Regeling vervallen per 22-12-2018

Algemeen aanwijzingsbesluit Algemene Plaatselijke Verordening Bunnik 2014

Geldend van 27-02-2014 t/m 21-12-2018

Intitulé

Algemeen aanwijzingsbesluit Algemene Plaatselijke Verordening Bunnik 2014

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Bunnik

en de burgemeester van Bunnik,

gelet op het actueel houden van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012,

overwegende dat het gezien de leesbaarheid en de toegankelijkheid van deze verordening wenselijk is in één besluit de aanwijzingen op te nemen,

BESLUITEN IEDER VOOR ZOVER BEVOEGD:

op grond van de Algemene plaatselijke verordening Bunnik 2012 vast te stellen het:

ALGEMEEN AANWIJZINGSBESLUIT ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING BUNNIK 2014

I Begripsomschrijvingen

I Begripsomschrijvingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

  • -

    directe nabijheid: een straal van 50 meter rondom een bepaalde locatie;

  • -

    bebouwde kom(men): het gedeelte van de gemeente, gelegen binnen de grenzen van de bebouwde kom, zoals genoemd in artikel 1:1 van de APV.

II Aanwijzingen

Artikel APV 2012

Grondslag aanwijzing

Aanwijzing

Artikel 2:6, eerste lid

( Beperking aanbieden e.a. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen )

Het is verboden gedrukte of geschreven stukken dan wel afbeeldingen onder publiek te verspreiden dan wel openlijk aan te bieden op door het college aangewezen openbare plaatsen.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 2:9, eerste lid

(Ontheffing v.h. verbod optreden als straatartiest)

Het is verboden ten behoeve van publiek als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids op te treden op door de burgemeester in het belang van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en het milieu aangewezen openbare plaatsen.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:9, eerste lid, van de APV is het verboden binnen de bebouwde kommen van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven ten behoeve van publiek als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids op te treden.

Artikel 2:18, eerste lid, onderdeel a

(Rookverbod in bossen en natuurterreinen)

Het is verboden in bossen, of binnen een afstand van dertig meter daarvan:

a.te roken gedurende een door het college aangewezen periode.

b.voor zover het de openlucht betreft, brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:18, eerste lid, van de APV is het verboden in bossen, of binnen een afstand van dertig meter daarvan te roken:

-gedurende het tijdvak van 1 maart tot 1 november of

-gedurende een melding code oranje of rood aangaande natuurbrandgevaar afgegeven door de Veiligheidsregio Utrecht.

Artikel 2:42, vierde lid

(Plakken en kladden)

Het college kan aanplakborden aanwijzen voor het aanbrengen van meningsuitingen en bekendmakingen.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 2:48, eerste lid

(verboden drankgebruik)

Het is verboden op een openbare plaats, die deel uitmaakt van een door het college aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:48, eerste lid, van de APV worden de locaties, zoals aangegeven op de bijlagen 1 t/m 3, aangewezen als gebieden waar het verboden is op de weg alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

De locaties:

de centra van de drie kernen van de gemeente Bunnik, bushaltes, stationsplein in Bunnik, Sportcomplex Tolhuislaan, Sportpark Singelpark, Sportcomplex hoog Weerdenburg, de Jongeren Ontmoeting plaatsen (JOP) in de gemeente Bunnik, het Wetstein Pfisterpark het terrein van Jong Nederland in Werkhoven en het parkeerterreinen, de skatebaan en het omliggende park bij het gemeentehuis in Odijk .

Artikel 2:52

(Overlast van fiets en bromfiets op markt en kermisterrein e.d.)

Het is verboden op uren en plaatsen die door het college of de burgemeester zijn aangewezen, zich met een fiets of bromfiets te bevinden op een door het college of de burgemeester aangewezen terrein waar een markt, kermis, uitvoering, bijeenkomst of plechtigheid wordt gehouden die publiek trekt, mits dit verbod kenbaar is aan de bezoekers van het terrein.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 2:57, eerste lid, onder a

(Loslopende honden)

Het is de eigenaar of houder van een hond verboden die hond te laten verblijven of te laten lopen:

a.op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide of op een andere door het college aangewezen plaats;

b.binnen de bebouwde kom op de weg zonder dat die hond aangelijnd is;

c.op de weg zonder voorzien te zijn van een halsband of een ander identificatiemerk dat de eigenaar of houder duidelijk doet kennen

Geen nadere aanwijzing

Artikel 2:57, tweede lid

(Loslopende honden)

Het college kan plaatsen aanwijzen waar het verbod genoemd in het eerste lid onder aanhef en onder b niet geldt.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:57, tweede lid, van de APV worden de locaties, zoals aangegeven op de bijlagen 4 t/m 6, aangewezen als plaatsen waar het verbod genoemd in het eerste lid onder aanhef en onder b niet geldt.

