Verordening gunning opdrachten door toekenning van een uitsluitend recht

Geldend van 22-10-2009 t/m heden

Intitulé

Verordening gunning opdrachten door toekenning van een uitsluitend recht

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 augustus 2009

gelet op de artikelen 18 van de Europese Richtlijn 2004/18/EG, artikel 17 van het Besluit aanbestedingsregels overheidsopdrachten (Bao);

gelet op de artikel 149 van de Gemeentewet,

b e s l u i t :

de volgende verordening, inclusief toelichting, vast te stellen:

Verordening gunning opdrachten door toekenning van een uitsluitend recht

Artikel 1

De gemeente wil gebruik maken van de in artikel 18 Richtlijn 2004/18/EG en artikel 17 van het Besluit aanbesteding overheidsopdrachten (Bao) geboden mogelijkheid van vrijstelling van de aanbestedingsplicht door middel van toekenning van een uitsluitend recht.

Artikel 2

  • 1. Aan het college wordt op grond van deze verordening de bevoegdheid gegeven bij nader besluit per werksoort, periode en (indien van toepassing) territoir, afzonderlijke exclusieve rechten te verlenen aan met name genoemde publiekrechtelijke instellingen in de zin van art. 1 sub q Bao en art. 1 lid 9 richtlijn 2004/19/EG, nader omschreven in de toelichting bij deze verordening, voor werkzaamheden behorende tot de huishouding van de gemeente, een en ander voor zover het college dit wenselijk acht en voor zover aan alle voorwaarden om een uitsluitend recht toe te kennen is voldaan.

  • 2. Het voornemen van het college om op basis van deze verordening een uitsluitend recht toe te kennen wordt vooraf bekend gemaakt in "de Streekbode" en op de gemeentelijke website.

Artikel 3

  • 1. Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dag waarop de verordening is gepubliceerd in "de Streekbode".

  • 2. Deze verordening kan worden aangehaald als: "Verordening gunning opdrachten door toekenning van een uitsluitend recht".

Ondertekening

Aldus besloten in de openbare raadsvergadering van de gemeente Leudal d.d. 6 oktober 2009.
DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEUDAL
De griffier, De voorzitter,
Drs. W.A.L.M. Cornelissen, A.H.M. Verhoeven MPM