Regeling vervallen per 01-01-2024

Delegatieverordening 1994

Geldend van 31-05-1994 t/m 31-12-2023

Intitulé

Delegatieverordening 1994

Verordening, regelende de delegatie van bevoegdheden van de raad aan het college van burgemeester en wethouders.

Artikel 1.

1. De bevoegdheden van de raad, opgesomd in het bij dit besluit behorend register, worden overgedragen aan het college van burgemeester en wethouders.

2. het college van burgemeester en wethouders oefent deze gedelegeerde bevoegdheden uit overeenkomstig de in het register aangegeven voorwaarden en aanwijzingen.

Artikel 2.

Het college van burgemeester en wethouders doen op verzoek van tenminste drie leden van de raad mededeling van de op basis van d gedelegeerde bevoegdheden genomen besluiten.

Artikel 3.

1. Deze verordening treedt in werking op de dag volgende na die va de bekendmaking. 2. Op dat moment vervallen de delegatiebesluiten genoemd in he voorstel van burgemeester en wethouders van 5 april 1994.

Artikel 4.

Deze verordening kan worden aangehaald als “Delegatieverordening 1994”.

Bijlage:

Register behorende bij de Delegatieverordening 1994, vastgesteld bij besluit van de gemeenteraad van Mill en St.Hubert op 31 mei 1994 waarbij bevoegdheden van de raad zijn overgedragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Gedelegeerde bevoegdheden:

1.

A. Verstrekken van invalidenparkeerkaarten: als bedoeld in artikel 49 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).

B.Nemen van verkeersbesluiten: als bedoeld in artikel 20 van het BABW.

C.Plaatsen van en verwijderen van verkeerstekens op borden: als vermeld in hoofdstuk II van het BABW.

D. verlenen van ontheffingen: als bedoeld in artikel 87 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

2.

A. Aankopen: van gebouwde en onbebouwde eigendommen in het kader van d realisering van bestemmingsplannen met een aankoopprijs die de in de bij het desbetreffende bestemmingsplan behorende exploitatieopzet vermelde richtprijzen niet overschrijdt.

B.Verkopen: van bouwgrond in het kader van de realisering van een bestemmingsplan, overeenkomstig de laatstelijk door de raad vastgesteld uitgifte-prijzen.

Aankopen, ruilen of vervreemden, bezwaren of verpanden: van gebouwd en ongebouwd gemeente eigendom, buiten de realisering van een bestemmingsplan tot een bedrag van f1. 50.000,00 kosten koper;

3.Vestigen van zakelijke rechten.

4.Verhuren, verpachten of op andere wijze in gebruik geven: van aan de gemeente toebehorende zaken, waaronder begrepen het beëindigen en het verlengen van huur— en pachtovereenkomsten.

5.Uitgeven van gronden in optie: voor gronden die bestemd zijn voor bedrijfsvestiging en waarvan de verkoopprijs door de raad is vastgesteld.

6.Verlenen van kwijtschelding: krachtens de wet, of een overeenkomst, of op gronden va billijkheid aan huurders, pachters, of gebruikers van gemeente eigendom, en aan hen, die hebben aangenomen ten behoeve van d gemeente iets te doen of te leveren.

7.Beoordelen en het nemen van beslissingen tot het voeren van rechtsgedingen: waaronder begrepen het voeren van verweer ter zake van tegen de gemeente ingestelde rechtsvorderingen en het vertegenwoordiging van de raad bij de sectoren bestuursrecht van de rechtbanken, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en ander administratieve rechters, inclusief de hoorzittingen. Het college van burgemeester en wethouders deelt aan de raad de tegen of namens de gemeente ingestelde rechtsvorderingen mee.

8. Verstrekken van gemeente qaranties: a. voor woningbouw overeenkomstig het advies van het bemiddelen 1 orgaan, tot zolang dit is vereist, en b. voor verenigingen en instellingen binnen de gemeente overeenkomstig het advies van de commissie.

9.Aangaan van geldleningen: tot een maximumbedrag, dat jaarlijks wordt vastgesteld.

10.Aangaan van reken ing—courantovereenkomsten: tot een maximumbedrag, dat jaarlijks wordt vastgesteld.

11.Vaststellen en wijzigen van namen van straten, wegen en pleinen

12.Aanvaarden van erfstellingen, legaten of schenkingen: voor zover daaraan geen bezwarende voorwaarden zijn verbonden.

13.De bezoldiging van de plaatselijke ambtenaren en arbeidscontractanten: conform bestaande en toekomstige regelingen van hogere organen

14 Afrekening en vaststelling van vergoedingen op grond van de We op het Basisonderwijs en daarvan afgeleide regelingen.

15.Instellen, afschaffen of veranderen van jaarmarkten of gewone marktdagen.

16. Aanbesteden van werken binnen de door de raad vastgestelde beleidslijn.