Regeling vervallen per 17-09-2020

Eerste Aanwijzing gebieden hinderlijk drankgebruik (artikel 2:48 Apv 2010)

Geldend van 08-03-2001 t/m 16-09-2020

Intitulé

Eerste Aanwijzing gebieden hinderlijk drankgebruik (artikel 2:48 Apv 2010)

Hoofdstuk 1 Eerste Aanwijzing gebieden hinderlijk drankgebruik

Burgemeester en wethouders van de gemeente Buren;overwegende,dat op grond van artikel 2.4.8, eerste lid, van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Buren 1999 (APV) gebieden kunnen worden aangewezen waarbinnen het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes e.d. met alcoholhoudende drank bij zich te hebben;dat het verbod, zoals bedoeld in artikel 2.4.8, eerste lid APV, op grond van artikel 2.4.8, tweede lid, niet geldt voor een terras bij een horecabedrijf en een plaats waarvoor een ontheffing geldt krachtens artikel 35 van de Drank- en Horecawet;dat in de concept-horecanotitie een voorgenomen aanwijzing van gebieden waarbinnen het nuttigen van drank is verboden is opgenomen;dat de concept-horecanotitie in de editie van Extra Nieuws van woensdag 27 december 2000 algemeen bekend is gemaakt en dat deze notitie gedurende vier weken, vanaf 27 december 2000, voor een ieder te inzage is gelegd;dat er geen zienswijzen zijn ingediend tegen de voorgenomen aanwijzing van gebieden waarbinnen het nuttigen van drank is verboden;gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening, de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet;Besluit:

Artikel 1

Aan te wijzen alle wegen binnen de bebouwde kom of kommen van de gemeente Buren als aangewezen gebied, zoals bedoeld in artikel 2.4.8, eerste lid APV.

Artikel 2

dat de aanwijzing, zoals bedoeld onder I van dit besluit, niet geldt voor:

  • a.

    een terras dat behoort bij een horecabedrijf, als bedoeld in artikel 2.3.1.1, eerste lid APV,

  • b.

    de plaats, niet zijnde een horecabedrijf, als bedoeld onder a., waarvoor een ontheffing geldt krachtens artikel 35 van de Drank- en Horecawet.

Artikel 3

Dat dit besluit in werking treedt een dag na publicatie of bekendmaking in het Extra Nieuws van woensdag 7 maart 2001.

Artikel 4

 Dat dit besluit kan worden aangehaald als: Aanwijzing gebieden hinderlijk drankgebruik (artikel 2.4.8 APV). Vastgesteld te Buren op 20 februari 2001, nr. 3,Burgemeester en wethouders van Buren,de secretaris,                    de burgemeester,H.E. Pelser                        drs. K.C. Tammes