Beleidsregels voor het verstrekken van minicontainers voor het inzamelen van afvalstoffen

Geldend van 13-01-2017 t/m heden

Intitulé

Beleidsregels voor het verstrekken van minicontainers voor het inzamelen van afvalstoffen

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld;

Gelet op het bepaalde in:

de Gemeentewet, de verordening Reinigingsheffingen, de Afvalstoffenverordening, de Algemene Plaatselijke Verordening en de bestaande jurisprudentie

B E S L U I T:

vast te stellen de volgende:

Beleidsregels voor het verstrekken van minicontainers voor het inzamelen van afvalstoffen

1. Verstrekking minicontainers

1.1 Met in achtneming van het bepaalde in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Noordenveld is, indien de inzameling van afvalstoffen via een inzamelmiddel per perceel plaatsvindt, het inzamelmiddel als volgt samengesteld:

- één grijze minicontainer van 240 liter voor het huishoudelijk restafval;

- één groene minicontainer van 240 liter voor het groente-, fruit- en tuinafval (gft);

- één grijze minicontainer van 240 liter voor oud papier en karton.

1.2 Bij percelen waar grijze en/ of groene minicontainers de aangewezen inzamelmiddelen zijn, kan per perceel voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen standaard één grijze dan wel één groene minicontainer worden aangeboden.

1.3 In aanvulling op het bepaalde onder lid 2 kan voor de inzameling van het huishoudelijk afval een verzoek worden gedaan om de verstrekking van maximaal één extra grijze en/ of één extra groene minicontainer.

1.4 Een extra grijze container als bedoeld in lid 3 kan gratis voor een bepaalde overeengekomen periode worden verstrekt indien het verzoek aantoonbaar verband houdt met luiers (minimaal twee kinderen in een gezin) of incontinentieproblemen. Een verzoek om een extra container om redenen van incontinentie dient vergezeld te gaan van een medische verklaring.

1.5 Voor de inzameling van het bedrijfsafval kunnen op verzoek maximaal drie grijze en/ of groene minicontainers worden verstrekt. Onder bedrijfsafval wordt verstaan het kantoor-, winkel- en dienstenafval.

Indien de hiervoor genoemde minicontainers ontoereikend zijn voor de hoeveelheid bedrijfsmatig afval zal de gebruiker van een perceel voor de inzameling daarvan een contract met een particuliere inzamelaar moeten aangaan.

1.6 Als het verzoek om extra grijze en/ of extra groene minicontainers, zoals bedoeld onder punt 4, wordt ingediend door een gebruiker van een perceel, welke in het kader van de Wet WOZ in de belastingadministratie staat geregistreerd met de gebruikscode 20, 21, 30, 31, 40 en 80, wordt deze beschouwd te worden aangewend voor bedrijfsmatig afval waarvoor een reinigingsrecht in rekening wordt gebracht.

1.7 Voor het verstrekken van een minicontainer als gevolg van beschadiging, vermissing of diefstal worden kosten in rekening gebracht. Deze zijn opgenomen in de verordening reinigingsheffingen.

1.8 Voor het verstrekken van een objectgebonden tag of pasje voor toegang tot ondergrondse afvalcontainers als gevolg van beschadiging, vermissing of diefstal worden kosten in rekening gebracht. Deze zijn opgenomen in de verordening reinigingsheffingen.

1.9 Voor het verstrekken van een objectgebonden tag of pasje voor toegang tot het afvalbrengstation, Overslagweg 3 te Roden als gevolg van beschadiging, vermissing of diefstal worden kosten in rekening gebracht. Deze zijn opgenomen in de verordening reinigingsheffingen.

1.10 Voor de verstrekking van extra minicontainers om andere redenen als bedoeld in lid 4  zijn de tarieven van toepassing zoals opgenomen in de tarieventabel van de geldende verordening reinigingsheffingen.

1.11 In gevallen waarin deze regeling niet voorziet of in afwijking daarvan, kan het College van Burgemeester en Wethouders nadere regels stellen.

2. Intrekking besluit

2.1 De beleidsregels, vastgesteld bij collegebesluit van 1 april 2014 worden ingetrokken met ingang van de datum van inwerkingtreding van dit besluit.

3. Inwerkingtreding

3.1 Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking.

4. Citeertitel

4.1 Dit besluit wordt aangehaald als: Beleidsregels voor het verstrekken van minicontainers  Noordenveld 2017.

Aldus vastgesteld op 20 december 2016

Het College voornoemd,

K. Smid, burgemeester M. van der Wal, algemeen directeur-secre­taris