Regeling vervallen per 17-02-2021

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Simpelveld houdende regels omtrent onderzoek naar het gemeentebestuur Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van de gemeente Simpelveld

Geldend van 01-01-2017 t/m 16-02-2021

Intitulé

Verordening voor periodiek onderzoek door het college naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het door het college gevoerde bestuur van de gemeente Simpelveld

De raad van de gemeente Simpelveld;

gelet op artikel 213a van de Gemeentewet;

besluit vast te stellen de ‘Verordening voor periodiek onderzoek door het college naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het door het college gevoerde bestuur van de gemeente Simpelveld

Artikel 1. Begripsbepalingen

In deze verordening wordt verstaan onder:

  • -

    Doelmatigheid

    De mate waarin de gewenste prestaties en beoogde maatschappelijke effecten worden gerealiseerd met een zo beperkt mogelijke inzet van middelen, of met de beschikbare middelen zo veel mogelijk resultaat wordt bereikt.

  • -

    Doeltreffendheid

    De mate waarin de gewenste prestaties en beoogde maatschappelijke effecten van het beleid daadwerkelijk worden behaald.

Artikel 2. Onderzoek

Het college draagt zorg voor periodiek onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van (onderdelen van) de organisatie-eenheden van de gemeente en de uitvoering van taken door de gemeente.

Artikel 3. Voortgang onderzoeken

Het college rapporteert over de voortgang van de onderzoeken naar de doelmatigheid en doeltreffendheid.

Artikel 4. Rapportage en gevolgtrekking

  • 1. De uitkomsten van een onderzoek worden vastgelegd in een rapportage. Elke rapportage bevat tenminste een analyse van de onderzoeksresultaten en, indien nodig, aanbevelingen voor verbeteringen.

  • 2. Op basis van de resultaten van ieder onderzoek stelt het college, indien nodig, een plan van verbetering op. De rapportage en het plan van verbetering worden ter kennisgeving aan de raad aangeboden. Het college neemt op basis van het plan van verbetering organisatorische maatregelen.

  • 3. Het college stelt de rekenkamer tijdig op de hoogte van de onderzoeken die hij doet instellen en zendt haar een afschrift van een verslag als bedoeld in het eerste lid.

Artikel 5. Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2017.

Artikel 6. Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: ‘Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van de gemeente Simpelveld’.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van de raad d.d. 15 december 2016.
DE RAAD VAN DE GEMEENTE SIMPELVELD,
de griffier, de voorzitter,
mr. G.G.J. Bastiaans-Dupont mr. R. de Boer