Regeling vervallen per 31-12-2019

Gemeenschappelijke Criteria voor Studiefaciliteiten gemeente Tholen

Geldend van 01-09-2007 t/m 30-12-2019

Intitulé

Gemeenschappelijke Criteria voor Studiefaciliteiten gemeente Tholen

Burgemeester en wethouders van Tholen;

gezien de invoering van het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) per 1 januari 2007;

in aanmerking nemende dat het wenselijk is dat er uniforme criteria voor het gemeentelijk opleidingsbeleid worden vastgesteld;

gelet op de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 9 februari 2007;

b e s l u i t e n:

de navolgende "Gemeenschappelijke Criteria voor Studiefaciliteiten gemeente Tholen" vast te stellen.

Artikel 1 Voorwaarden

  • 1. Het college kan, indien en voor zover het belang van de dienst zulks toelaat en met inachtneming van artikel 1:2:1 van de CAR-UWO, aan de ambtenaar een of meer van de in de volgende artikelen omschreven studiefaciliteiten toekennen, indien met de studie een gemeentelijk belang wordt gediend.

  • 2. Een gemeentelijk belang wordt gediend door:

    • a.

      opleidingen, gericht op het terrein waarop de ambtenaar in zijn huidige functie werkzaam is;

    • b.

      opleidingen, die niet direct betrekking hebben op de tegenwoordige functie van de ambtenaar, maar gericht zijn op een functie, waarvoor de ambtenaar op een later tijdstip in aanmerking kan komen;

    • c.

      eventueel andere door het college aan te wijzen opleidingen.

Artikel 2 Studieadvies en psychologisch onderzoek

  • 1. Alvorens studiefaciliteiten te verlenen kan het college -al dan niet op verzoek van de ambtenaar- een gericht studieadvies inwinnen.

  • 2. In bijzondere gevallen kan het college in overleg met de ambtenaar een psychologisch onderzoek doen instellen.

Artikel 3 Termijn studiefaciliteiten

  • 1. De studiefaciliteiten worden verleend voor een door burgemeester en wethouders bij de verlening te bepalen termijn, die wordt afgeleid van de normaal te achten duur van de studie.

  • 2. Burgemeester en wethouders kunnen de in het eerste lid bedoelde termijn met één jaar verlengen, welke termijn in bijzondere gevallen nogmaals kan worden verlengd.

  • 3. De in het eerste en tweede lid bedoelde termijnen worden geacht in elk geval te zijn verstreken op de datum, waarop het dienstverband van de ambtenaar met de gemeente eindigt.

Artikel 4 Intrekken studiefaciliteiten

  • 1. Indien het college op grond van door hen ingewonnen inlichtingen van oordeel zijn, dat de ambtenaar niet regelmatig of niet voldoende studeert, waardoor hij niet in staat kan worden geacht zijn studie binnen de termijn, bedoeld in artikel 3 te volbrengen, zijn zij bevoegd de verleende studiefaciliteiten -al dan niet tijdelijk- in te trekken. Deze intrekking vindt echter niet plaats, indien de ambtenaar aannemelijk maakt, dat de onregelmatige of onvoldoende studie het gevolg is van feiten of omstandigheden, die niet aan hem zelf zijn te wijten.

  • 2. De ambtenaar is verplicht de inlichtingen te geven, die het college voor de toepassing van dit hoofdstuk nodig achten.

Artikel 5 Bekend maken resultaten

De ambtenaar, aan wie studiefaciliteiten zijn toegekend, is verplicht zich na het verstrijken van de in artikel 3 bedoelde termijn aan het eerstvolgende voor zijn studie geldende examen te onderwerpen, tenzij zulks op grond van persoonlijke omstandigheden niet kan worden verlangd en de uitslag daarvan aan het college mede te delen.

Artikel 6 Vergoeding van studiekosten

  • 1. De door een ambtenaar met een volledige betrekking naar het oordeel van Het college redelijk gemaakte studiekosten worden vergoed tot een percentage van:

    • -

      100 voor cursus-, les- of collegegelden, examen- en diplomagelden, alsmede studiemateriaal met uitzondering van schrijfbehoeften, verzendkosten, duurzame gebruiksartikelen en niet verplicht voorgeschreven met de studie verband houdende boeken.

