Regeling vervallen per 01-01-2020

Regeling beeldschermbril

Geldend van 01-09-2017 t/m 31-12-2019

Intitulé

Regeling beeldschermbril

afbeelding binnen de regeling

De regeling beeldschermbril regelt de aanschaf van een beeldschermbril.

Een beeldschermbril helpt klachten voorkomen

Een goede beeldschermbril verkleint de kans op nekklachten, oogvermoeidheid, tranende ogen en hoofdpijn. Door op tijd over te gaan op het dragen van een beeldschermbril met corrigerende glazen voorkom je bovenstaande klachten. Belangrijk is wel dat je het na 2 uur achter elkaar werken aan een beeldscherm, afwisselt door andersoortig werk of door een rusttijd. Hierdoor verlicht je de belasting door het werken aan een beeldscherm.

Je hebt het advies van een opticien nodig

Als je voor het uitoefenen van je functie op advies van de opticien een beeldschermbril nodig hebt, kom je in aanmerking voor een vergoeding van een beeldschermbril. P&O kan een eerstelijns oogonderzoek uitvoeren als daar behoefte aan is. Dit eerstelijns oogonderzoek bestaat uit een ogentest en een bezoek aan de werkplek.

Een beeldschermbril komt eens per drie jaar in aanmerking voor vergoeding

De kosten van de beeldschermbril worden vergoed tot een maximumbedrag van €225,-. Declareren kun je via Youforce. Eventuele kosten die voortvloeien uit schade aan de betreffende beeldschermbril zijn voor eigen rekening.

Uitzonderingen

In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet, kan de directie/MT hiervan afwijken.

De regeling treedt per 1 september 2017 in werking

Deze regeling treedt in werking onder gelijktijdige intrekking van de “Regeling vergoeding beeldschermbril gemeente Bloemendaal, 1 januari 2009” en “Regeling Beeldschermbril”.

Ondertekening

De gemeentesecretaris Heemstede, De directeur/gemeentesecretaris van Bloemendaal,

W. van den Berg W.A. Atsma