Artikel 2:58, eerste lid, onder c

(Verontreiniging door honden)

De eigenaar, houder of verzorger van een hond is verplicht om de uitwerpselen van de hond op te ruimen en deze te deponeren in eigen of gemeentelijke afvalbakken:

a.in de openbare ruimte binnen de bebouwde kom;

b.op een gedeelte van de weg dat bestemd is of mede bestemd voor het verkeer van voetgangers buiten de bebouwde kom en

c.op een andere door het college aangewezen plaats buiten de bebouwde kom.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:58, eerste lid, onder c, van de APV worden de locaties, zoals aangegeven op de bijlagen 4 t/m 6 aangewezen, als plaatsen waar het verplicht is om de uitwerpselen van de hond op te ruimen en deze te deponeren in eigen of gemeentelijke afvalbakken.

Artikel 2:58, vijfde lid

(Verontreiniging door honden)

Het college kan plaatsen aanwijzen waar het bepaalde in het eerste, tweede en derde lid niet geldt

Geen nadere aanwijzing

Artikel 2:60, eerste, tweede en derde lid

(Houden van hinderlijke of schadelijke dieren)

Het is verboden om, buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer in het door het college aangewezen gebieden, ter voorkoming of opheffing van overlast of schade aan de openbare gezondheid verboden, daarbij aangeduide dieren:

a.aanwezig te hebben;

b.aanwezig te hebben anders dan met inachtneming van de door hen gestelde regels; of

c.aanwezig te hebben tot een groter aantal dan in die aanwijzing is aangegeven.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 2:65

(Bedelarij)

Het is verboden in door het college aangewezen gebieden op of aan de weg of in een voor het publiek toegankelijk gebouw te bedelen om geld of andere zaken.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 2:73, eerste lid

(Bezigen van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling)

Het is verboden consumentenvuurwerk te gebruiken op een door het college in het belang van de voorkoming van gevaar, schade of overlast aangewezen plaats.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 3:9, eerste lid

(prostitutie)

Het is verboden, door handelingen, houding, woord, gebaar of op andere wijze, passanten tot prostitutie te bewegen, uit te nodigen dan wel aan te lokken:

a.op of aan andere dan door het college aangewezen wegen of gebieden;

b.gedurende andere dan door het college vastgestelde tijden.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 3:10

(Sekswinkels)

Het is de rechthebbende op een onroerende zaak verboden daarin een sekswinkel te exploiteren in door het college in het belang van de openbare orde of de woon- en leefomgeving aangewezen gebieden of delen van de gemeente.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3:9, eerste lid, van de APV is het binnen de bebouwde kommen van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven de rechthebbende op een onroerende zaak verboden daarin een sekswinkel te exploiteren in het belang van de openbare orde of de woon- en leefomgeving.

Artikel 4:2, eerste lid

(Aanwijzing collectieve festiviteiten)

De geluidsnormen als bedoeld in de artikelen 2.17, 2.19 en 2.20 van het Besluit en artikel 4:5 van deze verordening gelden niet voor door het college per kalenderjaar aan te wijzen collectieve festiviteiten gedurende de daarbij aan te wijzen dagen of dagdelen.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 4:2, vijfde lid

(Aanwijzing collectieve festiviteiten)

Het college kan wanneer een collectieve festiviteit redelijkerwijs niet te voorzien was, een festiviteit terstond als collectieve festiviteit als bedoeld in het eerste lid aanwijzen.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 4:13, eerste lid

(Opslag voertuigen, vaartuigen, mest, afvalstoffen enz. )

