Gereguleerde Overnachtingsplaats gemeente Nuenen c.a. 2014

Geldend van 12-09-2014 t/m heden

Intitulé

Beleidsregel Gereguleerde Overnachtingsplaats gemeente Nuenen c.a. 2014

De burgemeester van Nuenen c.a.;

gelet op de artikel 4:18 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Nuenen c.a. 2014;

overwegende dat het uit een oogpunt van de openbare orde, het voorkomen of beperken van overlast, de verkeersveiligheid of de veiligheid van personen of goederen en de zedelijkheid of gezondheid, wenselijk is nadere regels te stellen voor de camperplaats c.q. GOP’s - Gereguleerde Overnachtingsplaats;

b e s l u i t

vast te stellen de “Gereguleerde Overnachtingsplaats gemeente Nuenen c.a. 2014”.

Artikel 1 Algemene begripsbepalingen

  • a.

    camperplaats / GOP: een parkeerplaats, geheel of gedeeltelijk ingericht, die een goede en stevige ondergrond biedt voor een kampeerwagen en die gedurende een beperkt aantal nachten wordt gebruikt als verblijfplaats. Bij deze plaats zijn al dan niet voorzieningen aangebracht.

  • b.

    kampeermiddel: deze beleidsregel hanteert dezelfde begripsbepaling als artikel 4:17 Algemene plaatselijke verordening gemeente Nuenen c.a. 2014.

  • c.

    kampeerwagen c.q. camper: voertuig voor speciale doeleinden van devoertuigcategorie M en met de opbouwcode SA waarvan de constructie woonaccommodatie heeft die ten minste bestaat uit de volgende uitrusting die vast in de woonafdeling zijn bevestigd:

  • ·

    zitplaatsen en een tafel;

  • ·

    slaapaccommodatie die met de zitplaatsen mag worden samengesteld;

  • ·

    kookgelegenheid, en

  • ·

    opbergfaciliteiten.

  • De tafel mag echter zodanig zijn ontworpen dat deze gemakkelijk kan worden verwijderd.

Artikel 2 Toepassingsbereik

Deze beleidsregel geeft een nadere invulling aan artikel 4:18 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Nuenen c.a. 2014.

Deze kampeermogelijkheid is specifiek bedoeld voor kort kamperen met de kampeerwagen.

Artikel 3 Gebruik gereguleerde overnachtingsplaats (GOP)

  • 1. Het is verboden om langer dan gedurende vijf achtereenvolgende dagen, binnen een tijdvak van een maand, een kampeerauto op een camperplaats / GOP te plaatsen of te hebben.

  • 2. Gedurende 10 dagen voor aanvang van de kermis in Nuenen en 5 dagen na afloop is het niet toegestaan om een kampeerwagen te plaatsen of te hebben op de camperplaats.

  • 3. Gedurende 1 dag voor aanvang en tijdens de jaarlijks vlooienmarkt, georganiseerd door scouting Panta Rhei in de maand september, is het niet toegestaan om een kampeerwagen te plaatsen of te hebben op de camperplaats.

  • 4. Het is verboden overlast te veroorzaken (geluid- en lichthinder).

Artikel 4 Aantal kampeerwagens

Het aangewezen terrein1 is een camperplaats dat uitsluitend mag worden gebruikt door ten hoogste vijf kampeerwagens.

1. Parkeerterrein aan de Pastoorsmast (sportpark Oude Landen), perceel kadastraal bekend sectie C, nr. 4166, zie bijlage 1.

Artikel 5 Brandveiligheid

  • 1. Om te voorkomen dat brand kan overslaan naar een ander kampeermiddel, dient een minimale afstand van 3 meter te worden gehanteerd tussen kampeerwagens op de camperplaats.

  • 2. Het is niet toegestaan op de camperplaats open vuur te gebruiken in de vorm van vuurkorven, open gashaarden, houtkachels, gelbranders, barbecues, en dergelijke.

  • 3. Brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen moeten voldoende worden vrijgehouden voor blusvoertuigen en wel zodanig dat hiervan onbelemmerd gebruik kan worden gemaakt.

Artikel 6 Afval

  • 1. Alle vaste afvalstoffen moeten op een deugdelijke manier worden verwijderd2enmogen dus niet bij of op de camperplaats worden achtergelaten.

    2. Zie bijlage 1: twee afvalbakken aanwezig.

  • 2. Vloeibare afvalstoffen mogen enkel op de riolering, via het aanwezige lozingspunt3, worden geloosd.

    3. Zie bijlage 1: één lozingspunt aanwezig.

Artikel 7 Andere kampeermiddelen

Het plaatsen of hebben van een ander kampeermiddel dan een kampeerwagen is niet toegestaan op de aangewezen camperplaats.

Artikel 8 Toezichthouders

Met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens deze beleidsregel zijn belast de bij besluit van college aangewezen personen.

Artikel 9 Strafbepaling

Overtreding van het bij of krachtens deze beleidsregel bepaalde wordt gestraft met een hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie.

Artikel 10 Inwerkingtreding en citeertitel

Deze beleidsregel wordt aangehaald als “Gereguleerde Overnachtingsplaats gemeente Nuenen c.a. 2014” en treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.

Vastgesteld in de collegevergadering van 2 september 2014

Burgemeester en wethouders van Nuenen,

secretaris,

de burgemeester,

N.J.H. Scheltens

M.J. Houben MBA

Bijlage 1

Camperplaats