Regeling vervallen per 01-01-2017

Nadere regels subsidieaanvragen maatschappelijke ondersteuning gemeente Wageningen

Geldend van 01-03-2012 t/m 31-12-2016

Nadere regels subsidieaanvragen maatschappelijke ondersteuning gemeente Wageningen

Intitulé

Nadere regels subsidieaanvragen maatschappelijke ondersteuning gemeente Wageningen

Considerans

Het college van burgemeester en wethouders,

Overwegende dat het noodzakelijk is nadere regels vast te stellen op het gebied van subsidiëring van activiteiten die worden ingezet in het kader van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning 2012-2015, gelet op artikel 156 lid 3 Gemeentewet en artikel 1.5 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Wageningen;

Mede gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit vast te stellen de volgende beleidsregels:

Artikel 1 Begripsbepalingen

  • a. Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning: het d.d. 10 januari 2012 door de raad vastgestelde Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning 2012-2015 “Samen voor elkaar!”.

  • b. Uitvoeringsperiode: de periode waarbinnen uitvoering wordt gegeven aan het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning, namelijk 1 januari 2013 tot en met 31 december 2016.

  • c. Activiteiten: activiteiten die worden ingezet in het kader van de uitvoering van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning.

  • d. Geprioriteerde doelstellingen en gewenste resultaten: de doelstellingen en gewenste resultaten die op grond van beslispunt 3b en amendement A5 van het raadsbesluit d.d. 10 januari 2012 met het beschikbare budget moeten worden uitgevoerd.

  • e. Integraal aanbod: een aanbod per beleidsdomein uit het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning, dat in ieder geval beantwoordt aan de geprioriteerde doelstellingen en gewenste resultaten die onder dat beleidsdomein zijn opgenomen, behoudens de geprioriteerde doelstellingen en gewenste resultaten die volgens de gemeente niet open staan voor een aanbod.

  • f. Bijgestelde versie integraal aanbod: een geaccepteerd integraal aanbod dat na 1 mei 2012, doch voor 31 december 2016, inhoudelijk is aangepast, bijvoorbeeld op basis van de tussentijdse resultaten in relatie tot de te behalen doelstellingen en gewenste resultaten.

Artikel 2 Subsidiesoort

1.De subsidie wordt in de vorm van jaarlijkse subsidie verleend, voor een subsidietijdvak van vier jaar of minder binnen de uitvoeringsperiode van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning.

Artikel 3 Aanvullende verplichtingen aan de te subsidiëren activiteiten

  • 1. Op grond van artikel 1.10 eerste lid Asv dient deelname aan de activiteiten voorbehouden te zijn aan inwoners van de gemeente Wageningen.

  • 2. Op grond van artikel 1.10 eerste lid Asv dienen de te subsidiëren activiteiten te worden ingezet voor de doelgroep van het beleid maatschappelijke ondersteuning.

  • 3. De te subsidiëren activiteiten dienen bij te dragen aan het behalen van de doelstellingen en gewenste resulaten zoals beschreven in het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning.

Artikel 4 Aanvullende verplichtingen aan de subsidieaanvraag

  • 1. Aanvragen voor subsidies in het kader van de uitvoering van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning dienen gegrond te zijn op een integraal aanbod per beleidsdomein voor de gehele uitvoeringsperiode. Het integrale aanbod dient te zijn ondertekend door alle bij dat aanbod betrokken samenwerkingspartners.

  • 2. Aanvragen voor subsidies in het kader van de uitvoering van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning voor de gehele uitvoeringsperiode dienen conform artikel 2.1 tweede lid Asv ingediend te worden uiterlijk 1 mei 2012, vergezeld van het integrale aanbod voor het beleidsdomein waar de subsidieaanvraag betrekking op heeft.

  • 3. Voor aanvragen voor subsidies in het kader van de uitvoering van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning die later dan 1 mei 2012 worden ingediend, geldt het volgende:

    • a.

      voor deze aanvragen gelden twee verzamelmomenten per jaar, namelijk 1 april en 1 oktober; én:

    • b.

      deze aanvragen dienen vergezeld te gaan van een bijgestelde versie van het integrale aanbod voor het beleidsdomein waar de subsidieaanvraag betrekking op heeft, voor de resterende uitvoeringsperiode. De bijgestelde versie van het integrale aanbod dient te zijn ondertekend door alle bij dat aanbod betrokken samenwerkingspartners.

