Regeling maaltijdvergoeding bij overwerk van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius

Geldend van 11-12-2013 t/m heden

Intitulé

Regeling maaltijdvergoeding bij overwerk van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius

HET BESTUURSCOLLEGE VAN HET OPENBAAR LICHAAM SINT EUSTATIUS

overwegende, dat het wenselijk wordt geacht om een regeling te hanteren voor het verstrekken c.q. vergoeden van een maaltijd aan ambtenaren ingeval het verrichten van avonddiensten‚ overwerk e.d.;

Gelet op de artikel 125 van de Ambtenarenwet;

BESLUIT:

Vast te stellen de regeling maaltijdvergoeding bij overwerk van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius.

Begripsbepaling

Artikel 1. Begrippen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    ambtenaar: ambtenaar in de zin van deze wet en de daarop berustende bepalingen is degene die door het bevoegde gezag is aan gesteld om in openbare dienst op Bonaire, Sint Eustatius of Saba werkzaam te zijn en niet is aangesteld op grond van de Ambtenarenwet.

  • b.

    bevoegd gezag: de directeur, danwel de functionaris verantwoordelijk voor de totstandkoming van het beleid en operationalisering van zijn/haar betreffende directie.

  • c.

    een maaltijd: een eenvoudige warme maaltijd, bestaande uit ten minste een hoofdschotel.

  • d.

    een maaltijd van "openbaar lichaam"wege: een maaltijd, al dan niet tegen betaling van "openbaar lichaam”wege verstrekt, of door bemiddeling van of vanwege het bevoegd gezag voor rekening van het openbaar lichaam verstrekt.

  • e.

    overwerk: door of namens het bevoegd gezag opgedragen arbeid buiten de met de ambtenaar overeengekomen arbeidsduur, voor zover de normale dagelijkse in de organisatie geldende arbeidsduur met meer dan 2 uren wordt overschreden.

Artikel 2.

  • 1. Indien de dagelijkse werktijd van de ambtenaar op de dag waarop overwerk moet worden verricht, met ten minste twee overwerkuren wordt verlengd en het dienstbelang naar het oordeel van het bevoegd gezag dientengevolge niet toelaat, dat hij zijn maaltijd op de hiervoor bestemde tijd op de voor hem gebruikelijke plaats nuttigt, gelden de in de volgende leden vermelde regelen.

  • 2. Aan de ambtenaar wordt zo mogelijk een maaltijd van overheidswege verstrekt, met dien verstande, dat indien hij hiervoor heeft moeten betalen, hem de gemaakte kosten worden vergoed tot ten hoogste het bedrag van de vergoeding berekend op de voet van het derde lid, onder a.

  • 3. Indien een voorziening als bedoeld in het tweede lid niet mogelijk is, ontvangt de ambtenaar:

    • a.

      die aantoonbaar een maaltijd in een daarvoor bestemde gelegenheid heeft genuttigd en betaald, een vergoeding gelijk aan de werkelijk gemaakte kosten tot ten hoogste een bedrag; van USD 15.-

    • b.

      die niet aantoonbaar een maaltijd in een daarvoor bestemde gelegenheid heeft genuttigd en betaald een vergoeding gelijk aan het bedrag voor kleine uitgaven; zijnde USD 7.50

Artikel 3.

  • 1. In gevallen waarbij sprake is van het nuttigen van een maaltijd door de ambtenaar in het bijzijn van bestuurders of externe derden is het in artikel 2 genoemde maximum vergoedingsbedrag niet van toepassing. De ambtenaar ontvangt ter zake dan een vergoeding van de naar het oordeel van het bevoegd gezag redelijk gemaakte kosten.

Artikel 4.

  • 1. Deze regeling is niet van toepassing indien en voorzover een andere regeling in vergoeding van maaltijdkosten voorziet.

Artikel 5.

  • 1. Het declareren van de in dit besluit bedoelde kosten geschiedt op een door het bestuurscollege voorgeschreven wijze.

  • 2. De aanspraak op een vergoeding vervalt, indien de betrokkene de declaratie niet heeft ingediend binnen één maand opvolgend van de maand waarin de maaltijd is genuttigt of de overwerk werd verricht.

Artikel 6.

  • 1. Deze regeling kan worden aangehaald als ”Regeling maaltijdvergoeding bij overwerk van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius”.

Artikel 7 Inwerkingtreding

  • 1. Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag volgende op die waarop zij bekend gemaakt is.

Ondertekening

Aldus vastgesteld door het bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius d.d. 11 december 2013.
De Gezaghebber, Eilandssecretaris,