Regeling vervallen per 01-01-2020

Attentieregeling bij speciale gebeurtenissen en jubilea

Geldend van 01-07-2014 t/m 31-12-2019

Intitulé

Attentieregeling bij speciale gebeurtenissen en jubilea

Diverse gebeurtenissen

Onderstaand is een overzicht gegeven van te volgen procedures bij speciale gebeurtenissen en jubilea per 1 juli 2014. De regeling is van toepassing op de ambtelijke organisatie van OVER-gemeenten. De gebeurtenissen onder ‘diverse gebeurtenissen’ zijn tevens van toepassing op de leden van het college van de gemeente Wormerland en Oostzaan.

afbeelding binnen de regeling Organisatie en communicatie

Het is in eerste instantie aan het afdelingshoofd om het geven van een attentie bij diverse gebeurtenissen of het verzorgen van een afscheid in goede banen te leiden. Bij het geven van een attentie krijgt de medewerker op passende wijze aandacht van het afdelingshoofd. Het afdelingshoofd bepaalt samen met de medewerker hoe het afscheid zal plaatsvinden. Tevens wordt de communicatie samen bepaald, zoals het houden van een speech met de mogelijkheid van het opnemen van het afscheid op video en gedeeld op intranet en/of op Yammer.

HRM en secretariaat

HRM zorgt voor een tijdig overzicht van de attenties bij diverse gebeurtenissen richting afdelingshoofd aan het begin van elk jaar. HRM zorgt tevens dat een kadobon of het bedrag beschikbaar is. Kaarten zijn bij HRM beschikbaar.

Bloemen kunnen via het bestuurssecretariaat worden besteld (richtlijn € 15,- per boeket).

Receptie bij jubilea en afscheid

Het afdelingshoofd maakt met de betrokken medewerker afspraken over de viering van een jubilea of afscheid.

Jubilea

HRM geeft de jaarlijkse basisinformatie m.b.t. jubilea aan de afdelingshoofden waarbij het afdelingshoofd zorg draagt dat de:

  • -

    gratificatie wordt betaald;

  • -

    gratificatie- / felicitatiebrief wordt gemaakt;

  • -

    bloemen via het secretariaat worden besteld;

  • -

    kado(bon) kan worden overhandigd.

       

Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2014 en kan worden aangehaald als "Attentieregeling bij speciale gebeurtenissen en jubilea".

Ondertekening

Directie van OVER-gemeenten.
 R.A. Schaatsbergen J. Sutmuller