Regeling vervallen per 01-01-2015

Vergoedingsregeling piketdienst buitendienstpersoneel 2012

Geldend van 25-10-2012 t/m 31-12-2014 met terugwerkende kracht vanaf 01-06-2011

Intitulé

Vergoedingsregeling piketdienst buitendienstpersoneel 2012

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland;

gelet op artikel 160, eerste lid onder c, van de Gemeentewet en artikelen 3:3:1, 7:3 en 15:1:10 lid 2 sub c van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling;

gezien de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 12 september 2012;

overwegende dat het noodzakelijk is de Vergoedingregeling Piketdienst buitendienstpersoneel 2006 aan te passen op basis van de actualisatie storing- en bereikbaarheidsdiensten Openbare werken;

besluit vast te stellen de volgende regeling:

Vergoedingsregeling piketdienst buitendienstpersoneel 2012

Artikel 1 Begripsbepalingen

  • 1. In deze regeling wordt verstaan onder:

    • -

      bezoldiging: de bezoldiging zoals omschreven in artikel 1 onderdeel c van de Bezoldigingsregeling Drechterland 2012;

    • -

      contactambtenaar alarmcentrale: medewerker van de buitendienst die in het kader van de openbare orde en veiligheid is aangewezen als contactpersoon voor de alarmcentrale van de hulpdiensten;

    • -

      gladheidbestrijding: in teams van twee draaien medewerkers van de buitendienst vier maal een weekdienst. In die week worden zij opgeroepen als het glad wordt en gestrooid moet worden;

    • -

      medewerker: de ambtenaar bedoeld in artikel 1:1, eerste lid, onderdeel a en artikel 1:2, onderdeel c, d, e, g, h van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling, behoudens het beroeps- en vrijwillige brandweerpersoneel;

    • -

      piketdienst: het zich volgens een vastgesteld rooster, buiten de voor de medewerker vastgestelde werktijden, ter beschikking houden om bij onvoorziene omstandigheden werkzaamheden te verrichten. Een piketdienst omvat ten hoogste zeven opeenvolgende etmalen. Slechts in bijzondere omstandigheden kan na overleg met de betrokkene van het voorgaande worden afgeweken;

    • -

      salarisschaal: de voor een betrekking of voor een aantal betrekkingen tezamen ter bepaling van het salaris geldende opklimmende reeks van bedragen, daaronder mede begrepen de bedragen welke gelden ter verhoging van het salaris als gevolg van diensttijduitloop. Bijlage IIa van de CAR maakt deel uit van de bezoldigingsverordening;

    • -

      storingsdienst: in teams van twee draaien medewerkers van de buitendienst om de week een weekdienst. In die week zijn zij beschikbaar voor het oplossen van calamiteiten;

    • -

      vergoeding: de vergoeding is gebaseerd op de functieschaal van de medewerker die belast is met het verrichten van piketdienst, gladheidbestrijding of storingsdienst.

    • -

      ziekte: ongeschiktheid wegens ziekte of gebrek, zoals omschreven in hoofdstuk 7 van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling.

Artikel 2 Vergoeding

De medewerker die is belast met het verrichten van piketdienst, gladheidbestrijding of storingsdienst en wordt bezoldigd volgens salarisschaal 10 of lager heeft aanspraak op een vergoeding.

Artikel 3 Hoogte van de vergoeding

  • 1. Deze vergoeding bedraagt:

    • a.

      in het kader van storingsdiensten rioolgemalen voor een piketdienst gedurende zeven opeenvolgende etmalen 5% van het schaalmaximum van de functieschaal.

    • b.

      Voor een piketdienst korter dan zeven opeenvolgende etmalen, voor elk van de dagen: maandag tot en met vrijdag 1/10 deel van de vergoeding, zoals vermeld in sub a; zaterdag, zondag en feestdagen ¼ deel van de vergoeding zoals vermeld in sub a.

    • c.

      Voor de gladheidbestrijdingsdiensten bedraagt de vergoeding een bedrag per jaar, berekend naar 5% van het schaalmaximum van de functieschaal. Voor de waker bedraagt de vergoeding een bedrag per jaar, berekend naar 9% van het schaalmaximum van de functieschaal. De uit te keren bedragen zijn gebaseerd op het draaien van 4-wekelijkse gladheidbestrijdingsdiensten.

  • 2. De uitbetaling van de vergoeding geschiedt in een gemiddeld, op basis van het eerste lid berekend, vast bedrag per maand.

