Regeling vervallen per 16-10-2020

Verordening ambtelijke bijstand gemeente Horst aan de Maas

Geldend van 05-01-2010 t/m 15-10-2020

Intitulé

Verordening ambtelijke bijstand gemeente Horst aan de Maas

Bijlage van gemeenteblad 2010, no.13

De raad van de gemeente Horst aan de Maas;

gezien het voorstel van de fractievoorzitters van 15 december 2009, gemeenteblad 2010, no. 13;

gelet op het bepaalde in de Gemeentewet;

b e s l u i t :

vast te stellen de volgende:

verordening inzake het verstrekken van ambtelijke bijstand aan de gemeenteraad, elk van zijn leden en van de in de raad vertegenwoordigde groeperingen (fracties), aan te halen als:

VERORDENING AMBTELIJKE BIJSTAND GEMEENTE HORST AAN DE MAAS

Artikel 1

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

  • a.

    informatie: gegevens neergelegd in schriftelijke stukken en ander materiaal dat gegevens bevat;

  • b.

    advies: het kenbaar maken van een deskundig oordeel;

  • c.

    bijstand: het verzamelen en verwerken van informatie en het verlenen van hulp bij de redactionele vormgeving van voorstellen, amendementen en moties.

Artikel 2

  • 1. Indien de gemeenteraad, een fractie of een raadslid informatie, advies of ambtelijke bijstand wenst, kan daarvoor een verzoek worden gedaan aan de griffier.

  • 2. Indien de gevraagde informatie, advies of ambtelijke bijstand niet door de griffier of een medewerker van de griffie kan worden verleend, kan de griffier een beroep doen op de vakinhoudelijke en materiële medewerking van de ambtelijke organisatie.

Artikel 3

Wanneer de griffier van oordeel is dat informatie, advies of ambtelijke bijstand als bedoeld in artikel 2, tweede lid, gewenst is, richt hij daartoe een verzoek aan Burgermeester en Wethouders.

Artikel 4

  • 1. Burgemeester en Wethouders bepalen in een door hen vast te stellen regeling op welke wijze de informatie, advies of ambtelijke bijstand als bedoeld in artikel 2, tweede lid wordt verstrekt.

  • 2. De in het vorige lid genoemde regeling wordt na vaststelling door burgemeester en wethouders in de eerst volgende vergadering van de Raad ter kennis gebracht.

Artikel 5

Ambtelijke bijstand wordt verleend, tenzij:

  • a.

    niet aannemelijk is gemaakt dat de bijstand betrekking heeft op de werkzaamheden van de raad, een fractie of een raadslid;

  • b.

    dit het belang van de gemeente kan schaden;

  • c.

    de taakuitoefening van de betreffende functionarissen hierdoor aanmerkelijk zou worden belemmerd en de bijstand niet tot geringere, meer aanvaardbare proporties kan worden teruggebracht.

Artikel 6

  • 1. Wanneer Burgemeester en wethouders van oordeel zijn dat zich een geval voordoet waarin geen ambtelijke bijstand kan of behoort te worden verleend, doen zij daarvan mededeling aan de griffier.

  • 2. De griffier brengt de in het eerste lid bedoelde mededeling ter kennis aan de verzoeker(s) om bijstand en aan de Raad in zijn eerstvolgende vergadering.

Artikel 7

Bij het vragen van informatie, advies of bijstand mag degene die namens Burgemeester en Wethouders deze hulp verleent niet tot geheimhouding worden verplicht.

Artikel 8

Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening ambtelijke bijstand gemeente Horst aan de Maas.

Artikel 9

Deze verordening treedt in werking op 5 januari 2010.

Ondertekening

Aldus besloten in de openbare vergadering van 4 januari 2010
De raad voornoemd,
De (wnd.) voorzitter, De griffier,
ir. C.H.C. van Rooij, mr. R.J.M. Poels,