Regeling vervallen per 01-01-2012

Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2011

Geldend van 10-02-2011 t/m 31-12-2011

Intitulé

Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2011

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in zijn vergadering van 1 februari 2011 gesproken over het aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2011 en, gelet op artikel 3, vijfde lid en artikel 9 van de Verordening parkeerbelastingen 2011, besloten:

1. de plaatsen waar, het tijdstip en de wijze waarop tegen betaling van de parkeerbelastingen als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelastingen 2011 mag worden geparkeerd vast te stellen zoals vermeld in de bij dit besluit behorende bijlage 1 'Plaats, tijdstip en wijze van betaald parkeren';

2. dat dit besluit in werking treedt met ingang van de dag na bekendmaking van dit besluit.

Bijlage 1 Plaats, tijdstip en wijze van betaald parkeren

1a Plaats en tijdstip betaald parkeren

  • 1.

    De plaatsen waarop tegen betaling van de parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelastingen 2011 mag worden geparkeerd zijn:

    Tabel A

    Straatnaam

    Terreinbenaming

    nadere aanduiding

    Markt

    Raadhuisplein

    geheel terrein

    Tabel B

    Straatnaam

    Terreinbenaming

    nadere aanduiding

    Plantsoen

    Straelenstoren oost

    geheel terrein

    Plantsoen

    Straelenstoren west

    geheel terrein

    Plantsoen

    Duivendaal

    geheel terrein

    Plantsoen

    Beuningplein

    geheel terrein

    Plantsoen

    Gedempte Gracht

    geheel terrein

    Plantsoen

    Plantsoen

    gehele straat

    Gerdesstraat

    Gerdesstraat

    gehele straat

    Walstraat

    Walstraat

    gehele straat

    Generaal Foulkesweq

    Irene Briqadeplein

    niet afgesloten gedeelte

    Generaal Foulkesweq

    Generaal Foulkesweg

    nrs 1 t/m 11 oneven zijde

    Emmapark

    Rijnbolwerk

    geheel terrein

    Emmapark

    Emmapark

    tegenover nrs 23 t/m 31 (onbebouwde

    zijde)

    Tabel C

    Straatnaam

    Terreinbenaming

    nadere aanduiding

    Plantsoen

    Gevanqentoren

    slagboomterrein

    Costerweg

    Costerweg

    slagboomterrein

  • 2.

    De tijden waarop tegen betaling van de parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelastingen 2011 mag worden geparkeerd zijn:

    maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur;

    zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur; en

    vrijdagavond en overige koopavonden van 18:00 tot 21:00 uur.

  • 3.

    De parkeerduur is in de gebieden genoemd in tabel A maximaal 3 uur. In de overige gebieden is de parkeerduur onbeperkt. De per keer mogelijk te betalen parkeertijd is afhankelijk van de parkeerapparatuur.

1b Wijze van betalen

  • 1.

    Ter zake van het betaald parkeren geschiedt het in werking stellen van de parkeerapparatuur door het inwerpen van muntstukken van € 0,10, € 0,20, € 0,50, € 1,00 of € 2,00, met een minimum van € 0,20, dan wel door middel van een chipknip.

  • 2.

    Er dienen ten minste zoveel muntstukken in de parkeerapparatuur te worden geworpen als nodig zijn/of het saldo op de gebruikte chipknip(pen) dient ten minste zo groot te zijn als nodig is om de gewenste parkeerduur te kunnen parkeren.

  • 3.

    Indien bij het betaald parkeren op straat - met uitzondering van het betaald parkeren op parkeerterreinen welke zijn voorzien van een slagboom - gebruik wordt gemaakt van parkeerapparatuur welke na inwerkingstelling een parkeerkaartje afgeeft, dient dit parkeerkaartje met de tijdsaanduiding aan de bovenzijde op een van buitenaf duidelijk leesbare plaats achter de voorruit van het motorvoertuig te worden aangebracht.

1c Ontheffing

Voor het parkeren op het in tabel C genoemde slagboomterrein aan de Costerweg wordt voor het eerste uur van de totale parkeerduur ontheffing verleend van parkeerbelasting.

1d Betaald parkeren met gebruik van een telefoon

In afwijking van het bepaalde onder 1b kan het in werking stellen van de parkeerapparatuur tevens geschieden door het via een telefoon inloggen op de centrale computer van Yellowbrick B.V.. Hiertoe dient de belastingplichtige geregistreerd te zijn bij Yellowbrick B.V.. Hij dient te beschikken over een geldige transponderkaart van Yellowbrick B.V.. Deze kaart dient op een van buitenaf duidelijk leesbare plaats achter de voorruit van het motorvoertuig te worden aangebracht. De aanvang van het parkeren meldt de belastingplichtige door de gebiedscode telefonisch door te geven aan Yellowbrick B.V.. Tevens neemt de belastingplichtige de overige voorwaarden van Yellowbrick B.V. in acht. Wanneer niet aan voornoemde voorwaarden is voldaan, wordt de belasting geheven bij wege van voldoening op aangifte overeenkomstig het bepaalde in het eerste lid van artikel 6 en geldt de betalingstermijn zoals bedoeld in het eerste lid van artikel 7 van de Verordening parkeerbelastingen 2011.