Beleidsregels aanwijzen locaties huwelijk-geregistreerd partnerschap Bloemendaal 2010

Geldend van 12-03-2010 t/m heden

Intitulé

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bloemendaal;gelet op de artikelen 108 en 147 Gemeentewet, artikel 1:63 Burgerlijk Wetboek en artikel 1, eerste lid van het Besluit burgerlijke stand 1994 besluiten vast te stellen de volgende beleidsregels aanwijzen locaties huwelijk / geregistreerd partnerschap Bloemendaal 2010

beleidsregels aanwijzen locaties huwelijk / geregistreerd partnerschap Bloemendaal 2010

Artikel 1

Verzoeken tot het aanwijzen van een locatie voor het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap worden schriftelijk ingediend met gebruikmaking van het daartoe ter beschikking gestelde formulier door het aanstaande bruidspaar respectievelijk aanstaande partners.

Artikel 2

Het formulier moet voor akkoord zijn meeondertekend door de beheerder en / of rechthebbende van de betreffende locatie.

Artikel 3

Het bruidspaar respectievelijk de partners zorgen voor een passende omgeving voor de ceremonie, zij zijn verantwoordelijk voor de algehele entourage inclusief inrichting en aankleding.

Artikel 4

De locatie dient ook toegankelijk te zijn voor invalide personen.

Artikel 5

De ontvangst en begeleiding van de aanwezigen wordt door de trouwbode verzorgd, eventueel wordt de trouwbode daarbij geassisteerd door een gastvrouw of gastheer van de locatie.

Artikel 6

De locatie dient geen strijd met de openbare orde op te leveren noch in strijd te zijn met de goede smaak; dit uitsluitend ter beoordeling van het college van burgemeester en wethouders.

Artikel 7

De locatie dient veilig en schoon te zijn.

Artikel 8

De locatie dient te beschikken over een uitwijkmogelijkheid, bij voorkeur op dezelfde locatie, bij eventueel slecht weer.

Artikel 9

Ingeval wordt verzocht om een aanwijzing van een voer-, vaar- of luchtvaartuig zal dit voer-, vaar- of luchtvaartuig, gedurende de ceremonie, niet in beweging mogen zijn.

Artikel 10

Deze regels treden in werking met ingang van de dag na publicatie en kunnen worden aangehaald als beleidsregels aanwijzen locaties huwelijk / geregistreerd partnerschap Bloemendaal 2010.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Bloemendaal op 16 februari 2010.

  • R.

    Th.M. Nederveen , burgemeester

  • A.

    Ph. van der Wees , secretaris

Gepubliceerd in het Weekblad Kennemerland Zuid d.d. 11 maart 2010.

In werking: 12 maart 2010.