Regeling vervallen per 01-01-2023

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland houdende regels omtrent schoolbegeleiding Subsidieregeling schoolbegeleiding gemeente Noord-Beveland 2019

Geldend van 01-01-2019 t/m 31-12-2022

Intitulé

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland houdende regels omtrent schoolbegeleiding Subsidieregeling schoolbegeleiding gemeente Noord-Beveland 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Noord-Beveland;

overwegende dat het gewenst is subsidie te verstrekken voor schoolbegeleiding;

in aanmerking nemend dat een afzonderlijke subsidieregeling daarvoor gewenst is;

gelet op artikel 149 Gemeentewet, Titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening van de gemeente Noord-Beveland 2014

besluit

vast te stellen de volgende regeling:

Subsidieregeling schoolbegeleiding gemeente Noord-Beveland 2019

Artikel 1 Begripsomschrijving.

In het kader van deze regeling wordt verstaan onder:

  • 1.

    Algemene Subsidieverordening: de Algemene subsidieverordening Noord-Beveland 2014

  • 2.

    Schoolbegeleiding:

    • a.

      activiteiten ten behoeve van (de verbeteringsdoelen van) de schoolorganisatie of het onderwijs aan een school die dienen tot begeleiding, ontwikkeling, advisering, informatieverstrekking en evaluatie, activiteiten tot bevordering van een optimale schoolloopbaan van leerlingen en activiteiten ter uitvoering van het gemeentelijk onderwijs-en jeugdbeleid.

  • 3.

    Schoolbegeleidingsdienst:

    • a.

      rechtspersoon Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland (RPCZ), gevestigd Edisonweg 2 te Vlissingen, die schoolbegeleiding verzorgt.

  • 4.

    Schoolbestuur: het bestuur van een in de gemeente Noord-Beveland gevestigde basisschool of school voor speciaal onderwijs.

Artikel 2 Doelgroep.

De subsidie wordt uitsluitend verleend aan de schoolbegeleidingsdiensten als bedoeld in artikel 1, lid 3a, ten behoeve van schoolbegeleiding voor de basisscholen die zijn gevestigd in een kern van de gemeente Noord-Beveland.

Artikel 3 Procedurebepalingen.

  • 1. Om voor subsidie op grond van deze regeling in aanmerking te komen dient de schoolbegeleidingsdienst, in afwijking van het bepaalde in artikel 6 van de Algemene Subsidieverordening, jaarlijks voor 1 oktober, voorafgaand aan het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd een onderbouwde begroting met toelichting in te dienen.

  • 2. Jaarlijks dient de schoolbegeleidingsdienst, in afwijking van het bepaalde in artikel 15 t/m 17 van de Algemene Subsidieverordening, voor 1 mei van het jaar dat volgt op het betrokken kalenderjaar een verzoek tot vaststelling van de subsidie in te dienen. Deze aanvraag tot vaststelling dient, in afwijking van het bepaalde in artikel 15 t/m 17 van de Algemene Subsidieverordening, vergezeld te gaan van een jaarrekening, een jaarverslag en een eindrapportage bestaande uit een inhoudelijke verantwoording, een door de scholen bekrachtigde verklaring dat de diensten conform de overeenkomst zijn geleverd, een financiële verantwoording conform het door de gemeente en de schoolbegeleidingsdienst overeengekomen format, de resultaten van de effectmeting.

Artikel 4 Subsidiegrondslag.

Het jaarlijks in de gemeentebegroting opgenomen bedrag voor schoolbegeleiding (het subsidieplafond) wordt verdeeld tussen de in artikel 1, lid 3a van deze subsidieregeling genoemde schoolbegeleidingsdiensten. De verdeling vindt plaats naar rato van het aantal leerlingen dat op teldatum voorafgaand aan het jaar van exploitatie stond ingeschreven op de door deze schoolbegeleidingsdienst te begeleiden basisscholen in de gemeente.

Artikel 5 Wijze van betaling.

  • 1. De toegekende subsidie wordt bij wijze van bevoorschotting uitbetaald tot maximaal 100% van het toegekende subsidiebedrag.

  • 2. In het besluit tot subsidieverlening worden de hoogte en de termijnen van de voorschotten vastgelegd.

Artikel 6 Vaststelling subsidie.

  • 1. De subsidie wordt definitief vastgesteld aan de hand van de in te dienen verantwoording als bedoeld in artikel 3, lid 2 van deze subsidieregeling tot maximaal het bij wijze van bevoorschotting uitbetaalde bedrag.

  • 2. Indien de bij wijze van voorschot verstrekte subsidie van enig jaar niet volledig is besteed, kan tot terugvordering van het niet bestede deel worden overgegaan.

Artikel 7 Nadere afspraken.

Nadere afspraken over de uitvoering van deze regeling en de uitvoering van de schoolbegeleiding worden vastgelegd in een Convenant Subsidie Schoolbegeleiding.

Artikel 8 Slotbepalingen.

  • 1. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2019 en is van toepassing op de subsidieverlening voor het kalenderjaar 2019 en volgende.

  • 2. Deze subsidieregeling wordt aangehaald als Subsidieregeling schoolbegeleiding gemeente Noord-Beveland 2019.

  • 3. Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Noord-Beveland in haar vergadering van 23 oktober 2018.

Ondertekening

Burgemeester en Wethouders van Noord-Beveland,

de secretaris, de burgemeester,