Regeling vervallen per 29-12-2021

Beleidsregel Jeugdhulp 2016 gemeente Roermond

Geldend van 14-07-2015 t/m 28-12-2021

Intitulé

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond

gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Algemene subsidieverordening gemeente Roermond en de Leidraad Werving Jeugdhulp MLO en MLW d.d. 26 mei 2015;

besluit:

vast te stellen de navolgende Beleidsregel Jeugdhulp 2016 gemeente Roermond

Subsidiegrondslag

Subsidie wordt verleend op basis van Hoofdstuk 2, artikelen 15 en 16 van de ASV 2008. Ter uitvoering van een beschikking tot verlening van een subsidie zal er een uitvoeringsovereenkomst worden afgesloten waaraan meetbare activiteiten en/of prestaties worden gekoppeld.

Subsidiecriteria

1.Begripsomschrijving

In deze beleidsregel wordt verstaan onder:

Subsidiabele jeugdhulp: jeugdhulp als gedefinieerd in de Jeugdwet en de vigerende “Leidraad werving jeugdhulp Midden Limburg”.

2.Reikwijdte

Deze beleidsregel is van toepassing op de verlening van subsidies door burgemeester en wethouders voor de in de vigerende "Leidraad jeugdhulp Midden Limburg” bedoelde activiteiten, met ingang van 01-01-2016, en op subsidiëring van het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg. Daar waar niet anders is vermeld, gelden de bepalingen en termijnen van de ASV voor indiening van aanvragen, verlening en vaststelling van subsidie.

3.Doelgroep

Voor subsidie komen in aanmerking instellingen die voldoen aan de criteria van de vigerende “Leidraad Werving Jeugdhulp”, die onderdeel vormt van deze beleidsregel.

4.Kosten die voor subsidie in aanmerking komen

De subsidie heeft uitsluitend betrekking op de kosten die het college heeft vastgesteld op grond van de normbedragen uit de vigerende “Leidraad werving jeugdhulp Midden Limburg”.

5. Aanvraagtermijn

  • a.

    Een aanvraag voor de verlening een subsidie dient in afwijking van het bepaalde in artikel 16 van de ASV 2008 uiterlijk op 10 september 2015 te zijn ingediend

  • b.

    Een aanvraag voor vaststelling van de subsidie dient vóór 1 mei 2016 plaats te vinden.

6. Slotbepalingen

Deze regeling treedt in werking op 14 juli 2015. Deze regeling wordt aangehaald als: Beleidsregel Jeugdhulp 2016 gemeente Roermond.

Subsidiemethode:

Het definitieve subsidieplafond wordt jaarlijks vastgesteld door de raad in de maand november van het jaar voorafgaand aan het desbetreffende subsidiejaar.

1. De subsidieaanvraag moet voldoen aan alle onder de subsidiecriteria genoemde voorwaarden.

2. Om de samenhang tussen de verschillende specifieke onderdelen te bevorderen zal er slechts éénsubsidieaanvraag per jaar op grond van deze beleidsregel worden gehonoreerd. Wanneer er sprake is van meerdere subsidieaanvragen zal het college van B&W inhoudelijk beoordelen en bepalen welke aanvraag het meest passend is en daarom voor subsidie in aanmerking komt.

3.Wanneer er sprake is van meerdere subsidieaanvragen met gelijke geschiktheid, zal er subsidieworden verstrekt aan de aanvrager die de minste subsidie vraagt.