Het is verboden op een door het college aangewezen plaats buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer, in de openlucht en buiten de weg gelegen, in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast dan wel voorkoming van schade aan de openbare gezondheid, de volgende voorwerpen of stoffen op te slaan, te plaatsen of aanwezig te hebben:

a.onbruikbare of aan hun oorspronkelijke bestemming onttrokken voer- of vaartuigen of onderdelen daarvan;

b.bromfietsen en motorvoertuigen of onderdelen daarvan;

c.kampeermiddelen als bedoeld in artikel 4:17 of onderdelen daarvan, indien het plaatsen of aanwezig hebben daarvan geschiedt voor verkoop of verhuur of anderszins voor een commercieel doel;

d.mestopslag, gierkelder of andere verzamelplaatsen van vuil, een verzameling ingekuild gras, loof of pulp of ingekuilde landbouwproducten, afbraakmaterialen en oude metalen.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 4:13, eerste lid, van de APV is het binnen de bebouwde kommen van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven verboden buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer, in de openlucht en buiten de weg gelegen, in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast dan wel voorkoming van schade aan de openbare gezondheid één of meer in dat artikellid aangeduide voorwerpen of stoffen op te slaan, te plaatsen of aanwezig te hebben.

Artikel 4:19, eerste lid

(Aanwijzing kampeerplaatsen)

Het college kan plaatsen aanwijzen waarop het verbod van artikel 4:18, eerste lid niet van toepassing is.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 5:3, eerste lid

(Te koop aanbieden van voertuigen)

Het is verboden op een door het college aangewezen weg een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:3, eerste lid, van de APV is het binnen de bebouwde kommen van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven verboden een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen.

Artikel 5:6, eerste lid (Kampeermiddelen e.a.)

Het is verboden een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:

a.langer dan op drie achtereenvolgende dagen te plaatsen of te hebben op een door het college aangewezen weg, waar dit naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte of schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente;

b.op een door het college aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:6, eerste lid, van de APV is het binnen de bebouwde kommen van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven verboden een voertuig, dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, op alle wegen langer dan op drie achtereenvolgende dagen te plaatsen of te hebben.

Artikel 5:8, eerste lid (Parkeren van grote voertuigen)

Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 5:8, tweede lid

(Parkeren van grote voertuigen)

Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren op een door het college aangewezen weg, waar dit parkeren naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte.

Het in het tweede lid gestelde verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:8, tweede lid, van de APV is het binnen de bebouwde kommen van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven, buiten de daarvoor bestemde parkeerplaatsen, verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren.

De voor het parkeren van grote voertuigen bestemde parkeerplaatsen zijn:

-Rumpsterweg ter hoogte van nummer 18 en

-Rumpsterweg tegenover nummer 23.

Artikel 5:12, eerste lid

(Overlast van fiets of bromfiets)

Het is verboden om een fiets of bromfiets, op een door het college aangewezen op de weg gelegen plaats, onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimte of plaats te laten staan.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 5:12, derde lid

(Overlast van fiets of bromfiets)

Het is verboden om op een door het college aangewezen op de weg gelegen plaats, langer dan een door het college te bepalen periode zonder wezenlijke tijdsonderbreking gebruik te maken van voorzieningen voor het stallen van fietsen en bromfietsen.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:12, eerste lid, van de APV worden de locaties zoals gearceerd op de bijlagen 7 t/m 9 aangewezen als plaatsen waar het verboden is om langer dan drie achtereenvolgende weken zonder wezenlijke tijdsonderbreking gebruik te maken van voorzieningen voor het stallen van fietsen en bromfietsen.

De locaties

-Stationsgebied;

-bij bushaltes Bunnik station Bunnik, Bunnik Van Zijldreef; Bunnik centrum; Odijk gemeentehuis; Odijk Zeisterweg N229; Werkhoven Provincialeweg en de (toekomstige) bushalte Bunnik fietsbrug.

