Regeling vervallen per 25-11-2022

De Gemeentelijke verordening geurhinder en veehouderij Kollumerland c.a. geldend te verklaren voor de gemeente Noardeast-Fryslân.

Geldend van 01-01-2021 t/m 24-11-2022

Intitulé

De Gemeentelijke verordening geurhinder en veehouderij Kollumerland c.a. geldend te verklaren voor de gemeente Noardeast-Fryslân.

De raad van de gemeente Noardeast-Fryslân,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.25 november 2020;

gelet op het bepaalde in artikel 29 Wet Arhi,

Besluit:

De Gemeentelijke verordening geurhinder en veehouderij Kollumerland c.a. geldend te verklaren voor de gemeente Noardeast-Fryslân. De adressenbijlagen van de geurverordening van voormalig gemeenten Dongeradeel en Ferwerderadiel hiervan onderdeel uit te laten maken. .

Ondertekening

Aldus besloten door de raad van de gemeente Noardeast-Fryslân in zijn openbare vergadering

d.d. 16 december 2020.

De raad voornoemd,

de griffier, mw T. Toren

de voorzitter, mr J.G. Kramer

Verordening

- ingevolge artikel 6 van de Wet geurhinder en veehouderij -

Definities

Onder bebouwde kom wordt in deze verordening verstaan:

• Een gebied met overwegend een woon- en verblijffunctie, waar op het moment van inwerkingtreding van deze verordening meer dan 10 woningen binnen een straal van 100 meter van de meest nabijgelegen gevel van het dierenverblijf dan wel op grond van het geldende bestemmingsplan zijn toegestaan.

Voor de overige van toepassing zijnde definities wordt aangesloten bij de definities genoemd in de Wet geurhinder en veehouderij.

Voorschriften

1. Voor de bijgaande inventarisatielijst (bijlage 1) en op de situatietekening (bijlage 2) voorkomende adressen geldt dat de afstand tussen de veehouderij waar dieren worden gehouden van een diercategorie waarvoor niet bij ministeriele regeling een geur emissiefactor is vastgesteld, en een geurgevoelig object minimaal moet bedragen:

a. binnen de bebouwde kom tenminste 50 meter;

b. buiten de bebouwde kom tenminste 25 meter.