Aanwijzing van de plaats waar, het tijdstip en de wijze waarop tegen betaling van parkeerbelasting mag worden geparkeerd

Geldend van 01-01-2011 t/m heden

Intitulé

Aanwijzing van de plaats waar, het tijdstip en de wijze waarop tegen betaling van parkeerbelasting mag worden geparkeerd

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal;

gelet op artikel 9 van de Verordening parkeerbelastingen 2011;

b e s l u i t :

  • I. de plaats waar en het tijdstip waarop mag worden geparkeerd tegen betaling van de parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelastingen 2011 vast te stellen zoals vermeld in de bij dit besluit behorende bijlage “Plaatsen en werkingsduur van betaald parkeren”;

  • II. vast te stellen het volgende voorschrift:

    Voorschrift in werking stellen van parkeerapparatuur.

    • 1.

      Ter zake van het betaald parkeren geschiedt het in werking stellen van de parkeerapparatuur door het inwerpen van euro muntstukken van € 0,10, € 0,20, € 0,50, € 1,00 of € 2,00 of via een chipcard.

    • 2.

      Er dienen ten minste zoveel muntstukken in de parkeerapparatuur te worden geworpen als nodig zijn om de gewenste parkeerduur te kunnen parkeren. Bij gebruik van een chipcard dient ten minste zoveel te worden afgeschreven als nodig is om de gewenste parkeerduur te kunnen parkeren.

    • 3.

      Indien bij het betaald parkeren gebruik wordt gemaakt van parkeerapparatuur welke na het inwerpen van muntstukken dan wel na gebruik van een chipcard een parkeerkaartje afgeeft, dient dit parkeerkaartje met de tijdsaanduiding aan de bovenzijde op een van buitenaf duidelijk leesbare plaats achter de voorruit van het motorvoertuig te worden aangebracht.

  • III. vast te stellen het volgende voorschrift:

    Voorschrift betaald parkeren met gebruik van een telefoon.

    In afwijking van het bepaalde onder II, onderdeel 1, kan het inwerking stellen van de

    parkeerapparatuur tevens geschieden door het via een telefoon inloggen op de centrale computer van Park-line BV. Hiertoe dient de belastingplichtige geregistreerd te zijn bij Park-line BV. Hij dient te beschikken over een geldige parkeerkaart van Park-line BV. Deze kaart dient op een van buitenaf duidelijk leesbare plaats achter de voorruit van het motorvoertuig te worden aangebracht. De aanvang van het parkeren meldt de belastingplichtige door de gebiedscode telefonisch door te geven aan Park-line BV. Tevens neemt de belastingplichtige de overige voorwaarden van Park-line BV in acht. Wanneer niet aan voornoemde voorwaarden is voldaan, wordt de belasting geheven bij wege van voldoening op aangifte overeenkomstig het bepaalde in het eerste lid van artikel 6 en geldt de betalingstermijn zoals bedoeld in het eerste lid van artikel 8 van de Verordening parkeerbelastingen 2011.

  • IV. dat dit besluit bekend wordt gemaakt door terinzagelegging voor de tijd van twaalf weken bij de publieksbalie op het stadhuis en door het doen van mededeling daarvan in KOM dat opgenomen is in “Nieuwsblad Oldenzaal” en dat dit besluit wordt opgenomen in de verzameling “Belastingverordeningen gemeente Oldenzaal”;

  • V. dat dit besluit kosteloos ter inzage ligt en dat eenieder op verzoek tegen betaling van de verschuldigde leges een afschrift van dit besluit kan verkrijgen;

  • VI. dat dit besluit in werking treedt op 1 januari 2011;

  • VII. dat de voorgaande besluiten omtrent de werkingsduur van de parkeermeters en -automaten vervallen, met dien verstande dat zij van toepassing blijven voor de tijdvakken waarvoor zij hebben gegolden.

Ondertekening

Oldenzaal, 21 december 2010,
het college van burgemeester en wethouders,
de secretaris, de burgemeester,

BIJLAGE: 1 PLAATS EN TIJDSTIP VAN BETAALD PARKEREN.

De parkeertijd is onbeperkt. De per keer mogelijk te betalen parkeertijd is afhankelijk van de parkeer-apparatuur.

De plaats waar tegen betaling van de parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelastingen 2011 mag worden geparkeerd is:

Straatnaam

Straatdeel:

Nadere aanduiding

van/tot

Bentinckstraat

Tulpstraat/St. Josephstraat

hoek Tulpstraat, zuidzijde

Bisschopstraat

aansluitingen Kloosterstraat en Oostwal

Deurningerstraat

Op den Koem/Nieuwstraat

voor nr. 39, zuidzijde

Ganzenmarkt

Gasthuisstraat

Hofmeijerstraat

Hooge Lucht

In den Vijfhoek

lage gedeelte parkeerdak winkelcentrum

Kerkstraat

Kloosterstraat

Kortestraat

noordzijde

Langestraat

Monnikstraat

Bisschopstraat/Vos de Waelstraat

Monnikstraat

parkeerplaats Citadel

Nieuwstraat

Noordwal

Oostwal

Op den Koem

Pastoriestraat

St. Plechelmusplein/Gasthuisstraat

Poortstraat

Prins Hendrikstraat

Steenstraat

Westwal/Op den Koem

westzijde

Steenstraat

parkeerplaats Molkenboer

St. Plechelmusplein

Tulpstraat

Hyacinthstraat/Huurnestraat

hoek Huurnestraat, westzijde

Vestingstraat

voor hoofdingang In den Vijfhoek tot

Nagelstraat

Vestingstraat

Deurningerstraat/Langestraat

westzijde

Westwal

Wilhelminastraat

Ganzenmarkt/Beatrixstraat

Zuidwal

Het tijdstip waarop tegen betaling van de parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelastingen 2011 mag worden geparkeerd is:

  • 1.

    maandag t/m zaterdag van 09:00 uur tot 18:00 uur;

  • 2.

    vrijdag naast de onder 1 vermelde tijd van 18:00 uur tot 21:00 uur;

  • 3.

    het onder 1 en 2 bepaalde geldt niet op nieuwjaarsdag, de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd, de christelijke tweede paas- en pinksterdag, de vijfde mei, hemelvaartsdag en beide kerstdagen.

 

Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal van 21 december 2010, nr. INT-10-00899.

Mij bekend,

de gemeentesecretaris,