Regeling vervallen per 03-04-2020

Noodverordening en Aanwijzingsbesluit Coronavirus VRF

Geldend van 17-03-2020 t/m 02-04-2020

Intitulé

Noodverordening en Aanwijzingsbesluit Coronavirus VRF

Ondertekening

De Burgemeester van Harlingen maakt bekend dat de voorzitter van de veiligheidsregio Fryslân, Mr. S. van Haersma Buma, op 16 maart 2020 de Noodverordening Covid-19 VRF heeft vastgesteld. Tevens is door de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân het aanwijzingsbesluit Noodverordening CORONAVIRUS VRF genomen. De verordening en het aanwijzingsbesluit kunnen bekeken worden via de gemeentelijke website www.harlingen.nl.

De verordening voorziet in voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19. In de verordening is een verbod opgenomen om openbare samenkomsten, vermakelijkheden (evenementen), publiek toegankelijke gebouwen en bijbehorende erven en samenkomsten in besloten sfeer te laten plaatsvinden, te (laten) organiseren dan wel te laten ontstaan waar meer dan honderd personen gelijktijdig samenkomen. Tevens is het verboden diverse inrichtingen geopend te houden zoals bijvoorbeeld horecagelegenheden, sport- en fitnessclubs.

In het aanwijzingsbesluit zijn de ambtenaren aangewezen die aanwijzingen ter handhaving van de noodverordening kunnen geven, welke aanwijzingen stipt en onmiddellijk dienen te worden opgevolgd. De verordening en het aanwijzingsbesluit treden onmiddellijk na de bekendmaking op de website van de veiligheidsregio Fryslân en/of overheid.nl in werking. Tegen deze besluiten is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Harlingen, 20 maart 2020

Burgemeester voornoemd,

W.R. Sluiter, burgemeester