Regeling vervallen per 25-03-2020

Algemeen Aanwijzingsbesluit 2015

Geldend van 10-06-2015 t/m 24-03-2020

Intitulé

Algemeen Aanwijzingsbesluit 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar en de burgemeester van Mook en Middelaar, ieder voor zover het haar bevoegdheden betreft;

Overwegende dat op 21 mei 2015 de Algemeen plaatselijke verordening gemeente Mook en Middelaar 2015 is vastgesteld en dat het noodzakelijk is ter uitvoering hiervan aanwijzingsbesluiten te nemen;

Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Mook en Middelaar 2015;

Besluit:

Vast te stellen het ‘Algemeen Aanwijzingsbesluit 2015’, inhoudende de volgende aanwijzingen:

Artikel 1. Indiening aanvraag vergunning of ontheffing

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 1:3, lid 2 van de APV wordt voor de volgende vergunningen of ontheffingen de termijn voor het indienen van een aanvraag verlengd tot maximaal 12 weken:

  • a.

    evenementenvergunning, als bedoeld in artikel 2:25;

  • b.

    vergunning voor evenementen in gebouwen, als bedoeld in artikel 2:25a;

  • c.

    exploitatievergunning, als bedoeld in artikel 2:28;

  • d.

    exploitatievergunning seksinrichting, als bedoeld in artikel 3:4.

Artikel 2. Beperking verspreiding gedrukte stukken

Ter uitvoering van artikel 2:6, lid 1 van de APV wordt het volgende gebied waar het verboden is gedrukte of geschreven stukken/afbeeldingen onder het publiek te verspreiden aangewezen:

-het gebied op het recreatiegebied Mookerplas binnen de zwarte lijn, met uitzondering van de groen gekleurde terreinen, conform bijgevoegde kaart in bijlage 1 bij dit besluit, onder de uitzondering dat het verbod niet geldt wanneer door RGV (rechthebbende) toestemming is verleend.

Artikel 3. Straatartiest

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:9 APV worden op dit moment geen openbare plaatsen aangewezen waar het verboden is om als straatartiest op te treden.

Artikel 4. Voorwerpen op, aan of boven de weg

Gelet op het bepaalde in artikel 2:10a en 2:10 b van de APV kan het college in het belang van de openbare orde of de woon- en leefomgeving nadere regels stellen ten aanzien van terrassen, borden en uitstallingen resp. categorieën van voorwerpen aanwijzen waarvoor het verbod on het eerste lid van artikel 2:10 niet geldt. Het college stelt een nader beleidsdocument op, waarin nadere regels worden opgesteld.

Artikel 5 Evenementen in gebouwen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:25a APV worden op dit moment geen andere categorieën evenementen, dan genoemd in 2:25a lid 2, aangewezen.

Artikel 6. Plakken en kladden

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:42, vierde lid, APV worden op de volgende locaties bekendmakings c.q. aanplakborden , te weten 4 weken voorafgaand aan de Europese-, Landelijke-, Decentrale- en Gemeenteraadsverkiezingen, geplaatst:

  • a.

    Mook, Rijksweg/Groesbeekse weg, langs de rotonde tegenover het gemeentehuis;

  • b.

    Mook, Koningin Julianastraat, parkeerterrein bij het winkelcentrum;

  • c.

    Molenhoek, Esdoornlaan/Singel, nabij het winkelcentrum;

  • d.

    Plasmolen, Witteweg/Muldershofweg, parkeerterrein;

  • e.

    Middelaar, Dorpsstraat, nabij basisschool en gemeenschapshuis.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:42 lid 6 worden de volgende nadere regels gesteld voor het aanbrengen van meningsuitingen en bekendmakingen:

  • a.

    de aanplakborden zijn uitsluitend bedoeld voor bekendmakingen voor de verkiezingen;

  • b.

    de bekendmakingen en meningsuitingen mogen alleen worden aangebracht met zodanige plakmiddelen dat zij na enkele weken eenvoudig kunnen worden verwijderd.

Artikel 7. Verboden Drankgebruik

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:48, lid 1 APV worden aangewezen de winkelcentra in Mook en Molenhoek en alle speeltuinen binnen de bouwde kom, als gebieden waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben, met uitzondering van (meldingsplichtige) evenementen, als bedoeld in artikel 2:25 lid 2 en 3 APV, die door de gemeente zijn geaccordeerd.