  • 3. Ingeval arbeid wordt verricht in het kader van de piketdienst bestaat aanspraak op een overwerkvergoeding op grond van artikel 3:2:1 van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling;

  • 4. Op grond van artikel 6:2:1 lid 4 van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden regeling wordt aan de ambtenaar toekomende vakantie vermeerderd met 14,4 uren, mits de verplichting tot het verrichten van piketdiensten regelmatig en in belangrijke mate op hem rust.

  • 5. Voor de contactambtenaar alarmcentrale bedraagt de aanvullende vergoeding € 200,-- netto per jaar.

Artikel 4 Vergoeding bij ziekte

  • 1. Als een medewerker wegens ziekte niet meer wordt belast met het verrichten van piketdienst, wordt de vergoeding voor het verrichten van piketdienst vastgesteld op grond van artikel 7:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling.

  • 2. Als vaststelling van dit bedrag op deze wijze niet mogelijk is, wordt dit bedrag vastgesteld op het gemiddelde van het bedrag dat de medewerker per maand heeft genoten over de twaalf maanden voorafgaand aan de maand waarin de medewerker ziek is geworden.

Artikel 5 Aflopende vergoeding

  • 1. De medewerker die –anders dan door ziekte- buiten zijn toedoen niet meer wordt belast met het verrichten van piketdienst, en wiens bruto bezoldiging een blijvende verlaging ondergaat van tenminste 15%, wordt een aflopende vergoeding toegekend. Deze vergoeding wordt toegekend als de medewerker gedurende tenminste vijf jaar zonder wezenlijke onderbreking met het verrichten van piketdienst belast is geweest.

  • 2. De berekeningsbasis voor de aflopende vergoeding als bedoeld in het eerste lid wordt vastgesteld op het bedrag dat de medewerker over twaalf kalendermaanden –voorafgaand aan de maand waarin hij niet meer is belast met het verrichten van piketdienst- gemiddeld per maand aan vergoeding heeft genoten. De aflopende vergoeding wordt aangepast aan de algemene salarisontwikkelingen bij de sector gemeenten.

  • 3. De uitkeringsperiode voor de aflopende vergoeding is gelijk aan het naar boven op een maand afgeronde ¼ gedeelte van de tijd dat de medewerker belast is geweest met het verrichten van piketdienst. Aan de uitkeringsperiode voor de aflopende vergoeding is een maximum verbonden van drie jaar.

  • 4. De hoogte van de aflopende vergoeding wordt bepaald door de uitkeringsperiode in drie gelijke delen te splitsen. Er vindt vanaf het eerste deel afronding naar boven plaats op een hele maand, de maximumduur van de uitkeringsperiode mag hierdoor niet worden overschreden. Gedurende de drie deelperioden bedraagt de aflopende vergoeding achtereenvolgens 75%, 50% en 25% van de berekeningsbasis.

Artikel 6 Blijvende vergoeding

  • 1. De medewerker die op grond van de uitkomst van een periodiek geneeskundig onderzoek niet meer met het verrichten van piketdienst kan worden belast, en wiens bruto bezoldiging een blijvende verlaging ondergaat van tenminste 15% (waaronder door vermindering uren dienstverband), wordt een blijvende vergoeding toegekend. Deze vergoeding wordt toegekend als de medewerker gedurende tenminste 10 jaar zonder wezenlijke onderbreking met het verrichten van piketdienst belast is geweest.

  • 2. De berekeningsbasis voor de vergoeding als bedoeld in het eerste lid/ wordt vastgesteld op het bedrag dat de medewerker over twaalf kalendermaanden –voorafgaand aan de maand waarin hij niet meer is belast met het verrichten van piketdienst- gemiddeld per maand aan vergoeding heeft genoten. Deze vergoeding wordt aangepast aan de algemene salarisontwikkelingen bij de sector gemeenten.

  • 3. De blijvende vergoeding wordt toegekend met ingang van de maand dat de medewerker geen piketdienst meer verricht.

  • 4. De blijvende vergoeding bedraagt 50% van de berekeningsgrondslag.

Artikel 7 Onvoorziene gevallen en hardheidsclausule

1.Burgemeester en wethouders beslissen in gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet.

Artikel 7 Intrekken oude regeling

De Vergoedingsregeling piketdienst buitenpersoneel 2006 wordt ingetrokken.

Artikel 8 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt de dag na publicatie in werking en werkt terug tot 1 juni 2011.

Artikel 9 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Vergoedingsregeling piketdienst buitendienstpersoneel 2012.

Ondertekening

Aldus besloten in de openbare vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland van 25 september 2012
Burgemeester en wethouders voornoemd,
De secretaris, A. Idema
De burgemeester, R.J.H. van der Riet