Artikel 5:16, tweede lid (Vrijheid van meningsuiting)

Het college kan de vrijheid van meningsuiting als bedoeld in het eerste lid beperken door een verbod in te stellen:

a.op door het college aangewezen openbare plaatsen; of

b.voor bepaalde dagen en uren.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 5:18, tweede lid

(Standplaatsvergunning, weigerings- en intrekkingsgronden)

Het college kan locaties in de gemeente aanwijzen waar een standplaats mag worden ingenomen.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 5:32, tweede lid

(Crossterreinen)

Het college kan terreinen aanwijzen waarvoor het verbod [ zie lid 1] niet van toepassing is. Het kan daarbij regels stellen voor het gebruik van deze terreinen:

a.in het belang van het voorkomen of beperken van overlast;

b.in het belang van de bescherming van het uiterlijk aanzien van de omgeving en ter bescherming van andere milieuwaarden;

c.in het belang van de veiligheid van de deelnemers van de in het eerste lid bedoelde wedstrijden en ritten of van het publiek.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 5:33, tweede lid

(Beperking verkeer in natuurgebieden)

Het college kan terreinen aanwijzen waarvoor het in het eerste lid gestelde verbod niet van toepassing is. Het kan daarbij regels stellen ten aanzien van het gebruik van deze terreinen in het belang van:

a.het voorkomen van overlast;

b.de bescherming van natuur- of milieuwaarden;

c.de veiligheid van het publiek.

Geen nadere aanwijzing

Artikel 5:38, eerste lid

(Detectieverbod)

Het is verboden om zich, zonder vergunning van het college, met een metaaldetector te bevinden op een door het college aangewezen plaats.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:38, eerste lid, van de APV is verboden om zich, zonder vergunning van het college, op het gebied rond Fort Vechten, zoals aangegeven op de bijlage 10,met een metaaldetector te bevinden.

III Slotbepalingen

  • 1. Dit besluit wordt aangehaald als: “Algemeen aanwijzingsbesluit APV Bunnik 2014”

  • 2. Dit besluit treedt in werking op de dag na die waarop het is bekendgemaakt;

  • 3. Met ingang van het onder het tweede lid genoemde tijdstip worden alle voor die datum in werking getreden aanwijzingsbesluiten op grond van de Algemene plaatselijke verordening 2012 dan wel daaraan voorafgaande Algemene plaatselijke verordeningen, ingetrokken.

    Aldus besloten in hun vergadering van 11 februari 2014

    Odijk, 11 februari 2014

    Burgemeester en wethouders, Burgemeester,

    de secretaris, de burgemeester,

    dhr. mr. G. Veenhof dhr. H.M. Ostendorp dhr. H.M. Ostendorp

Bijlagen

  • 1.

    Plattegrond kern Bunnik behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:48;

  • 2.

    Plattegrond kern Odijk behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:48;

  • 3.

    Plattegrond kern Werkhoven behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:48;

  • 4.

    Plattegrond kern Bunnik behorende bij de aanwijzing ingevolge artikelen 2:57 & 2:58;

  • 5.

    Plattegrond kern Odijk behorende bij de aanwijzing ingevolge artikelen 2:57 & 2:58;

  • 6.

    Plattegrond kern Werkhoven behorende bij de aanwijzing ingevolge artikelen 2:57 & 2:58;

  • 7.

    Plattegrond langstalverbod Bunnik behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 5:12, derde lid;

  • 8.

    Plattegrond langstalverbod Odijk behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 5:12, derde lid;

  • 9.

    Plattegrond langstalverbod Werkhoven behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 5:12, derde lid;

  • 10.

    Plattegrond gebied rond Fort Vechten behorende bij de aanwijzing ingevolge 5:38.

Bijlage 1 Plattegrond kern Bunnik behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:48

afbeelding binnen de regeling

Bijlage 2 Plattegrond kern Odijk behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:48

afbeelding binnen de regeling

Bijlage 3 Plattegrond kern Werkhoven behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:48

afbeelding binnen de regeling

Bijlage 4 Plattegrond kern Bunnik behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:57 & 2:58

Bunnik Hondenkaart

Bijlage 5 Plattegrond kern Odijk behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:57 & 2:58

Odijk Hondenkaart

Bijlage 6 Plattegrond kern Werkhoven behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 2:57 & 2:58

Werkhoven hondenkaart

Bijlage 7 Plattegrond langstalverbod Bunnik behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 5:12, derde lid

afbeelding binnen de regeling

Bijlage 8 Plattegrond langstalverbod Odijk behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 5:12, derde lid

afbeelding binnen de regeling

Bijlage 9 Plattegrond langstalverbod Werkhoven behorende bij de aanwijzing ingevolge artikel 5:12, derde lid

afbeelding binnen de regeling

Bijlage 10 Plattegrond gebied rond Fort Vechten behorende bij de aanwijzing ingevolge 5:38

Detectieverbod