Subsidieregeling inzameling huishoudelijk oud papier en karton gemeente Kampen

Geldend van 19-02-2020 t/m 28-12-2021 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2020

Intitulé

Subsidieregeling inzameling huishoudelijk oud papier en karton gemeente Kampen

Het college van burgemeester en wethouders van Kampen;

gelezen het voorstel van 13 december 2016, kenmerk 16ADV00585;

gelet op de Algemene Subsidieverordening gemeente Kampen;

besluit vast te stellen de

Subsidieregeling inzameling huishoudelijk oud papier en karton gemeente Kampen

Artikel 1 Begripsomschrijving

Naast de reguliere inzameling van huishoudelijk oud papier en karton door de gemeente, kan het college op grond van de Afvalstoffenheffing andere organisaties aanwijzen als inzamelaar daarvan. De gemeente biedt hierdoor aan inwoners een extra mogelijkheid om oud papier en karton van het restafval te scheiden. Door deze subsidieregeling worden organisaties gestimuleerd zich als inzamelaar te laten aanwijzen en daarmee ook hun zelfredzaamheid te vergroten.

Artikel 2 Toepassingsbereik

Het bepaalde in deze subsidieregeling is enkel van toepassing op de verstrekking van subsidies door burgemeester en wethouders voor de in artikel 3 bedoelde artikelen.

Artikel 3 Activiteiten

Subsidie kan uitsluitend worden verstrekt voor de inzameling van huishoudelijk oud papier en karton.

Artikel 4 Doelgroep

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan verenigingen en stichtingen, die huishoudelijk oud papier en karton inzamelen. De organisatie heeft al schriftelijke toestemming (aanwijzing) van het college om huishoudelijk oud papier en karton in te zamelen.

Artikel 5 Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie bedraagt:

  • a.

    per kilo huishoudelijk oud papier en karton: een basisbedrag van € 0,05 per kilo;

  • b.

    wanneer het oud papier en karton door de instelling zelf naar een door het college aangewezen afvalbrengpunt wordt gebracht: bovenop het basisbedrag € 0,01 per kilo;

  • c.

    wanneer het totaalgewicht oud papier en karton ingezameld met een afzetcontainer, per container 3000 kg of meer bedraagt: bovenop het basisbedrag € 0,01 per kilo.

Artikel 6 Aanvraag

Bij een aanvraag om subsidie wordt, in afwijking van artikel 6 van de Algemene subsidieverordening gemeente Kampen, het volgende ingediend: een werkplan van de activiteit met in ieder geval de frequentie, locatie en middelen van de inzamelactiviteit.

Artikel 7 Aanvraagtermijn

Een aanvraag om subsidie kan, in afwijking van artikel 7, eerste lid, van de Algemene subsidieverordening Kampen, het hele jaar door worden ingediend.

Artikel 8 Geen voorschotverlening

In afwijking van artikel 13, derde lid, van de subsidieverordening wordt geen voorschot verleend voor krachtens deze subsidieregeling verleende subsidies.

Artikel 9 Eindverantwoording

  • 1.

    In afwijking van de artikelen 13 en 14 van de subsidieverordening wordt door de subsidieontvanger uiterlijk voor 1 februari een aanvraag tot vaststelling van de subsidie ingediend.

  • 2.

    In aanvulling op het bepaalde in de artikelen 13 en 14 van de subsidieverordening gaat een aanvraag tot vaststelling van de subsidie vergezeld van weegbonnen.

Artikel 10 Overgangsregeling

Op subsidies die zijn verleend op grond van de Subsidieregeling, vastgesteld op 17 december 2013, blijft de Subsidieregeling van toepassing voor nog te nemen subsidiebesluiten. Dit betreft in ieder geval te nemen besluiten tot subsidievaststelling en het eventueel besluiten op bezwaarschriften ten aanzien van subsidies.

Artikel 11 Inwerkingtreding en intrekking

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2017. Daarmee wordt de regeling van 17 december 2013 ingetrokken.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 13 december 2016,

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen,

J.F. Goedegebure, secretaris drs. mr. B. Koelewijn, burgemeester