Regeling vervallen per 10-09-2020

Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen

Geldend van 07-03-2014 t/m 09-09-2020 met terugwerkende kracht vanaf 06-01-2014

Intitulé

Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen

De raad van de gemeente Neerijnen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van; 10 december 2013; gelet op de artikelen 3.8, eerste lid, en 3.9, eerste en tweede lid, van de Wet basisregistratie personen;

Besluit : vast te stellen:

De Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen

Artikel 1 Verstrekkingen aan organen van de gemeente

1. Het college van burgemeester en wethouders verstrekt aan een overheidsorgaan gegevens uit de basisregistratie, voor zover dit is bepaald bij nadere regeling van het college.

Artikel 2 Verstrekkingen aan derden

1. Het college van burgemeester en wethouders kan overeenkomstig artikel 3.9 van de Wet basisregistratie personen, op verzoek van een derde aan hem gegevens verstrekken uit de basisregistratie personen als:

a. de derde voorafgaande schriftelijke toestemming heeft van de ingeschrevene over wie gegevens worden verstrekt, of

b. de verstrekking in overeenstemming is met het bepaalde krachtens artikel 3.

2. Verstrekking overeenkomstig het eerste lid vindt enkel plaats voor zover deze noodzakelijk is voor de behartiging van het gerechtvaardigde belang van de derde en het belang of de fundamentele rechten en vrijheden van de ingeschrevene niet aan de verstrekking in de weg staan.

3. De verstrekking als bedoeld in dit artikel kan uitsluitend betrekking hebben op algemene gegevens over de naam, het geslacht, de geslachtsnaam van de echtgenoot dan wel geregistreerde partner, de eerdere echtgenoot of eerdere geregistreerde partner, het gebruik door de ingeschrevene van de geslachtsnaam van de echtgenoot dan wel geregistreerde partner, de eerdere echtgenoot of eerdere geregistreerde partner, het adres, de bijhoudingsgemeente, de geboortedatum en de datum van overlijden.

Artikel 3 Aanwijzing gewichtige maatschappelijke belang en categorieën derden

1. Als werkzaamheden met een gewichtig maatschappelijke belangen worden aangewezen de werkzaamheden als genoemd in bijlage 1 van deze Verordening;

2. Als categorieën van derden die de in lid 1 genoemde werkzaamheden uitvoeren, worden aangewezen de categorieën als genoemd in bijlage 1 van deze Verordening.

Artikel 4 Inwerkingtreding en citeertitel

1. Deze verordening treedt in werking op 30 januari 2014, en werkt terug tot en met 6 januari 2014

2. De vorige verordening “gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens” van 22 november 2007 wordt met terugwerkende kracht per 6 januari 2014 ingetrokken.

3. Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen van de gemeente Neerijnen.

Ondertekening

Vastgesteld in de openbare vergadering

van 30 januari 2014

, voorzitter
, griffier

Bijlage 1

Werkzaamheden met gewichtig maatschappelijk belang Categorieën van derden die werkzaamheden met gewichtig maatschappelijk belang uitvoeren Taken op het terrein van de gezondheidszorg of de maatschappelijke dienstverlening Instellingen of organisaties ten behoeve van:

-maatschappelijke dienstverlening;

-algemene en geestelijke gezondheidszorg;

-kinderopvang;

-jeugdwelzijnswerk;

-ouderenzorg;

-gehandicaptenzorg;

-werkvoorziening

Eerlijke verdeling van sociale woonruimte en handhavend te kunnen optreden en het voorkomen en aanpakken van problemen als illegale inwoning, niet toegestane onderverhuur/medeverhuur en overlastsituaties. Woningverenigingen/woningcorporaties