Verordening geurhinder en veehouderij

Geldend van 16-07-2008 t/m heden

Intitulé

Verordening geurhinder en veehouderij

Artikel 1 Begripsbepaling

in deze verordening wordt verstaan onder:

Veehouderij: inrichting die tot een krachtens artikel 1.1, derde lid, van de Wet milieubeheer aangewezen categorie behoort en is bestemd voor het fokken, mesten, houden, verhandelen, verladen of wegen van dieren.

Wet: de Wet geurhinder en veehouderij.

Artikel 2 Aanwijzing gebieden

Als gebied(en) als bedoeld in artikel 6 van de Wet wordt/worden aangewezen het volgende gebied/de volgende gebieden:

A. invloedsgebied kern Best.

Het gebied dat de kern Best omsluit en dat nader aangegeven is op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart.

B. invloedsgebied plangebied Aarle.

Het gebied dat plangebied Aarle omsluit en dat nader aangegeven is op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart.

C. Invloedsgebied plangebied Hokkelstraat.

Het gebied dat plangebied Hokkelstraat omsluit en dat nader aangegeven is op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart.

D. Invloedsgebied plangebied Dijkstraten.

Het gebied dat plangebied Dijkstraten omsluit en dat nader aangegeven is op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart.

E. Invloedsgebied plangebied Overgang.

Het gebied dat plangebied Overgang omsluit en dat nader aangegeven is op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart.

Artikel 3 Andere waarden voor de geurbelasting of afstanden

In gebied A, als omschreven in artikel 2 van deze verordening, geldt de volgende andere waarde.

Op grond van artikel 6, lid 1 van de Wet en in afwijking van artikel 3, lid 1 van de Wet bedraagt de maximale waarde van de geurbelasting van een veehouderij voor zover de voor geur gevoelige objecten in het gebied zich bevinden binnen woonkern Best: 1 ouE/m3

In gebieden B, C, D en E als omschreven in artikel 2 van deze verordening, geldt de volgende andere waarde.

Op grond van artikel 6, lid 1 van de Wet en in afwijking van artikel 3, lid 1 van de Wet bedraagt de maximale waarde voor de geurbelasting van een veehouderij voor zover de voor geur gevoelige objecten zich bevinden binnen plangebieden Aarle, Hokkelstraat, Dijkstraten en Overgang: 7 ouE/m3

In de bebouwde kom van de gemeente Best, geldt de volgende andere waarde.

Op grond van artikel 6, lid 3 van de Wet en in afwijking van artikel 4, lid 1 van de Wet bedraagt de afstand tussen een veehouderij waar dieren worden gehouden van een diercategorie waarvoor niet bij ministeriële regeling een geuremissiefactorr is vastgesteld, en een geurgevoelig object ten minste 50 meter voorzover dit betrekking heeft op bedrijven met maximaal 56 stuks dieren waarvoor vaste afstanden gelden.

Artikel 4 Citeertitel

Deze verordening kan aangehaald worden als de "Verordening geurhinder en veehouderij".

[Klik hier om het document te downloaden]

kaart

kaart bij verordening