Regeling vervallen per 07-04-2022

Uitvoeringsregeling eenmalige bijdrage i.v.m. corona

Geldend van 22-02-2021 t/m 06-04-2022

Intitulé

Uitvoeringsregeling eenmalige bijdrage i.v.m. corona

De gemeenteraad van Texel;

Overwegende dat het gewenst is behalve ondernemers ook clubs, verenigingen en maatschappelijke instellingen te ondersteunen die niet op andere wijze in aanmerking komen voor compensatie.

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Texel 2020;

Besluiten

Vast te stellen de uitvoeringsregeling eenmalige bijdrage i.v.m. corona 2021.

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    Verordening: de Algemene subsidieverordening Texel 2020;

  • b.

    College: het college van burgemeester en wethouders;

  • c.

    Gemeente: de gemeente Texel;

  • d.

    Subsidieplafond: het maximale bedrag dat door de raad beschikbaar wordt gesteld voor subsidies die op grond van deze regeling kunnen worden verstrekt.

Artikel 2 Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen

  • 1. Subsidie op grond van deze regeling kan verstrekt worden aan ondernemers voor activiteiten. Criteria waaraan voldaan moet worden zijn dat:

    • a.

      de activiteit daadwerkelijk aan de Texelse economie bijdraagt en/of tot extra besteding bij de lokale ondernemers leidt en

    • b.

      het binnen het lokale gemeentelijke beleid past of in te passen is en

    • c.

      ook andere lokale ondernemers / organisaties profijt van de betrokken activiteit hebben.

  • Het gaat om een incidentele bijdrage. Er wordt geen bijdrage in structurele kosten verstrekt. Aanvragers zullen zo nodig gewezen worden op andere (externe) subsidiebronnen indien die relevant zijn en voor zover die bij de gemeente bekend zijn.

  • 2. Subsidie op grond van deze regeling kan verstrekt worden aan verenigingen, clubs en maatschappelijke instellingen die inkomsten mislopen en/of extra kosten hebben moeten maken vanwege het coronavirus die niet op andere wijze in aanmerking komen voor compensatie.

Artikel 3 Doelgroep

Subsidie kan worden verstrekt aan ondernemers, stichtingen of verenigingen met een volledige dan wel beperkte rechtsbevoegdheid die zijn ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Alleen op Texel gevestigde ondernemers, stichtingen of verenigingen komen in aanmerking voor een subsidie op grond van deze regeling.

Artikel 4 Berekening van de subsidie

  • 1. De subsidie die op grond van deze regeling wordt verstrekt en aan de hand van dit artikel is berekend, wordt direct vastgesteld. De subsidieontvanger hoeft geen aanvraag voor subsidievaststelling in te dienen.

  • 2. Subsidie aan ondernemers (artikel 2.1):

  • De hoogte van de subsidie voor activiteiten van ondernemers die voldoen aan de gestelde voorwaarden bedraagt maximaal € 4.000,--.

  • 3. De hoogte van de subsidie voor clubs, verenigingen en maatschappelijke instellingen bedraagt ten hoogste het bedrag van de -blijkens de administratie- gemiste inkomsten en/of extra kosten blijkens de administratie respectievelijk relevante facturen in verband met de coronacrisis tot een maximum van € 4.000,--.

Artikel 5 Verdeling van de beschikbare subsidie

Aanvragen zullen op volgorde van binnenkomst behandeld worden volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Na het bereiken van het subsidieplafond zullen geen aanvragen meer in behandeling worden genomen.

Artikel 6 Hardheidsclausule

Het college kan, in bijzondere gevallen, een artikel of artikelen van deze uitvoeringsregeling buiten toepassing laten of daarvan afwijken voor zover toepassing gelet op het belang van de aanvrager of subsidieontvanger leidt tot onbillijkheid van overwegende aard.

Artikel 7 Slotbepalingen

Deze regeling treedt in werking op 22 februari 2021.

Ondertekening

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad, gehouden op 17 februari 2021.

De griffier,

M. de Porto,

De burgemeester,

M.C. Uitdehaag.