Regeling vervallen per 01-11-2019

Beleidsregel primaire waterkeringen vastgesteld

Geldend van 01-11-2019 t/m 31-10-2019

Intitulé

Beleidsregel primaire waterkeringen vastgesteld

(besluit van 22 oktober 2019)

Dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard hebben op 22 oktober 2019 de Beleidsregel primaire waterkeringen vastgesteld.

Waterkeringen zorgen voor droge voeten maar hebben ook andere doelen en functies. Deze beleidsregels gaan over de primaire waterkeringen. In ons gebied zijn dat de dijken langs de Lek, de Nieuwe Maas en de Hollandse IJssel. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vindt het vanzelfsprekend dat ook anderen gebruik maken van de waterkeringen. Om te zorgen dat de waterveiligheid dan gewaarborgd blijft, zijn deze beleidsregels opgesteld.

De ontwerp-beleidsregels hebben van 20 juni 2019 tot en met 29 augustus 2019 ter inzage gelegen. Er zijn twee zienswijzen ingediend. Naar aanleiding hiervan is besloten om het begrip profiel van vrije ruimte in de beleidsregels nader te verduidelijken. Verder zijn er nog tekstuele wijzigingen doorgevoerd.

Gedurende een periode van zes weken kunt u de Beleidsregel primaire waterkeringen inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap. U kunt de stukken ook digitaal raadplegen, zie hiernaast onder Externe bijlage en op www.overheid.nl.

Tegen het besluit tot vaststelling van de beleidsregel kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld. De beleidsregel treedt inwerking op de dag na die van deze bekendmaking.

Voor meer informatie over deze beleidsregels kunt u contact opnemen met de heer A. Los, via tel. 010 45 37 200.