Kermisvoorwaarden gemeente Bladel 2015 t/m 2019

Geldend van 01-01-2015 t/m heden

Intitulé

KERMISVOORWAARDEN GEMEENTE BLADEL 2015 T/M 2019

ORGANISATIE KERMIS

De organisatie van de kermissen in de gemeente Bladel wordt voor de jaren 2015 t/m 2019 door een externe partij verzorgd, verder te noemen de kermisorganisator.

ALGEMEEN

Artikel 1

1. 1. Periode waar in de kermissen worden gehouden

De kermis te Bladel vangt aan op de zaterdag voorafgaande aan de tweede zondag na 15 augustus en eindigt op de dinsdagavond daaropvolgend;

De kermis te Casteren vangt aan op de zaterdag voorafgaande aan de laatste zondag van de maand september en eindigt dinsdagavond daaropvolgend;

De kermis te Hapert vangt aan op de zaterdag voorafgaande aan de voorlaatste zondag van de maand juni en eindigt op dinsdagavond daaropvolgend;

De kermis te Hoogeloon vangt aan op de zaterdag voorafgaande aan de laatste zondag van de maand juni en eindigt, op dinsdagavond daaropvolgend;

De kermis te Netersel vangt aan op de zaterdag voorafgaande aan de eerste zondag van juni en eindigt op de dinsdagavond daaropvolgend.

1. 2. Openingstijden kermisinrichtingen

Aan het aanvangstijdstip kan naar plaatselijke omstandigheden invulling worden gegeven met dien verstande dat dit tijdstip niet vroeger mag zijn dan 13.00 uur.

De sluitingstijd voor de zaterdagavond/nacht is vastgesteld op 01.00 uur.

Voor de overige kermisdagen geldt een sluitingstijd van 24.00 uur.

Voor de exploitant van de viskraam geldt een nader vast te stellen (later) tijdstip van sluiting.

RITPRIJZEN

Artikel 2

De maximale ritprijzen zijn als volgt vastgesteld:

2015

2016

2017

2018

2019

Kindervermaak

€ 1.20

1.20

1.50

1.50

1.50

Rups

€ 1.20

1.20

1.50

1.50

1.50

Autoscooter

€ 1.50

1.50

1.50

1.50

1.50

Grootvermaak

€ 1.80

1.80

2.00

2.00

2.00

Bijzonder vermaak

Nader vast te stellen

Nader vast te stellen

De attractie- of ritprijs mag het bovengenoemde tarief niet overschrijden.

INNEMEN STANDPLAATS

Artikel 3

  • 3.1. Met het opbouwen van de inrichtingen mag niet eerder worden begonnen dan de woensdag voorafgaande aan de kermis vanaf 08.00 uur; voor Bladel mag pas met opbouwen begonnen worden na afloop van de woensdag weekmarkt en in Hapert mag pas na overleg met de kermisorganisator worden begonnen met de opbouw.

  • 3.2. Na de aanvang van de kermis mag niet meer worden gebouwd, behoudens toestemming van de kermisorganisator.

  • 3.3. Met het afbreken van de inrichtingen mag niet worden begonnen vóór het sluitingsuur van de laatste dag van de kermis, behoudens toestemming van kermisorganisator.

  • 3.4. Uiterlijk donderdagochtend na de kermis om 08.00 uur moet het terrein zijn ontruimd.

  • 3.5. Gedurende de kermis mogen op het kermisterrein geen woon- en pakwagens staan, behoudens toestemming van de kermisorganisator.

  • 3.6. De woon- en pakwagens worden geplaatst op een door gemeente en kermisorganisator aan te wijzen plaats.

Artikel 4

Op het kermisterrein, alsmede op het terrein waar de woonwagens worden geplaatst, zal vanaf woensdagochtend 09.00 uur voorafgaande aan de kermis tot donderdagochtend 09.00 uur na afloop van de kermis worden gezorgd voor afvoer van afval, water tappunten en stroom aansluitingen.

Artikel 5

Diesel-, benzine- of andere motoren, welke dienen tot opwekking van energie voor verlichting en/of het in werking brengen of houden van de inrichting, worden niet toegelaten, tenzij daartoe voor aanvang van de kermis toestemming is verleend door gemeente of kermisorganisator.

Artikel 6

In de bestrating mogen geen pennen, wiggen of ander soortgelijke voorwerpen worden ingebracht. Ook mogen er geen gaten of kuilen worden gemaakt.

Artikel 7

Onder alle stoom- en elektrische machines, alsmede onder alle toestellen, werktuigen en/of machinerieën, waarvan olie, benzine of dergelijke kan afdruipen, moet een voorziening worden getroffen ter voorkoming van verontreiniging van de bodem.

Verontreinigingen die voortvloeien uit het niet of niet tijdig, treffen van bovengenoemde voorziening worden op kosten van de exploitant verwijderd.

Artikel 8

De exploitant verplicht zich ervoor zorg te dragen, dat de inrichting in zodanige staat is, alsmede dat zodanige maatregelen zijn getroffen, dat de veiligheid van het publiek dat zich in of nabij de inrichting bevindt, is gewaarborgd.

OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID

Artikel 9

De exploitanten zijn verplicht te allen tijde in hun inrichtingen toe te laten ambtenaren van politie, bouw- en woningtoezicht, brandweer alsmede andere vertegenwoordigers van de gemeente, en de voorschriften op te volgen die door deze personen in het belang van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en/of goede zeden worden gegeven.

Artikel 10

Het is verboden:

  • ·

    om geluidsapparatuur in werking te hebben op een zodanige wijze dat daardoor voor omwonenden, mede-exploitanten of overigens voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt;

  • ·

    muziek te maken buiten de openingsuren, behoudens voor afstellen en testen;

  • ·

    gebruik te maken van sirenes, hoorns - anders dan in een draaizaak om het begin en einde van een rit aan te geven en/of andere overmatig lawaaimakende apparaten;

  • ·

    in verkoopzaken gebruik te maken van versterkers;

  • ·

    in vermaakzaken consumptieartikelen of andere voorwerpen te verkopen of uit te geven of automaten te hebben;

  • ·

    vanuit speelgoedkramen goederen met suikerwaren of snoepgoed in welke vorm dan ook al dan niet aangehecht of gevuld te verkopen;

  • ·

    in nougatkramen speelgoed in welke vorm dan ook aangehecht met snoepgoed, behalve de zogenaamde vulartikelen, zoals trompetten, wandelstokken, paraplu's en flesjes met speen, te verkopen;

  • ·

    wapens zoals messen, luchtdruk geweren, vuurwerk en stinkbommetjes als prijs te verstrekken;

  • ·

    voor het sluitingsuur van de kermis inrichtingen te sluiten of onverlicht te laten, behoudens bijzondere gevallen.

Artikel 11

De exploitant is verplicht ervoor te zorgen, dat in de inrichting al die maatregelen worden getroffen om de veiligheid van het publiek in of nabij de inrichting te waarborgen.

Door de exploitant zullen verder de door de gemeente en kermisorganisator gestelde regels met betrekking tot veiligheid in acht genomen moeten worden.

Artikel 12

Indien de exploitanten en/of hun personeel handelen of doen handelen in strijd met de vorenstaande bepalingen, kan op last van de burgemeester of kermisorganisator de inrichting worden gesloten.

Artikel 13

Deze kermisvoorwaarden gelden voor de jaren 2015 t/m 2019.