Artikel 5 Nadere regels beoordeling subsidieaanvraag

  • 1. Na ontvangst van alle subsidieaanvragen voor de gehele uitvoeringsperiode wordt na 1 mei 2012 een vergelijk en beoordeling gemaakt van alle ingediende aanvragen. Vervolgens worden de aanvragen tegen elkaar afgewogen en gerangschikt op basis van kwaliteit. Het beschikbare budget (het subsidieplafond volgens besluit college van B&W d.d. 21 februari 2012) wordt zodanig verdeeld dat voor alle beleidsdomeinen één integraal aanbod per domein wordt gerealiseerd, rekening houdende met alle geprioriteerde doelstellingen en gewenste resultaten die op grond van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning onder dat beleidsdomein vallen (inclusief geprioriteerde doelstellingen en gewenste resultaten die volgens de gemeente niet open staan voor een aanbod). Indien voor een beleidsdomein meerdere integrale aanbiedingen worden ontvangen, vindt een vergelijk plaats op grond van het totaal aan beoordeelde subsidieaanvragen per aanbod, waarna voor het aanbod met de hoogste totaal-beoordeling wordt gekozen.

  • 2. Op grond van artikel 1.7 derde lid Asv worden de subsidieaanvragen beoordeeld aan de hand van de volgende criteria, op volgorde van belangrijkheid (van hoog naar laag):

    • a.

      de mate waarin het integrale aanbod waarop de subsidieaanvraag rust beantwoordt aan de doelstellingen en gewenste resultaten van het betreffende beleidsdomein;

    • b.

      de mate waarin de activiteiten waarvoor subsidie wordt gevraagd bijdragen aan de kwaliteit van het integrale aanbod voor het betreffende beleidsdomein, in de zin van het behalen van de doelstellingen en gewenste resultaten;

    • c.

      de mate waarin sprake is van een integraal aanbod voor het betreffende beleidsdomein (integraliteit binnen het beleidsdomein);

    • d.

      de mate waarin sprake is van samenwerking tussen de subsidiepartners binnen het integrale aanbod voor het betreffende beleidsdomein;

    • e.

      de mate waarin sprake is van samenwerking met overige sociale partners, waaronder de gemeente en gemeentelijke organisaties;

    • f.

      de mate waarin binnen het integrale aanbod relatie wordt gelegd met doelstellingen uit andere beleidsdomeinen (integraliteit tussen de beleidsdomeinen);

    • g.

      de mate waarin het integrale aanbod beantwoordt aan de eisen voor verantwoording over de resultaten;

    • h.

      de mate waarin sprake is van sector-conforme tarieven.

  • 3. Aanvragen voor subsidies in het kader van de uitvoering van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning die later dan 1 mei 2012 worden ingediend, worden beoordeeld aan de hand van de criteria als genoemd onder het tweede lid van dit artikel en aan de hand van de bijgestelde versie van het integrale aanbod voor het beleidsdomein waar de subsidieaanvraag betrekking op heeft. Indien op het verzamelmoment als genoemd in artikel 4, derde lid sub a van deze nadere regels meerdere aanvragen zijn ontvangen, wordt binnen 13 weken na het verzamelmoment een vergelijk en beoordeling gemaakt van alle ingediende aanvragen. Vervolgens worden de aanvragen tegen elkaar afgewogen en gerangschikt op basis van kwaliteit. Het per beleidsdomein voor de resterende uitvoeringsperiode resterende budget (dat wil zeggen: de subsidieplafonds op grond van het collegebesluit d.d. 21 februari 2012 minus de de reeds verleende, ongewijzigde subsidieaanvragen) wordt per beleidsdomein verdeeld op volgorde van rangorde.

Artikel 6 Toepassing overige regels

De ‘Subsidieregeling zelforganisaties en minderhedenactiviteiten gemeente Wageningen’ en de ‘Subsidieregeling jeugdwerk gemeente Wageningen’ zijn niet van toepassing op subsidieaanvragen in het kader van de uitvoering van het Beleidsplan maatschappelijke ondersteuning.

Artikel 7 Overgangsbepaling

Deze subsidieregeling is niet van toepassing op subsidieaanvragen die voor de inwerkingtreding van deze subsidieregeling zijn ingediend c.q. verleend.

Artikel 8 Citeertitel

Deze subsidieregeling wordt aangehaald als de ‘Nadere regels subsidieaanvragen maatschappelijke ondersteuning gemeente Wageningen’.

Artikel 9 Inwerkingtreding

Deze subsidieregeling treedt in werking 1 maart 2012.