Regeling vervallen per 01-01-2009

Verordening Jaarwisseling 2008-2009

Geldend van 30-12-2008 t/m 31-12-2008

Intitulé

Verordening Jaarwisseling 2008-2009

VERORDENING JAARWISSELING 2008 - 2009

Artikel 1 Verbod ordeverstorende gedragingen

Het is eenieder die zich op één van de risicogebieden Leiden Noord of Leiden West (zoals aangegeven op de bij dit besluit horende bijlage) bevindt, met uitzondering hen die toestemming hebben van de politie, verboden:

  • a.

    zich op de openbare weg te bevinden of begeven op een wijze waarop door middel van gezichtsbedekking (capuchon, bivakmuts, sjaal, e.d.) het vaststellen van de identiteit van betrokkene door middel van gezichtsherkenning belet.

  • b.

    zich op de openbare weg te bevinden of begeven en wapens zoals genoemd in artikel 2 Wet wapens en munitie, stokken, knuppels, stenen, danwel andere (brand-)gevaarlijke (vloei)stoffen of voorwerpen bij zich te dragen dan wel daarmee of anderszins schade toe te brengen aan zaken danwel personen, zowel materieel als immaterieel.

  • c.

    zich op een locatie te bevinden danwel te begeven met het kennelijke doel deel te nemen aan wanordelijkheden dan wel feitelijk daaraan deelneemt.

Artikel 2 Legitimatieverplichting

Een ieder die zich op één van de voornoemde risicogebieden in Leiden bevindt, is verplicht zich op eerste vordering van de politie door middel van een deugdelijk identiteitsbewijs, zulks ter beoordeling van de politie, te legitimeren.

Artikel 3 Verwijderingsverplichting

Een ieder die zich één van de voornoemde risicogebieden bevindt danwel begeeft en in strijd handelt met het bepaalde in artikel 1, dient op eerste aanzegging van de politie onmiddellijk het gemeentelijk grondgebied te verlaten tot de volgende dag 9.00 uur, of voorzover het inwoners die woonachtig zijn in Leiden betreft zich onmiddellijk feitelijk een einde te maken aan de met artikel 1 strijdige gedragingen en zich naar hun woonadres te begeven.

Artikel 4 Betreden terreinen en ruimten, niet zijnde woningen

Zo dikwijls als de zorg voor de naleving van enig voorschrift van deze verordening dit vereist, wordt hierbij aan hen die met de handhaving van dat voorschrift is belast de last verstrekt op basis waarvan alle al dan niet afgesloten terreinen en ruimten (met uitzondering van woningen) desnoods tegen de wil van de eigenaar of gebruiker te allen tijde mogen worden betreden of mogen worden binnengedrongen.

Artikel 5 Toezicht op naleving van deze verordening

Een ieder is verplicht alle aanwijzingen die de politie bij uitvoering van deze verordening in het belang van de veiligheid van personen en goederen geeft, stipt op te volgen.

Artikel 6 Inwerkingtreding en duur

Deze verordening heeft werking in de periode van 30 december 2008 12.00 uur tot 1 januari 2009 9.00 uur of zo veel eerder of later als dit door mij noodzakelijk wordt geacht.