Beleidsregels vergunningen kledinginzameling

Geldend van 09-12-1994 t/m heden

Intitulé

Beleidsregels vergunningen kledinginzameling (art. 5.2.1. APV)

artikel 1: aanvragen vergunning

De vergunningaanvragen voor kledinginzameling voor een bepaald jaar dienen voor 1 november van het voorgaande jaar te worden ingediend.

artikel 2: inzamelfrequentie

Voor de inzameling van kleding wordt, naast de door de gemeente georganiseerde huis-aan-huis inzameling van Sallcon, maximaal 1 vergunning verstrekt voor het plaatsen van kledingcontainers en 4 vergunningen verspreid over het jaar voor de inzameling van kleding huis-aan-huis.

artikel 3: toetsingscriteria

  • 1. De aanvragen worden beoordeeld op basis van de informatie uit het blad "mededelingen kledinginzameling" van het Centraal Bureau Fondsenwerving, dat jaarlijks wordt gepubliceerd.

  • 2. De vergunningaanvragen worden in ieder geval beoordeeld op de volgende citeria:

    • a).

      Beoordeling van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Indien deze beoordeling negatief is, wordt in ieder geval geen vergunning verleend.

    • b).

      Accountantverklaring. Indien geen of een afkeurende accountantverklaring is afgegeven, over het laatste afgeronde boekjaar, wordt in ieder geval geen vergunning verleend.

    • c).

      De hoogte van de netto-opbrengst, waarbij de aanvrager met de hoogste netto-opbrengst het eerste voor een vergunning in aanmerking komt.

artikel 4: bijzondere gevallen

In bijzondere gevallen kunnen burgemeester en wethouders afwijken van deze beleidsregels.

artikel 5: slotbepalingen

Deze beleidsregels kunnen worden aangehaald als " Beleidsregels vergunningen kledinginzameling 1994"