Regeling vervallen per 03-02-2017

Uitvoeringsprogramma Toezichts- en Handhavingstaken (fysieke leefomgeving)

Geldend van 04-02-2016 t/m 02-02-2017

Intitulé

Uitvoeringsprogramma Toezichts- en Handhavingstaken (fysieke leefomgeving) 2016

Op 5 januari 2016 heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten het uitvoeringsprogramma Toezichts- en Handhavingstaken voor 2016 vast te stellen.

Voor u ligt het uitvoeringsprogramma Toezichts- en Handhavingstaken (VTH) 2016 voor de fysieke leefomgeving binnen de gemeente Enschede. Om het programma voor 2016 op te stellen is een evaluatie over 2015 noodzakelijk. In het uitvoeringsprogramma starten we daarom met een terugblik. Net als in het uitvoeringsprogramma voor 2015 hebben we ervoor gekozen, om naast de gebruikelijke Wabo-taken (bouwen, bodem, brandveilig gebruik en milieu) ook de taken op het gebied van de openbare ruimte (APV, flora en fauna, parkeren en Drank –en Horecawet) op te nemen in dit uitvoeringsprogramma. Op deze manier geven we een volledig overzicht van de handhavingstaken die we uitvoeren op het gebied van de fysieke leefomgeving. Het voordeel is dat we hiermee inzichtelijk maken welke toezichts- en handhavingstaken en projecten we in 2016 gaan uitvoeren (zowel per stadsdeel als voor de gehele stad).

In de inleiding is al beschreven (tabel “Taken en uitvoerende afdelingen”) welke taken onderdeel uitmaken van dit programma. Het programma is verder als volgt opgebouwd. In hoofdstuk 2 geven we aan waarom we dit uitvoeringsprogramma opstellen. In hoofdstuk 3 geven we een terugblik op de taken die we hebben uitgevoerd tussen 1 januari en 30 september 2015. Het gaat om taken in het kader van de Wabo, die door de afdeling handhaving zijn uitgevoerd (zie tabel hierboven). Dit met het oog op de wettelijke verplichting om horizontale verantwoording te borgen. Omdat ons op het moment van het schrijven van dit programma de informatie voor het laatste kwartaal nog niet (geheel) bekend was, is in de tabellen een inschatting gegeven omtrent het aantal afgehandelde zaken per 31 december 2015.

In hoofdstuk 4 ontwikkelingen die een effect kunnen hebben op het uitvoeringsprogramma.

De hoofdstukken 5 en 6 bevatten het programma voor respectievelijk handhavingstaken Wabo en handhavingstaken openbare ruimte. We geven in deze hoofdstukken een prognose met betrekking tot de werkzaamheden die we in 2016 uitvoeren. Daarnaast hebben we in hoofdstuk 7 een overzicht opgenomen van de projecten die we met betrekking tot handhaving in 2016 gaan uitvoeren.

In de bijlagen maken we voor 2016 inzichtelijk hoeveel toezicht we denken uit te voeren en maken we tevens een inschatting van het aantal handhavingszaken die we verwachten. In bijlage 6 geven we een overzicht van de zaken die we in de stadsdelen gaan oppakken. Deze tabel is in overleg met de stadsdelen tot stand gebracht.

De volledige tekst van het uitvoeringsprogramma vindt u in de bijlage.

Uitvoeringsprogramma Toezichts- en Handhavingstaken fysieke leefomgeving 2016 (volledige tekst)

Uitvoeringsprogramma Toezichts- en Handhavingstaken fysieke leefomgeving 2016 (volledige tekst)