Regeling vervallen per 14-11-2019

Beleidsregel Collectief Vraagafhankelijk vervoer (CVV) voor ouderen

Geldend van 01-01-2009 t/m 13-11-2019

Intitulé

Beleidsregel Collectief Vraagafhankelijk vervoer (CVV) voor ouderen

Artikel 1 Begripsbepalingen

- Collectief Vraagafhankelijk Vervoer voor Ouderen, is een welzijnsvoorziening die erop gericht is ouderen met een beperkt inkomen tegen een gereduceerd tarief gebruik te laten maken van taxivervoer, om de deelname aan het maatschappelijke verkeer te bevorderen, ter voorkoming van sociaal isolement.

- Vervoerspas CVV voor Ouderen is een door de gemeente Bladel op naam van de gebruiker uitgegeven pas die recht geeft op het gebruik van het CVV voor Ouderen.

Artikel 2 Doelgroep

De regelgeving CVV voor Ouderen is bedoeld voor personen van 65 jaar en ouder, die inwoner zijn van de gemeente Bladel en een inkomen hebben dat niet hoger is dan de vastgestelde toetsingsnorm.

Artikel 3 Toetsingsnorm inkomen

Voor een aanvrager geldt, dat het inkomen niet hoger mag zijn dan anderhalf maal de toepasselijke bijstandsnorm. Naar gelang de leefomstandigheden is dat de bijstandsnorm voor een alleenstaande of de bijstandsnorm voor een echtpaar, of een daaraan gelijkgestelde samenlevingsvorm, zoals een geregistreerd partnerschap.

Indien de aanvrager in aanmerking zou komen voor deelname aan het CVV voor ouderen maar een inkomen heeft dat hoger is dan voor hem geldende inkomensgrens, doch niet meer dan € 1.000,00 op jaarbasis boven die grens uitkomt, wordt deelname aan het CVV voor ouderen toegestaan voor de helft van de mogelijkheden bij volledige toekenning.

Artikel 4 Aanvraag

Voor het aanvragen van een CVV vervoerspas voor ouderen is een standaard aanvraagformulier beschikbaar. De aanvraagprocedure hoeft niet periodiek herhaald te worden. De toegekende vervoerspas blijft geldig zolang de houder aan de voorwaarden blijft voldoen. Dat wil zeggen, inwoner van de gemeente Bladel is, 65 jaar of ouder is, en een inkomen heeft dat niet hoger is dan anderhalf maal de toepasselijke bijstandsnorm.

Artikel 5 Gebruiksrechten

De vervoerspas CVV voor ouderen geeft de houder recht op het gebruik van de deeltaxi tegen een gereduceerd tarief. Bij de uitfigte van de voervoerspas krijgt de houder informatie uitgereikt over de werking van het vervoersysteem, de eigen bijdrage, de begrenzing van het gebied waaring met de vervoerspas gereisd kan worden en andere praktische informatie.

De vervoerspas CVV voor ouderen geeft recht op het gebruik van maximaal 350 strippen per jaar.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van Bladel, op 28 oktober 2008,

de secretaris                                                de burgemeester,

mr. J.J.P.M. van Hout                                    S.P. Grem