Regeling vervallen per 01-01-2021

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent mandaat algemeen directeur provincie Noord Brabant (Besluit mandaat algemeen directeur van de provincie Noord- Brabant inzake de nadere regels Subsidieregeling opruiming drugsafval Flevoland 2020)

Geldend van 31-07-2020 t/m 31-12-2020

Intitulé

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent mandaat algemeen directeur provincie Noord Brabant (Besluit mandaat algemeen directeur van de provincie Noord- Brabant inzake de nadere regels Subsidieregeling opruiming drugsafval Flevoland 2020)

Gedeputeerde Staten maken, gelet op het bepaalde in artikel 136 van de Provinciewet, bekend dat zij in hun vergadering van 26 mei 2020 onder nummer 2605064 het volgende besluit hebben genomen

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Overwegende dat:

het IPO op 9 januari 2020 heeft besloten tot het inrichten van een compensatieregeling drugsdumpingen voor het overgangsjaar 2020;

Overwegende dat Gedeputeerde Staten op 26 mei 2020 de nadere regels Subsidieregeling opruiming drugsafval Flevoland 2020hebben vastgesteld;

Overwegende dat Gedeputeerde Staten om redenen van doelmatigheid de bevoegdheid tot het nemen van besluiten betreffende de verstrekking van subsidie op grond van voornoemde Nadere regels wensen te mandateren aan de algemeen directeur van de provincie Noord-Brabant;

Gezien de schriftelijke instemming van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en de voornoemde algemeen directeur voor het aannemen van het mandaat, bedoeld in artikel 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluiten:

Het volgende mandaat/machtigingenbesluit vast te stellen:

Besluit mandaat algemeen directeur van de provincie Noord-Brabant inzake de nadere regels Subsidieregeling opruiming drugsafval Flevoland 2020

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

algemeen directeur: algemeen directeur van de provincie Noord-Brabant;

Awb: Algemene wet bestuursrecht;

Gedeputeerde Staten: Gedeputeerde Staten van Flevoland

Nadere regels: nadere regels Subsidieregeling opruiming drugsafval Flevoland 2020.

Artikel 2 Mandaatverlening

  • 1. Gedeputeerde Staten verlenen aan de algemeen directeur mandaat tot het namens hen nemen van besluiten betreffende de verstrekking van subsidie op grond van de Nadere regels.

  • 2. Het mandaat, bedoeld in het eerste lid, in acht genomen het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Awb, ziet tevens op de bevoegdheid tot:

    • a.

      het verstrekken van informatie over de werking van de Nadere regels;

    • b.

      het in behandeling nemen en beoordelen van aanvragen;

    • c.

      het verstrekken van subsidie in de vorm van een geldbedrag tot het maximum van het subsidieplafond;

    • d.

      het nemen van besluiten tot weigeren van subsidie of het intrekken of wijzigen van subsidievaststellingsbeschikkingen;

    • e.

      het toepassen van artikel 4:5 van de Awb;

    • f.

      het opvragen van overige gegevens, indien de subsidieaanvraag daartoe aanleiding geeft;

    • g.

      het aan de subsidieverstrekking verbinden van verplichtingen als bedoeld in de artikelen 4:37, 4:38 en 4:39 van de Awb;

    • h.

      het betalen van subsidiebedragen;

    • i.

      het opschorten van de verplichting tot betaling van subsidiebedragen uit het subsidieplafond;

    • j.

      het terugvorderen van onverschuldigd betaalde subsidiebedragen;

    • k.

      het nemen van overige ter zake van subsidiëring te nemen uitvoeringsbeslissingen, waaronder begrepen besluiten tot het afzien van terugvordering;

    • l.

      het ondertekenen van namens Gedeputeerde Staten genomen beschikkingen en overige correspondentie;

    • m.

      het vormen van archiefdossiers waarbij goed te reconstrueren is op welke overwegingen de besluitvorming heeft plaatsgevonden.

