Regeling vervallen per 25-05-2023

Verordening op de instelling van gemeentelijke onderscheidingstekenen

Geldend van 12-09-1960 t/m 24-05-2023

Intitulé

Verordening op de instelling van gemeentelijke onderscheidingstekenen

De raad der gemeente Ooststellingwerf;

Gezien het desbetreffende voorstel van burgemeester en wethouders;

Gelet op artikel 167 en 168 der gemeentewet;

besluit:

vast te stellen de volgende:

Verordening op de instelling van gemeentelijke onderscheidingstekenen

Artikel 1

Ingesteld worden de volgende gemeentelijke onderscheidingstekenen:

  • a.

    een erepenning der gemeente;

  • b.

    een gemeentepenning.

Artikel 2

  • 1.

    De erepenning der gemeente wordt door de burgemeester en wethouders toegekend aan hen, die zich op bijzondere wijze hebben verdienstelijk gemaakt jegens de gemeente of de gemeenschap.

  • 2.

    Zij wordt geslagen in zilver, heeft een middellijn van 60 mm. en draagt aan de ene zijde het wapen der gemeente met daaromheen de woorden: “Gemeente Ooststellingwerf”, terwijl de andere zijde voorzien wordt van een inscriptie.

Artikel 3

Door of namens burgemeester en wethouders wordt de erepenning uitgereikt, met een daarbij behorende gecalligrafeerde oorkonde, welke de redenen der toekenning vermeldt.

Artikel 4

Van elke toekenning van de erepenning der gemeente wordt, onder vermelding der gronden, welke tot de toekenning hebben geleid, aantekening gehouden in een register dat de naam draagt: “Ereboek der gemeente Ooststellingwerf”.

Artikel 5

  • 1.

    De gemeentepenning wordt door de burgemeester en wethouders beschikbaar gesteld als prijs voor in de gemeente voorkomende gewichtige gebeurtenissen, zoals grote tentoonstellingen en belangrijke wedstrijden, welke daarvoor naar het oordeel van burgemeester en wethouders van genoegzame betekenis is.

  • 2.

    Zij wordt geslagen in zilver of in brons, heeft een middellijn van 50 mm. en draagt aan de ene zijde het wapen der gemeente met daaromheen de woorden: “Gemeente Ooststellingwerf”, terwijl de andere zijde voorzien wordt van inscriptie.

Artikel 6

Van elke toekenning van de erepenning der gemeente of beschikbaarstelling der gemeentepenning wordt terstond kennis gegeven aan de gemeenteraad.

Ondertekening

Aldus vastgesteld door de raad der gemeente Ooststellingwerf in zijn openbare vergadering van 12 september 1960.
Secretaris, Voorzitter,