Regeling vervallen per 05-11-2016

Reglement van orde van de raad Reusel-De Mierden 

Geldend van 05-11-2016 t/m 04-11-2016

Intitulé

Reglement van orde van de raad Reusel-De Mierden 

De raad van de gemeente Reusel-De Mierden;

gelezen het voorstel van het presidium d.d. 22 augustus 2016, nr. 047-2016;

gelet op de artikelen 16 van de Gemeentewet;

vast te stellen:

Reglement van orde van de raad Reusel-De Mierden 

Artikel 19 komt te luiden:

Artikel 19. Volgorde stemming over amendementen en moties

  • 1.

    Als een amendement op een aanhangig voorstel is ingediend, wordt eerst over dat amendement gestemd en vervolgens over het voorstel zoals het dan luidt in zijn geheel.

  • 2.

    Als een subamendement is ingediend, wordt eerst over het subamendement gestemd en vervolgens over het amendement waarop dat betrekking heeft.

  • 3.

    Als meerdere amendementen of subamendementen op een aanhangig voorstel zijn ingediend, wordt, onverminderd het eerste en tweede lid, eerst over het meest verstrekkende amendement of subamendement gestemd.

  • 4.

    Als aangaande een aanhangig voorstel een motie is ingediend, wordt eerst over het voorstel gestemd en vervolgens over de motie. De raad kan besluiten van deze volgorde af te wijken.

B

Artikel 30 komt te luiden:

Artikel 30. Initiatiefvoorstel

  • 1.

    Raadsleden dienen initiatiefvoorstellen schriftelijk in bij de voorzitter. Deze brengt een ingediend voorstel zo spoedig mogelijk ter kennis van het college.

  • 2.

    Het college kan binnen 8 dagen nadat het ter kennis is gesteld van een voorstel schriftelijk wensen en bedenkingen met betrekking tot het voorstel ter kennis van de raad brengen.

  • 3.

    Een voorstel wordt nadat het college schriftelijk wensen of bedenkingen ter kennis van de raad heeft gebracht of kenbaar heeft gemaakt hiertoe niet te zullen overgaan, dan wel nadat de in het tweede lid gestelde termijn is verlopen op de agenda van de eerstvolgende raadsvergadering ge-plaatst, tenzij de schriftelijke oproep hiervoor reeds verzonden is. In dat geval wordt het voorstel op de agenda van de daaropvolgende raadsvergadering geplaatst.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking daags na bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 20 september 2016.

De griffier, De voorzitter,

J.C.M. van Berkel. Drs. H.W.S.M. Nuijten.