Besluit van de burgemeester houdende regels omtrent melding kleine kansspelen

Geldend van 01-01-2008 t/m heden

Intitulé

Besluit van de burgemeester houdende regels omtrent melding kleine kansspelen

 

1. Dit meldingsbesluit is van toepassing op de in artikel 7 d van de Wet op de kansspelen bedoelde kleine kansspelen.

2. Een kleine kansspelbijeenkomst wordt uitsluitend georganiseerd door een in de gemeente Meerssen ten minste drie jaar bestaande vereniging, die krachtens zijn statuten een duidelijk omschreven doel, niet zijnde de beoefening van enigerlei vorm van kansspel, beoogd te dienen. Bovendien mag het doel niet met het algemeen belang in strijd zijn.

3. De aanmelding van een bijeenkomst dient uiterlijk 14 dagen voor die bijeenkomst schriftelijk en/of op het digitale loket van de gemeentelijke internetsite www.meerssen.nl te geschieden en vermeld de plaats, het tijdstip en de aard van de kansspelbijeenkomst.

4. De prijzen in geld of goederen, die door de deelnemers aan het kleine kansspel kunnen worden verkregen, mogen geen hogere waarde hebben dan € 350,- per serie of set en de gezamenlijke waarde daarvan mag niet meer bedragen dan € 1.400,- per kleine kansspelbijeenkomst dan wel op grond van artikel 7e van de Wet op de kansspelen nadien aangepaste bedragen.

5. De organiserende vereniging dient rekening en verantwoording af te leggen hoe de kleine kansspelbijeenkomst is gehouden en hoe met de opbrengst daarvan is gehandeld. Deze verplichting dient voor zover van toepassing, gelijktijdig te geschieden met het verantwoording afleggen ingevolge de gemeentelijke subsidieverordening.

6. De totale onkosten exclusief het prijzenbedrag mogen per kleine kansspelbijeenkomst niet meer bedragen dan ten hoogste € 350,- dan wel op grond van artikel 7 e van de Wet op de kansspelen nadien aangepast bedrag. De gemaakte onkosten dienen op het Rekening- en Verantwoordigsformulier afzonderlijk te worden aangegeven.

7. Op de in de mededeling vermelde dag voor, tijdens en na de kleine kansspelbijeenkomst door of namens de organiserende vereniging in de betreffende lokaliteit geen enkel ander kansspel – in welke vorm dan ook – worden gehouden of daartoe gelegenheid worden gegeven. Hiervoor dient gebruik te worden gemaakt van een door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld formulier dat verkrijgbaar is op het digitale loket van de gemeentelijke internet-site www.meerssen.nl.

8. Door de organiserende vereniging dienen alle door de controlerende politie- en/of gemeenteambtenaren gegeven bevelen stipt te worden opgevolgd, zowel voor, tijdens als na de kleine kansspelbijeenkomst. Op verzoek van de controlerende politie- en/of gemeenteambtenaar moet inzage worden gegeven in alle zaken en bescheiden die betrekking hebben op de kleine kansspelbijeenkomst.

9. Bij overtreding van hiervoor vermelde bepalingen wordt het houden van de bijeenkomst geacht te zijn verboden.

10. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2008.

Ondertekening

Aldus vastgesteld op 25 september 2007.
De Burgemeester van Meerssen,
Mr. R.S.M.R. Offermanns