Delegatiebesluit Geldrop-Mierlo 2012

Geldend van 14-06-2012 t/m heden

Intitulé

Delegatiebesluit 2012

De raad van de gemeente Geldrop-Mierlo;

voorgenomen het voorstel van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo d.d. 1 mei 2012;

overwegende, dat door de overdracht van bevoegdheden de daadkracht van bestuur wordt bevorderd door een snellere en efficiëntere werkwijze;

gelet op artikel 156 van de Gemeentewet en de relevante bijzondere wetten en mede gelet op afdeling 10.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

besluit :vast te stellen het navolgende Delegatiebesluit Geldrop-Mierlo 2012:

Artikel 1 Begripsbepalingen

Dit besluit en de daarbij behorende bijlage verstaat onder delegatie: het overdragen door een bestuursorgaan van zijn bevoegdheid tot het nemen van besluiten aan een ander die deze onder eigen verantwoordelijkheid uitoefent.

Artikel 2 Toepassingsbereik

  • 1. Dit besluit is van toepassing op de uitoefening van de bevoegdheden genoemd in het register bij dit besluit, alsmede op toekomstige wijzigingen van die bijlage.

  • 2. De in het register genoemde bevoegdheden worden hierbij overgedragen aan het college, een en ander onder de in dit besluit genoemde voorwaarden.

Artikel 3 Informatieplicht

  • 1. Het college doet van alle krachtens dit besluit genomen besluiten en verrichte handelingen binnen vier weken mededeling aan de raad.

  • 2. Buiten de in het eerste lid neergelegde informatieplicht verschaft het college op verzoek van de raad inlichtingen over de uitoefening van de bevoegdheden.

  • 3. Verzuim van de in de vorige leden bedoelde informatieplichten heeft niet tot gevolg dat het besluit onbevoegd is genomen c.q. de handeling onbevoegd is verricht.

Artikel 4 Slotbepaling

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na publicatie.

  • 2.

    Het Delegatiebesluit Geldrop-Mierlo, vastgesteld door de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 mei 2006, en alle andere eerdere delegatiebesluiten met betrekking tot de in het register genoemde bevoegdheden worden ingetrokken.

  • 3.

    Dit besluit kan worden aangehaald als Delegatiebesluit Geldrop-Mierlo 2012.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad

der gemeente Geldrop-Mierlo d.d. 4 juni 2012

De raad voornoemd,

G.A.A. van Luijn , griffier

M.J.D. Donders - de Leest, voorzitter

Register behorende bij het Delegatiebesluit Geldrop-Mierlo 2012

nr.

Omschrijving bevoegdheid

Wettelijke grondslag

1.

Het besluiten op verzoeken om informatie als bedoeld in de Wet openbaarheid van bestuur, die zijn gericht aan de raad.

Artikel 6 Wet openbaarheid van bestuur

2.

Het besluiten tot het wijzigen van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR), alsmede het besluiten tot het wijzigen van de nader vast te stellen uitwerkingsovereenkomst voor zover die wijzigingen in overeenstemming zijn met de door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de werknemersorganisaties gesloten overeenkomsten inzake arbeidsvoorwaarden in de sector gemeenten, alsook tekstuele aanpassingen, -wijzingen, -aanvullingen en –correcties, en voor zover deze griffiemedewerkers betreffen.

Gemeentewet

3.

De bevoegdheid tot het vaststellen van de grenzen van de bebouwde kom.

Artikel 20a Wegenverkeerswet 1994 en artikel 1 Boswet

4.

Besluiten over de bestemming tot en onttrekking als openbare weg.

Artikelen 5, 9 en 11 van de Wegenwet

5.

Het vaststellen van een exploitatieplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12 Wro behorende bij een omgevingsvergunning waarbij met toepassing van artikel 2.12 eerste lid onder a onder 3 Wabo medewerking wordt verleend en behorende bij een wijziging van het bestemmingsplan als genoemd in artikel 3.6 lid 1 onder a Wro.

Artikel 6.12 Wro