Artikel 8. Overlast van fiets of bromfiets

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:52 APV wordt het volgende terrein aangewezen waar het verboden is zich met een fiets of bromfiets te bevinden:

-het gebied op het recreatiegebied Mookerplas binnen de zwarte lijn met uitzondering van de groen, rood en bruin gekleurde gebieden, conform bijgevoegde kaart in bijlage 1.

Artikel 9. Loslopende honden

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:57, lid 1 onder a van de APV wordt de volgende publiek toegankelijke plaats aangewezen waar het verboden is een hond te laten verblijven of te laten lopen:

-het gebied op het recreatiegebied Mookerplas binnen de roze lijn, conform bijgevoegde kaart in bijlage 1, in de periode van 1 mei tot 16 september van elk jaar.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:57 lid 2 worden de volgende plaatsen aangewezen waar het verbod in het eerste lid onder a niet geldt:

  • ·

    het losloopveld aan de Veldweg, ter hoogte van de ingang van de milieustraat in Mook;

  • ·

    het losloopveld in de Kloostertuin, schuin tegenover parkeerterrein hoek Kloostertuin/Paterserf in Molenhoek.

Conform de bijgevoegde situatietekeningen in bijlage 2.

Artikel 10. Verontreiniging door honden

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:58, lid 1, sub c APV worden de volgende plaatsen aangewezen waar de eigenaar of houder van een hond verplicht is ervoor te zorgen dat die hond zich niet van uitwerpselen ontdoet:

  • -

    alle gemeentelijke plantsoenen en groenstroken

  • -

    het gebied op het recreatiegebied Mookerplas binnen de zwarte lijn, met uitzondering van het groen gekleurde terrein, conform de bijgevoegde kaart in bijlage 1.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:58, lid 4 APV worden de bermen langs wegen buiten de bebouwde kom aangewezen, als plaatsen waar het verbod van artikel 2:58, lid 1 de opruimplicht van lid 2 niet van toepassing is. Tevens worden aangewezen een aantal wegen (stroken) binnen de bebouwde kom, zoals aangegeven op bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte situatietekeningen in bijlage 2, waar het verbod van 2:58 lid 1 en 2 APV eveneens niet van toepassing is.

Artikel 11. Hinderlijke of schadelijke dieren

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:60 APV worden op dit moment geen plaatsen aangewezen waar het verboden is om hinderlijke of schadelijke dieren te houden.

Artikel 12. Bedelarij

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2:65 APV worden de gebieden in en rond het winkelcentrum in Mook en Molenhoek aangewezen als gebieden waar het verboden is om te bedelen van kracht is.

Artikel 13. Bezigen van consumentenvuurwerk

Ter uitvoering van het bepaalde van artikel 2:73 APV worden vooralsnog geen plaatsen aangewezen.

Artikel 14. Collectieve festiviteiten

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 4:2, lid 1 APV gelden de daarin genoemde geluidsnormen niet voor de per kalenderjaar aangewezen collectieve festiviteiten.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 4:2, lid 2 APV, waarvoor de daarin genoemde voorwaarden met betrekking tot verlichting ten behoeve van sportbeoefening niet gelden worden, geen andere collectieve festiviteiten aangewezen.

Artikel 15. Natuurlijke behoefte

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 4:8 APV wordt de volgende openbare plaats aangewezen waar het verboden is zijn natuurlijke behoefte te doen buiten daarvoor bestemde plaatsen:

-het gebied op het recreatiegebied Mookerplas binnen de zwarte lijn, met uitzondering van de groen gekleurde terreinen, conform de bijgevoegde kaart in bijlage 1.

Artikel 16. Opslag voertuigen, vaartuigen, mest, afvalstoffen enz.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 4:13, lid 1 en 2 APV worden voor de opslag van goederen en voorwerpen of stoffen aanwezig te hebben op dit moment geen plaatsen aangewezen.

Artikel 17. Kampeerplaatsen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 4:19 lid 1 APV wordt de volgende plaats aangewezen waar het verbod van een recreatief nachtverblijf buiten een kampeerterrein (artikel 4:18 lid 1) niet geldt aangewezen:

-een deel van het gebied op het recreatiegebied Mookerplas binnen de zwarte lijn, met uitzondering van de groen gekleurde terrein, conform de bijgevoegde kaart in bijlage 1, waar incidenteel gekampeerd mag worden, mits toestemming van de RGV (rechthebbende) is verleend.

Artikel 18.Te koop aanbieden van voertuigen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:3 worden op dit moment geen wegen aangewezen waar het verboden is een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen.

Artikel 19. Kampeermiddelen e.a.