    • -

      100 % voor noodzakelijke reis- en verblijfkosten, met dien verstande, dat de reiskosten worden berekend naar de minst kostbare wijze van vervoer met een openbaar middel van vervoer en dat geen vergoeding wordt gegeven, indien de lessen worden gevolgd of het examen wordt afgelegd binnen de standplaats.

Artikel 7 Terugbetalen van studiekostenvergoeding

  • 1. Vergoeding van studiekosten wordt eerst gegeven, nadat de ambtenaar schriftelijk heeft verklaard, dat hij de uit dien hoofde genoten bedragen zal terugbetalen, indien:

    • a.

      hij de hem ingevolge artikel 5 opgelegde verplichting niet nakomt;

    • b.

      hij de studie, waarvoor de vergoeding is verleend, beëindigt voordat de in artikel 3 bedoelde termijn is verstreken zonder dat de studie tot het behalen van een diploma heeft geleid;

    • c.

      de vergoeding wordt gestaakt op grond van artikel 4;

    • d.

      hij op eigen verzoek of ten gevolge van aan zichzelf te wijten feiten of omstandigheden wordt ontslagen voor het einde van de studie waarvoor vergoeding is toegekend of binnen twee jaren na het behalen van het voor deze studie geldende diploma;

    • e.

      hij op eigen verzoek of ten gevolge van aan zichzelf te wijten feiten of omstandigheden wordt ontslagen binnen twee jaren na het beëindigen van de studie zonder dat het door hem -na het verstrijken van de termijn bedoeld in artikel 3- afgelegde examen tot het behalen van een diploma heeft geleid.

    • f.

      De terugbetalingsverplichting op grond van het gestelde in het eerste lid, onder b, van dit artikel vervalt, indien voortzetting van de studie redelijkerwijs niet van hem kan worden verlangd.

  • 2. Indien op de datum van ingang van het ontslag van de in het eerste lid, onder d en e, bedoelde termijn van twee jaren ten minste één jaar is verstreken blijft de verplichting tot terugbetaling beperkt tot 1/24 gedeelte van de genoten bedragen voor iedere volle maand, die aan de termijn van twee jaren ontbreekt.

  • 3. Het college kan de ambtenaar op zijn verzoek, geheel of gedeeltelijk en al dan niet tijdelijk, ontheffen van de op hem rustende verplichting tot terugbetaling.

Artikel 8 Compensatieverlof

Onverminderd het bepaalde in artikel 15:1:27 van de CAR-UWO, eerste lid, wordt afhankelijk van het aantal studiebelastinguren (SBU) compensatieverlof verleend op basis van onderstaande tabel. Onder het aantal SBU wordt verstaan:

  • -

    de lestijd; en

  • -

    een gemiddelde studietijd c.q. huiswerktijd van 50% van de lestijd.

Voor parttimers geldt het verlof naar evenredigheid.

Tabel compensatieverlof

Studiebelastinguren (SBU) per week

Compensatieverlof

1 - < 3

0 uur per week

3 - < 6

2 uur per week

6 - < 9 uur

4 uur per week

9 - < 12 uur

6 uur per week

12 >

8 uur per week

Artikel 9 Examenverlof

Ter voorbereiding op een afsluitend examen, wordt aan de ambtenaar per studiejaar 5 x 4 uur examenverlof verleend. Voor parttimers geldt het verlof naar rato van het dienstverband.

Artikel 10 Onvoorzien

Het college is bevoegd in gevallen waarin deze faciliteitenregeling niet of niet in redelijkheid voorziet een voorziening te treffen.

Artikel 11 Slotbepalingen

Deze verordening treedt in werking op 1 september 2007 en kan worden aangehaald als de 'Gemeenschappelijke Criteria Studiefaciliteiten gemeente Tholen'.

Ondertekening

Sint-Maartensdijk, 27 februari 2007
Burgemeester en wethouders van Tholen,
de secretaris de burgemeester
S.Nieuwkoop W. Nuis