Regeling vervallen per 30-03-2017

Uitvoeringsregels parkeervergunningen nieuwbouwproject Nicolaasstraat 26 t/m 44

Geldend van 18-04-2015 t/m 29-03-2017

Intitulé

Uitvoeringsregels parkeervergunningen nieuwbouwproject Nicolaasstraat 26 t/m 44

Artikel 1

Deze regels zijn van toepassing op de locatie, aangeduid als Nieuwbouw Nicolaasstraat 26 t/m 44 en betreft het gebied omvattend de adressen Nicolaasstraat 26 t/m 44 (even nummers, kadastraal bekend gemeente Dordrecht, sectie C nummers 6996, 2513 t/m 2521.

Artikel 2

  • 1.

    Bewoners van de woningen op de locatie als bedoeld in artikel 1 komen in aanmerking voor één parkeervergunning per woning.

  • 2.

    Bedrijven op de locatie als bedoeld in artikel 1 komen niet in aanmerking voor een parkeervergunning.

Artikel 3

Deze regels kunnen worden aangehaald als "Uitvoeringsregels parkeervergunningen nieuwbouwproject Nicolaasstraat 26 t/m 44".

Artikel 4

Deze regels treden in werking op de eerste dag na de datum van bekendmaking.

UITVOERINGSREGELS PARKEERVERGUNNINGEN NIEUWBOUWPROJECT NICOLAASSTRAAT 26 T/M 44 (ZEVEN EENGEZINSWONINGEN)

Inleiding

De toepassing van de Parkeerverordening Dordrecht is een belangrijk hulpmiddel om een goed parkeerbeleid met betrekking tot het invoeren van vergunninghoudersparkeren in het centrum te kunnen realiseren. Volgens artikel 4, lid 1 van deze verordening ligt de bevoegdheid tot het verlenen van parkeervergunningen bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Een bestuursorgaan kan beleidsregels vaststellen met betrekking tot een hem toekomende of onder zijn verantwoordelijkheid uitgeoefende, dan wel door hem gedelegeerde bevoegdheid (artikel 4:81 Awb). Deze regels vormen naast de Parkeerverordening het juridisch kader bij het nemen van besluiten over de aanvraag van parkeervergunningen.

Er zijn twee soorten uitvoeringsregels: algemene en gebiedsgebonden uitvoeringsregels. De algemene uitvoeringsregels (Beleidsregels parkeervergunningen Dordrecht) zijn op 2 september 2014 door het college vastgesteld en hebben vooral betrekking op de meest toegepaste en bekende vergunningen, namelijk bewoners- en zakelijke vergunningen. Ook zijn er specifieke regels voor bepaalde doelgroepen.

Daarnaast zijn er Beleidsregels parkeren bij nieuwbouwprojecten die vastgesteld zijn op 27 december 2012. Uitgangspunt is dat bij nieuwbouwprojecten geen parkeervergunningen worden verleend, tenzij het college daartoe afwijkende gebiedsgebonden uitvoeringsregels opstelt.

In deze gebiedsgebonden uitvoeringsregels worden de afspraken die voortvloeien uit overeenkomsten tussen projectontwikkelaars en de gemeente over een zo goed mogelijke verdeling van de parkeerruimte vastgelegd.

Vanwege de wens om woningen met bruikbare tuinen te creëren en het gegeven dat de parkeervraag niet zal veranderen door de sloop- en nieuwbouw in vergelijking met de huidige situatie, dienen voor het nieuwbouwproject Nicolaasstraat 26 t/m 44 nadere uitvoeringsregels vastgesteld te worden. Door het vaststellen van deze uitvoeringsregels blijft de uitgifte van de parkeervergunningen (die nu al gekoppeld zijn aan de panden) gewaarborgd.

Nieuwbouw Nicolaasstraat 26 t/m 44

Op het perceel Nicolaasstraat 26 t/m 44, kadastraal bekend gemeente Dordrecht, sectie C nummers 6996, 2513 t/m 2521, heeft Trivire de realisatie van zeven eengezinswoningen gepland. Er is voor deze ontwikkeling een bouwvergunning aangevraagd op 18 september 2014.

Volgens het ingediende bouwplan voorziet het plan niet in de eigen parkeerbehoefte. De van toepassing zijnde parkeernorm bedraagt 1,6 parkeerplaats per woning, waarvan 0,3 parkeerplaats per woning is bestemd voor bezoekersparkeren. Voor het berekenen van de totale parkeerbehoefte komt deze op 11,2= 12 parkeerplaatsen die benodigd zijn voor de zeven koopwoningen. De omgeving kan de parkeervraag van maximaal 7 (de zeven nieuwe woningen) in de omgeving opvangen.

Omdat de gemeente er voorstander van is om het bouwproject met bruikbare tuinen te realiseren wordt voorgesteld om maximaal één parkeervergunning per adres binnen het project uit te geven. In totaal gaat het om zeven nieuwbouwwoningen. De toekomstige bewoners van Nicolaasstraat 26 t/m 44 komen derhalve in aanmerking voor één bewonersparkeervergunning per woning.

Procedure en planning

Na vaststelling van de uitvoeringsregels parkeervergunningen nieuwbouwproject Nicolaasstraat 26 t/m 44 door het college worden/zijn deze op 15 april 2015 gepubliceerd in De Stem van Dordt. De uitvoeringsregels parkeervergunningen nieuwbouwproject Nicolaasstraat 26 t/m 44 treden in werking op de eerste dag na die van bekendmaking.

Na vaststelling van de uitvoeringsregels parkeervergunningen nieuwbouwproject Nicolaasstraat 26 t/m 44 worden/zijn de direct belanghebbenden op de hoogte gesteld van het besluit. De communicatie richt zich op de ontwikkelaar, toekomstige verhuurder of makelaar. Hierbij moet worden aangetekend dat de direct belanghebbenden zonder uitzondering al op de hoogte zijn van het feit dat er uitvoeringsregels worden opgesteld of dat de gemeente dit parkeerbeleid voert ten aanzien van nieuwbouw.