Ter uitvoering het bepaalde in artikel 5:6, lid 1 onder a en b worden de bebouwde kommen van de gemeente aangewezen waar het verbod van het plaatsen of te hebben van kampeermiddelen van kracht is.

Artikel 20. Parkeren grote voertuigen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:8, lid 1 en 2 APV worden vooralsnog geen andere gebieden aangewezen dan de bebouwde kommen van de gemeente waar het verboden is grote voertuigen te parkeren.

Artikel 21. Overlast van fietsen en bromfietsen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:12 lid 1 de APV wordt de stationsomgeving aangewezen zoals weergeven op de kaart in de bijlage 4, waar het verboden is fietsen en bromfietsen te plaatsen buiten de daarvoor bedoelde stalling.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:12 lid 2 van de APV wordt, in hht belang van de beschikbare parkeerruimte aangewezen de stationsomgeving, zoals weergegeven op de kaart in bijlage 4, waar het verboden is langer dan een periode van 4 weken zonder tijdsonderbreking (brom)fietsen te stallen in de bestemde voorziening.

Artikel 22. Inzameling van geld of goederen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:13, lid 4 APV verleend het college vrijstelling van het in het eerste lid gestelde verbod, inhoudende het houden van een openbare inzamelingen van geld of goederen of intekenlijst aan te bieden, aan de volgende (lokale) verenigingen en instellingen:

Vereniging/ Instelling

  • 1.

    Astrantia S.V.

  • 2.

    C.v. De Heikneuters

  • 3.

    C.v. De Meulenwiekers

  • 4.

    C.v. Krölstarte

  • 5.

    Drum-Showband Mook

  • 6.

    Fanfare St. Caecilia

  • 7.

    Harmonie Erica

  • 8.

    Oudervereniging Basisschool de Staaij

  • 9.

    R.K.S.V. Eendracht’ 30

  • 10.

    Schuttersgilde St. Antonius Abt

  • 11.

    Scouting Don Bosco

  • 12.

    Sinterklaascomité Molenhoek

  • 13.

    St. Jeugd en Jongerenwerk

  • 14.

    Vrouwen in beweging

Deze vrijstelling is bedoeld voor jaarlijks terugkerende inzamel- en verkoopacties van lokale charitatieve/non-profit instellingen, onder voorwaarden dat door de vereniging/instelling minimaal 4 weken voorafgaand aan de exacte datum van de inzamelactie een melding wordt gedaan bij het college.

Artikel 23. Venten met gedrukte stukken

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:16 lid 2 onder a en b APV worden geen openbare plaatsen of bepaalde dagen of uren aangewezen waar de vrijheid van meningsuiting als bedoeld in het eerste lid wordt beperkt.

Artikel 24. Ligplaats woonschepen en overige vaartuigen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:25, lid 1 APV wordt het gedeelte van het openbaar water waar het verboden is met een vaartuig een ligplaats in te nemen of te hebben of beschikbaar te stellen aangewezen:

-het gedeelte gelegen in het recreatiegebied Mookerplas binnen de zwarte lijn, met uitzondering van de groen en blauw gekleurde terreinen, conform bijgevoegde kaart in bijlage 1.

Artikel 25. Crossterreinen

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:32, lid 2 APV worden op dit moment geen crossterreinen aangewezen.

Artikel 26. Beperking verkeer in natuurgebieden

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 5:33, lid 2 APV worden op dit moment geen terreinen aangewezen waar het in artikel 5:32, lid 1 APV gestelde verbod van verkeer in natuurgebieden niet van toepassing is.

Artikel 27. Toezichthouders

Ter uitvoering van artikel 6:2 lid 2 APV zijn voorts met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de verordening belast:

  • -

    buitengewoon opsporingsambtenaar aangesteld door de RGV Holding BV*, alleen voor zover het toezicht op het recreatiegebied de Mookerplas betreft;

  • -

    de medewerkers van de vreemdelingenpolitie van de politie Limburg-Noord voorzover het betreft het houden van toezicht op de naleving van het bepaalde in of bij deze verordening op het gebied van de uitvoering van het lokaal prostitutiebeleid met inbegrip van de escortbranche.

Artikel 28. Citeertitel en inwerkingtreding

Dit besluit wordt aangehaald als: Algemeen aanwijzingsbesluit APV 2015 en treed in werking gelijktijdig met de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Mook en Middelaar 2015.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 7 april 2015.
De secretaris,
J.M.G. Smits-de Kinkelder
De burgemeester,
mr.drs.W. Gradisen
en
Aldus vastgesteld op 7 april 2015
De burgemeester,
mr.drs. W. Gradisen