  • 3. Het mandaat, bedoeld in het eerste en tweede lid, ziet in ieder geval niet op het beslissen op bezwaarschriften en het behandelen van beroepschriften als bedoeld in artikel 6:4 van de Awb, die gericht zijn tegen de subsidieverstrekking.

  • 4. De algemeen directeur kan ter uitoefening van een krachtens het eerste en tweede lid aan hem gemandateerde bevoegdheid schriftelijk ondermandaat verlenen aan onder hem ressorterende programmamanagers, die op hun beurt het ondermandaat kunnen overdragen aan projectleiders binnen hun programma.

Artikel 3 Ondertekening

De algemeen directeur brengt in de door hem te nemen besluiten tot uitdrukking dat sprake is van een in mandaat namens Gedeputeerde Staten genomen besluit en van een door de provincie Flevoland beschikbaar gestelde subsidie.

Artikel 4 Rechtsmiddelenverwijzing

Onder de besluiten, bedoeld in artikel 2, eerste en tweede lid, wordt de volgende rechtsmiddelenverwijzing opgenomen:

Rechtsmiddel

Binnen zes weken ingaand op de dag na de datum van verzending van het bijgaande besluit, kunt u daartegen een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Flevoland.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:

  • a)

    de naam en het adres van de indiener;

  • b)

    de dagtekening;

  • c)

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d)

    de gronden van het bezwaar.

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftenprocedure kunt u zich wenden tot de secretaris van de Commissie bezwaar en beroep van de provincie Flevoland.

Voor de behandeling van een bezwaarschrift is geen griffierecht verschuldigd.

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftenprocedure kunt u zich wenden tot de secretaris van de Commissie bezwaar en beroep van de provincie Flevoland.

Indien onverwijlde spoed dat vereist, is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht Rechtbank Midden-Nederland (telefoon 088 362

0000). In dat geval is griffierecht verschuldigd. Voorwaarde is dat u een bezwaarschrift heeft ingediend

Artikel 5 instructies

De algemeen directeur neemt bij de uitoefening van de aan hem gemandateerde bevoegdheden algemene instructies en instructies per geval van Gedeputeerde Staten als bedoeld in artikel 10:6, eerste lid, van de Awb in acht.

Artikel 6 Informatieplicht

  • 1. De algemeen directeur stelt Gedeputeerde Staten tijdig in kennis van krachtens mandaat te nemen of reeds genomen besluiten waarvan hij redelijkerwijs moet aannemen dat kennisneming door hen gewenst is.

  • 2. Kennisgeving als bedoeld in het eerste lid vindt in ieder geval plaats indien:

    • a.

      de maatschappelijke, beleidsmatige, politieke, juridische of financiële omstandigheden daartoe aanleiding geven;

    • b.

      het besluit ertoe kan leiden dat de desbetreffende provincie aansprakelijk wordt gesteld.

  • 3. Gedeputeerde Staten kunnen op grond van de kennisgeving, bedoeld in het eerste lid, ten aanzien van een voorgenomen besluit bepalen dat van het bij of krachtens dit besluit verleende mandaat geen gebruik mag worden gemaakt.

  • 4. Gedeputeerde Staten voorzien de algemeen directeur van alle benodigde informatie ten behoeve van de invulling van zijn mandaat.

Artikel 7 Verantwoording

De algemeen directeur verschaft desgevraagd alle informatie aan Gedeputeerde Staten terzake van de uitoefening van de in dit besluit bedoelde bevoegdheden.

Artikel 8 Toepasselijke wet- en regelgeving

De algemeen directeur neemt bij de uitoefening van de aan hem gemandateerde bevoegdheden het ter zake geldende recht in acht, in het bijzonder de Awb, de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012 en de Nadere regels.

Artikel 9 Registratie en inwerkingtreding

  • 1. Dit besluit wordt aan de Provincie Noord-Brabant gezonden.

  • 2. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

Artikel 10 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat algemeen directeur van de provincie Noord- Brabant inzake de nadere regels Subsidieregeling opruiming drugsafval Flevoland 2020.

Ondertekening

Lelystad, 26 mei 2020

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

de secretaris,

de voorzitter,