Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Geldend van 22-08-2018 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2018

Intitulé

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen,

gelet op het reglement houdende bepalingen ten aanzien van de ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand en de openstelling van het bureau van de burgerlijke stand, kortweg het ‘Reglement op de burgerlijke stand’ genoemd, zoals vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2011

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor georganiseerd overleg

BESLUITEN:

Vast te stellen de navolgende regeling:

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Heumen

Artikel 1 Begripsomschrijving

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan:

  • a.

    Buitengewoon ambtenaar: de bezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, zoals bedoeld in het Reglement op de burgerlijke stand.

  • b.

    CAR-UWO: de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst van de sector gemeenten.

Artikel 2 Aanstelling

  • 1.

    De aanstelling geschiedt in vaste dienst of in tijdelijke dienst voor bepaalde tijd.

  • 2.

    Een aanstelling voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege.

Artikel 3 Salaris

  • 1.

    De buitengewoon ambtenaar ontvangt een salaris per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap op het gemeentehuis aan viermaal het uurloon behorende bij de hoogste periodiek van salarisschaal 8, bijlage IIa van de CAR-UWO.

  • 2.

    De buitengewoon ambtenaar ontvangt een salaris in de vorm van een vergoeding per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap op locatie gelijk aan vijfmaal het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van schaal 8, bijlage IIa van de CAR-UWO.

  • 3.

    De buitengewoon ambtenaar als ‘begeleidende babs’ ontvangt een salaris in de vorm van een vergoeding per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap gelijk aan tweemaal het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van schaal 8, bijlage IIa van de CAR-UWO.

  • 4.

    De buitengewoon ambtenaar als ‘babs bescheiden ceremonie’ ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap op het gemeentehuis gelijk aan tweemaal het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van schaal 8, bijlage IIa van de CAR UWO.

  • 5.

    Het salaris bedoeld in lid 1 wordt opgehoogd met het percentage, genoemd in artikel 3:28 lid 2 sub b CAR-UWO (voorheen de eindejaarsuitkering) en met 8% (voorheen de vakantietoelage).

  • 6.

    Voor huwelijken in de avonduren (vanaf 17.00 uur) en op zaterdag wordt de vergoeding als bedoeld in het eerste tot en met het derde lid van dit artikel met 50% verhoogd.

  • 7.

    Voor huwelijken op zon- en feestdagen wordt de vergoeding als bedoeld in het eerste tot en met het derde lid van dit artikel met 100% verhoogd.

Artikel 4 Vakantie

  • 1.

    De buitengewoon ambtenaar heeft recht op

    • 0,17 uur vakantie per voltrokken huwelijk van twee uur

    • 0,35 uur vakantie per voltrokken huwelijk van vier uur

    • 0,43 uur vakantie per voltrokken huwelijk van vijf uur

  • 2.

    De vakantie wordt in overeenstemming met het college opgenomen.

Artikel 5 Aanspraak bij ziekte

  • 1.

    Bij ziekte van de buitengewoon ambtenaar zijn de artikelen 7:1, 7:2, 7:3, 7:9 tot en met 7:14 en 7:19 tot en met 7:21 van de CAR-UWO van overeenkomstige toepassing.

  • 2.

    Voor toepassing van dit artikel wordt onder salaris verstaan: het gemiddelde van het totaal aan vergoedingen bedoeld in artikel 3, over de 12 maanden onmiddellijk voorafgaande aan de eerste dag van ongeschiktheid van de buitengewoon ambtenaar. Voor zover het dienstverband van de ambtenaar op deze datum nog geen 12 maanden heeft geduurd, wordt gerekend met het bedrag dat hem gemiddeld per maand is toegekend over de periode waarin hij in dienst is.

  • 3.

    Voor de toepassing van dit artikel wordt onder de eerste dag van ongeschiktheid van de buitengewoon ambtenaar verstaan: de dag waarop de ambtenaar is aangewezen om een huwelijk of geregistreerd partnerschap te voltrekken, waarvoor hij wegens ziekte verhinderd is.

  • 4.

    Het college kan nadere regels stellen.

Artikel 6 Ontslag en Schorsing

  • 1.

    Ontslag kan worden verleend overeenkomstig de artikelen 8:1, 8:2 en 8:2a, 8:3, 8:4, 8:5 en 8:5a, 8:6, 8:7, 8:8, 8:12, 8:12:1 en 8:13 van de CAR-UWO.

  • 2.

    Schorsing van de buitengewoon ambtenaar vindt plaats overeenkomstig artikel 8:15:1 tot en met 8:15:3 van de CAR-UWO.

Artikel 7 Overige rechten en verplichtingen

De artikelen 3:21, 15:1, 15:1b tot en met 15:1g, 15:1:12, 15:1:15, 15:1:16, 15:1:19, 15:1:20, 15:1:23 tot en met 15:1:25 en 15:2 van de CAR-UWO zijn van overeenkomstige toepassing.

Artikel 8 Plichtsverzuim

De buitengewoon ambtenaar die de hem opgelegde verplichtingen niet nakomt of zich overigens schuldig maakt aan plichtsverzuim, kan disciplinair worden gestraft, overeenkomstig hoofdstuk 16 van de CAR-UWO.

Artikel 9

Deze regeling treedt met terugwerkende kracht in werking met ingang van 1 januari 2018.

Artikel 10

Deze regeling kan worden aangehaald als de Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Heumen onder intrekking van de Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van 17 mei 2011.