Representatieregeling Kempengemeenten

Geldend van 01-12-2011 t/m heden

Intitulé

Representatieregeling Kempengemeenten

Representatieregeling

Representatieregeling

  • a

    Toepassing: de regeling is van toepassing op diegene die op basis van de CAR/UWO in vaste of tijdelijke dienst, in één van de organisaties (Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden plus SK) werkzaam is. De regeling is voor wat betreft afscheid niet van toepassing op een medewerker die vanuit zijn/haar dienstverband bij één van de Kempengemeenten een nieuw dienstverband aangaat. Diensttijd opgebouwd bij de vorige Kempengemeente wordt meegenomen naar de nieuwe Kempengemeente. Indien betreffende medewerker vervolgens ontslag indient en daardoor niet meer in dienst is bij één van de Kempengemeenten, tellen bij de berekening van de financiële attentie n.a.v. het afscheid, de dienstjaren uit de vorige Kempengemeente(n) mee.

  • b

    Bestuurders: (o.a. raadsleden, burgerleden, commissieleden, leden van het college van B. en W. en leden dorpsraden en leefbaarheidsgroepen) worden in deze regeling buiten beschouwing gelaten.

  • c

    Vrijwilligers brandweer: voor de vrijwilligers van de brandweer geldt een aparte regeling.

  • d

    Planning en uitvoering:door de leidinggevende (i.s.m. het secretariaat). Attenties in nature (bloemen, grafstukken etc) / uitvoering door leidinggevende. Financiële attenties / uitvoering door P&O De Kempen middels een brief aan betrokkene, die door de leidinggevende wordt uitgereikt. Betaling vindt plaats door de salarisadministratie.

  • e

    Receptie/bijeenkomst: Een 'receptie' vindt plaats op een vaste locatie (in het gemeentehuis). Hieraan is geen maximaal bedrag verbonden. In geval van een 'bijeenkomst' wordt uitgegaan van maatwerk, met een maximaal te besteden bedrag van € 500, met daarbinnen onderscheid qua aantal dienstjaren.

  • f

    Afvaardiging:op grond van een uitnodiging dient altijd een gepaste afvaardiging van bestuur en/of medewerkers bij een receptie/bijeenkomst e.d. aanwezig te zijn. De afvaardiging van medewerkers dient altijd in overleg met de leidinggevende te geschieden, mede vanuit het oogpunt van dienstbelang.

  • g

    Overzicht:P&O stelt jaarlijks een overzicht op van de in dat jaar te verwachten jubilea/afscheid van medewerkers. Dit overzicht wordt verstrekt aan het MT.

  • h

    Signalering: van medewerkers wordt signalering verwacht bij P&O-gebeurtenissen zoals in deze regeling genoemd, zodat daarop adequaat kan worden gereageerd.

  • i

    Afwijken: om alert en adequaat op gebeurtenissen te kunnen reageren treft het college, zo mogelijk in overleg met de desbetreffende leidinggevende, de nodige voorzieningen in de gevallen waarin deze regeling niet voorziet of waarin redelijkerwijs van de regeling moet worden afgeweken.

  • j

    Indexering: alle genoemde bedragen in deze regeling worden eenmaal per vijf jaar geïndexeerd.

Onderwerp

Representatie

1.

Geboorte (of adoptie in gezin)

Bloemen t.w.v. € 20,-

2.

Huwelijk (of geregistreerd partnerschap)

(Financiële) attentie t.w.v. € 35 + bloemen t.w.v. € 20. Bijwonen receptie (op uitnodiging) naar eigen inzicht.

3.

Jubileum huwelijk (of partnerschap)

Indien aanwezigheid werkgever op prijs wordt gesteld, bloemen of attentie t.w.v. € 20,-

12 1/2 jaar

idem

25 jaar

Indien aanwezigheid werkgever op prijs wordt gesteld, bloemen of attentie t.w.v. € 50,-

40 jaar

idem

50 jaar

idem

4.

