Reglement wachthaven gemeente Meppel

Geldend van 01-01-2022 t/m heden

Intitulé

Reglement wachthaven gemeente Meppel

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Meppel

gelet op: artikel 160 Gemeentewet;

b e s l u i t:

vast te stellen het: Reglement wachthaven gemeente Meppel

 

Artikel 1 Toepassingsgebied

  • 1. Dit reglement is van toepassing op de wachthaven van de Gemeente Meppel.

  • 2. De geldende bepalingen van de Havenverordening, de Havengeldverordening en daarop gebaseerde nadere regelgeving zijn zoveel mogelijk van overeenkomstige toepassing op het gebruik van de Wachthaven.

Artikel 2 Ligplaatsen en faciliteiten

De ligplaatsen en faciliteiten in de wachthaven zijn uitsluitend bestemd voor vaartuigen welke zijn bestemd voor bedrijfsmatig vervoer van goederen of personen.

Artikel 3 Toewijzing ligplaats

1. De havenmeester of diens plaatsvervanger zorgt voor de toewijzing van een ligplaats in de wachthaven.

2. Van een toegewezen ligplaats mag niet langer dan twee aaneengesloten maanden gebruik gemaakt worden.

3. De havenmeester of diens plaatsvervanger kan de in het tweede lid genoemde termijn met ten hoogste twee maanden verlengen.

4. Binnen drie maanden na het verlaten van de ligplaats mag niet opnieuw een ligplaats worden ingenomen, tenzij er binnen de toegestane termijn bedrijfsmatige activiteiten van herhaaldelijke aard plaatsvinden.

5. De havenmeester of diens plaatsvervanger kan tussentijds een andere ligplaats aanwijzen dan de oorspronkelijk toegewezen plaats (bijvoorbeeld in verband met onderhoudswerkzaamheden aan de havenvoorzieningen). Deze wijziging van ligplaats heeft geen invloed op de termijn genoemd in het tweede en derde lid.

Artikel 4 Aanlegplaatsen

1. In de wachthaven zijn aanlegplaatsen aanwezig ten behoeve van het aan en van boord zetten van een auto of het innemen van drinkwater.

2. De door het college aangewezen aanlegplaatsen in de wachthaven zijn aangeduid door middel van bebording.

3. Van een aanlegplaats mag gebruik worden gemaakt voor de handelingen als bedoeld in het eerste lid, doch niet langer dan twee uur.

Artikel 5 Afmeren op daarvoor bestemde plaatsen

Vaartuigen mogen alleen worden afgemeerd op de door de havenmeester of diens plaatsvervanger toegewezen ligplaatsen of op de in de wachthaven aangeduide aanlegplaatsen.

Artikel 6 Tarieven

  • 1. De tarieven voor het gebruikmaken voor de Wachthaven komen overeen met die van de tarieventabel zoals opgenomen in de Havengeldverordening waarbij uitgegaan wordt van het tarief per maand.

  • 2. Voor de bepaling van het in rekening te brengen bedrag wordt bij gebruikmaking van de Wachthaven gedurende een gedeelte van een maand alleen het evenredige gedeelte van het maandtarief in rekening gebracht.

  • 3. Voor het gebruik van de Wachthaven wordt door gemeente Meppel een factuur uitgereikt.

Artikel 7 Slotbepalingen

1. De havenmeester of diens plaatsvervanger kan bij overtreding van de bepalingen van dit reglement gelasten dat een schipper met zijn vaartuig de wachthaven dient te verlaten.

2. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet alsmede in geval van twijfel of geschil omtrent de uitleg van dit reglement beslist de havenmeester of diens plaatsvervanger.

 

Ondertekening

Vastgesteld d.d. 25 september 2007,
Burgemeester en wethouders van Meppel,
de secretaris,                   de burgemeester,