Regeling vervallen per 01-01-2020

Spelregels voor functiewijziging c.q. overplaatsingen

Geldend van 01-01-1994 t/m 31-12-2019

Intitulé

Spelregels voor functiewijziging c.q. overplaatsingen

Vastgesteld bij besluit van gedeputeerde staten van 22 januari 1980, nr. 7712/269-CPZ05 (Provinciaal Blad nr. 8 van 1980).Laatstelijk gewijzigd bij besluit van 12 oktober 1993, nr. BD93.21064-AJZ02 (Provinciaal Blad nr. 75 van 20 december 1993). In werking 1 januari 1994.

 

Artikel 1.

  • 1 Van een op hem betrekking hebbend voornemen tot functiewijziging c.q. overplaatsing wordt de ambtenaar in een vroegtijdig stadium zo uitvoerig mogelijk, schriftelijk, onder vermelding van motieven, op de hoogte gebracht.

  • 2 Tenzij de ambtenaar schriftelijk te kennen geeft in te stemmen met de voorgenomen functiewijziging c.q. overplaatsing, vindt de voorgenomen wijziging c.q. overplaatsing niet plaats dan met inachtneming van de navolgende bepalingen.

Artikel 2.

De voorgenomen functiewijziging c.q. overplaatsing wordt in een speciaal daartoe belegde bijeenkomst aan de orde gesteld.

Artikel 3.

Tussen het tijdstip waarop de uitnodiging wordt verzonden en het tijdstip waarop de bijeenkomst zal plaatsvinden, ligt een periode van minimaal twee weken.

Artikel 4.

  • 1 De bijeenkomst als bedoeld onder 2, wordt in ieder geval bijgewoond door:

    • a.

      de directe chef van de betrokken ambtenaar;

    • b.

      het betrokken diensthoofd;

    • c.

      de betrokken dienstgerichte personeelsfunctionaris;

    • d.

      de betrokken ambtenaar.

  • 2 Als de voorgenomen functiewijziging van dien aard is, dat de ambtenaar, ingeval de functiewijziging wordt gerealiseerd, wordt geconfronteerd met een ander diensthoofd, een andere afdelingschef, dan wel een andere dienstgerichte personeelsfunctionaris, woont - indien de ambtenaar dit wenst - ook dit diensthoofd, deze afdelingschef en/of deze personeelsfunctionaris de bijeenkomst als bedoeld onder artikel 2 bij.

Artikel 5.

  • 1 In de bijeenkomst worden de aan de voorgenomen functiewijziging c.q. overplaatsing ten grondslag liggende motieven nader toegelicht.

  • 2 Na deze toelichting wordt aan de betrokken ambtenaar en/of diens raadsman gelegenheid gegeven zijn/hun mening over de voorgenomen functiewijziging c.q. overplaatsing kenbaar te maken.

  • 3 Van het in de bijeenkomst besprokene wordt een kort verslag gemaakt, welk verslag door zowel het betrokken diensthoofd als de ambtenaar wordt ondertekend.

Artikel 7.

Gedeputeerde staten beschikken vervolgens over de functiewijziging c.q. overplaatsing.

Artikel 8.

Dit besluit, dat kan worden aangehaald als "Spelregels voor functiewijziging c.q. overplaatsingen", treedt in werking op de eerste dag van de maand volgende op die van de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het is geplaatst.

Ondertekening

Gedeputeerde Staten van Gelderland