Bij indiensttreding

Bloemen t.w.v. € 20,-. Thuisbezorging na afronding arbeidsvoorwaardengesprek.

5.

Afscheid wegens (eervolle) beëindiging dienstverband

(Financiële) attentie t.w.v. € 30 + € 2,50 per dienstjaar + bloemetje + bijeenkomst. Indien één jaar of korter in dienst : geen bijeenkomst en attentie, wel bloemen t.w.v. € 20,-

Stagiair (n.v.t. bij snuffelstage)

bloemen t.w.v. € 20,-

6.

Afscheid wegens FPU/uittreding/ pensionering medewerker

idem 5 (afscheid wegens FPU/ uittreding/ pensionering medewerker)

7.

Ziekte

Fruitmand of bloemen t.w.v. € 20,- na twee weken ziekte of enkele dagen ziekenhuis opname.

Al het overige

Maatwerk mogelijk naar omstandigheden.

8.

Overlijden medewerker

Grafstuk t.w.v. € 70 + condoleancekaart + plaatsing overlijdens- advertentie + gepaste gemeentelijke afvaardiging bij begrafenis/crematie.

partner of kind

Bloemstuk t.w.v. € 35 aan huis laten bezorgen + condoleancekaart (bijwonen uitvaart door gepaste gemeentelijke afvaardiging naar eigen inzicht).

ouder/schoonouder

Condoleancekaart. (Bijwonen uitvaart door gepaste gemeentelijke afvaardiging naar eigen inzicht).

voormalig medewerker

idem

9.

Ambtsjubilea

1. 25 jaar in dienst bij de overheid

Financiële attentie t.w.v. € 50 + bloemetje t.w.v. € 20,- + receptie/ bijeenkomst.

2. 40 of 50 jaar in dienst bij de overheid

idem

3. 12 1/2 jaar in dienst bij de gemeente

Bloemen t.w.v. € 20,- (e.e.a. conform de 'afbouwregeling gemeentejubilea').

4. 25 jaar in dienst bij de gemeente

(Financiële) attentie t.w.v. € 100,- + bloemetje t.w.v. € 20 + receptie/ bijeenkomst. (e.e.a. conform de 'afbouwregeling gemeentejubilea').

5. 40 of 50 jaar in dienst gemeente

(Financiële) attentie t.w.v. € 100,- + bloemetje t.w.v. € 20 + receptie/ bijeenkomst.

10.

Representatie t.b.v. derden

Recepties/jubilea van collega's andere gemeenten, aan- nemers e.d.

Attentie t.w.v. € 12,50.

Afbouwregeling gemeentejubilea: deze regeling is onderdeel van de in het kader van de samenwerking tussen Kempengemeenten geharmoniseerde arbeidsvoorwaardenregelingen. Aanvullend op de CAR/UWO (overheidsjubilea) bestaan in de gemeenten regelingen voor gemeentelijke jubilea bij 12½-, 25-, 40-, en 50-jarig dienstverband. Deze regelingen blijven met ingang van 1 januari 2010 nog 5 jaar in stand, dus tot 1 januari 2015. Met ingang van de laatst genoemde datum worden de gratificaties per jaar met telkens 10% afgebouwd. Per 1 januari 2020 komen de regelingen volledig te vervallen.

NB: Burgemeester & Wethouders van Eersel hebben deze regeling vastgesteld, met de uitzondering dat gelet op het bezuinigingsconvenant van de gemeente Eersel, bij een externe bijeenkomst een afwijkend bedrag wordt gehanteerd van maximaal € 600,-.

Vastgesteld door: B&W Eersel 25-10-2011, B&W Reusel - De Mierden 17-10-2011, B&W Bladel 18-10-2011, B&W Oirschot 08-11-2011, Dagelijks Bestuur SK 18-10-2011.

Ingangsdatum: 1 december 2011