Regeling vervallen per 22-09-2017

Besluit mandaat, volmacht en machtiging crisisorganisatie onderdeel Bevolkingszorg 2013 (Mandaatbesluit Crisisorganisatie Bevolkingszorg 2013)

Geldend van 01-08-2013 t/m 21-09-2017

Intitulé

Besluit mandaat, volmacht en machtiging crisisorganisatie onderdeel Bevolkingszorg 2013

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Dinkelland, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft;

gelet op artikel 160 lid 1, onder e, van de Gemeentewet, hoofdstuk 10 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 3:60 Burgerlijk wetboek, artikel 171 Gemeentewet.

Overwegende dat:

  • ·

    het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Twente op 28 maart 2011 de regionale organisatie en functiestructuur voor de Bevolkingszorg heeft vastgesteld;

  • ·

    het de functies van Officier van Dienst bevolkingszorg, Algemeen Commandant Bevolkingszorg, hoofden en teamleiders betreffen;

  • ·

    het van belang is, voor de uitvoering van de operationele functies bevolkingszorg ten behoeve van de getroffen gemeente(n), een aantal specifieke bevoegdheden te mandateren.

Besluit

vast te stellen het navolgende besluit mandaat, volmacht en machtiging crisisorganisatie onderdeel Bevolkingszorg 2013:

Artikel 1 Verlenen mandaat, volmacht en machtiging

Aan de in het onderstaande schema genoemde functionarissen wordt mandaat, volmacht en /of machtiging verleend om in naam en onder verantwoordelijkheid van het bevoegde bestuursorgaan bevoegdheden uit te oefenen, privaatrechtelijke handelingen te verrichten.

Bevoegdheid

Functionaris

1.

Alarmeren en opschalen van (onderdelen van) het regionale team Bevolkingszorg conform gemeentelijke opschalingsprocedure.

Dienstdoende functionaris binnen functiestructuur bevolkingszorg

2.

Uitvoeren taken Regionale Crisisplan en processen bevolkingszorg, na alarmering en zonder separate opdracht of instructie.

Dienstdoende functionaris binnen functiestructuur bevolkingszorg

3.

Nemen besluit tot het doen van een uitgave tot een bedrag van € 15.000,-en het verrichten van rechtshandelingen terzake.

Officier van Dienst Bevolkingszorg

4.

Nemen besluit tot het doen van een uitgave tot een bedrag van € 50.000,-en het verrichten van rechtshandelingen terzake.

Algemeen Commandant bevolkingszorg

5.

Nemen besluit tot het doen van een uitgave tot een bedrag van € 1.000 ,-en het verrichten van rechtshandelingen terzake.

Dienstdoende hoofden/teamleiders Bevolkingszorg

Artikel 2 Reikwijdte mandaat

Op het mandaat, de volmacht en de machtiging zijn de volgende beperkingen van toepassing:

Geen verdere beperkingen

Artikel 3 Citeertitel

Dit besluit kan worden aangehaald als: "Mandaatbesluit Crisisorganisatie Bevolkingszorg 2013”

Artikel 4 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van Dinkelland op 09-07-2013 en aldus vastgesteld door de burgemeester van Dinkelland op 09-07-2013.
Het college van burgemeester en wethouders van Dinkelland,
De secretaris, De burgemeester,
E.M. Grobben, mr. R.S. Cazemier
De burgemeester,
mr. R.S. Cazemier