Regeling vervallen per 23-12-2015

Beleid met betrekking tot kledinginzamelingen

Geldend van 18-02-2010 t/m 22-12-2015

Intitulé

BELEID MET BETREKKING TOT KLEDINGINZAMELINGEN

Op grond van het bepaalde in artikel 2, tweede lid, van de Afvalstoffenverordening kunnen burgemeester en wethouders inzamelaars aanwijzen voor het inzamelen van kleding. Het college kan aan het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen voorschriften en beperkingen in belang van de bescherming van het milieu verbinden.

In verband met bovengenoemde aanwijzing is door het college van burgemeester en wethouders beleid vastgesteld met betrekking tot het huis-aan-huis inzamelen van kleding. Dit beleid is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

Burgemeester en wethouders kunnen jaarlijks vier inzamelaars aanwijzen voor het inzamelen van kleding. Het Centraal Bureau voor de Fondsenwerving (CBF) heeft geadviseerd om jaarlijks niet meer dan vier kledinginzamelingen te houden. Dit om een rendabele inzameling mogelijk te maken en om te voorkomen dat de burgers overvoerd worden met inzamelacties. Het inzamelen geschiedt in de maanden maart, juni, september en december. Elk jaar in november worden de inzamelaars aangewezen.

Degenen die aangewezen zijn dienen zo spoedig mogelijk na de inzamelingsactie een opgave te verstrekken van de door hen opgehaalde hoeveelheid kleding.

Voor de aanwijzingen worden de volgende criteria gehanteerd:

  • 1.

    een positief advies van het Centraal Bureau voor de Fondsenwerving;

  • 2.

    de verscheidenheid van doelstellingen;

  • 3.

    zo weinig mogelijk kosten verbonden aan de inzameling, oftewel een zo groot mogelijke netto-opbrengst per kilo.

Ondertekening

Vastgesteld door burgemeester en wethouders op 2 februari 2010.
Gepubliceerd in de Heemsteder op 10 februari 2010.