Regeling vervallen per 01-01-2020

Regeling Overig Buitengewoon Verlof

Geldend van 01-10-2011 t/m 31-12-2019

Intitulé

Regeling Overig Buitengewoon Verlof

Regeling overig buitengewoon verlof

Artikel 1 Algemene bepalingen

1.Deze regeling geldt voor alle medewerkers in dienst van de gemeente Uden, inclusief gedetacheerde en ingehuurde medewerkers en stagiaires, tenzij anders afgesproken en vastgelegd.

Artikel 2 Verlof bij overlijden

  • 1. Bij overlijden van echtgeno(o)t(e) of geregistreerd partner, ouders, pleegouders, stiefouders, kinderen, pleegkinderen, stief- en aangehuwde kinderen (eerste graad) worden maximaal 4 werkdagen verlof met behoud van bezoldiging verleend.

  • 2. Bij overlijden van broer of zus, grootouders en kleinkinderen (tweede graad) worden maximaal 2 werkdagen verlof met behoud van bezoldiging verleend.

  • 3. Als de medewerker is belast met het regelen van de begrafenis of crematie in verband met het overlijden van een bloed of aanverwant in de eerste of tweede graad worden maximaal 4 werkdagen verlof met behoud van bezoldiging verleend.

  • 4. Het verlof genoemd onder lid 1 t/m 3 kan worden opgenomen vanaf de dag van overlijden t/m de dag van de begrafenis of crematie.

Artikel 3 Slotbepaling

In alle gevallen waarin deze regeling niet of niet naar redelijkheid voorziet, beslist de secretaris voor de ambtelijke organisatie en de griffier voor de medewerkers van de griffie.

Artikel 4 Inwerkingtreding

Deze regeling wordt aangehaald als de Regeling Overig Buitengewoon Verlof en treedt in werking op de eerste dag na die van bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college

van burgemeester en wethouders van 27 september 2011.

Bijlage : Schematisch overzicht van graden van bloed- een aanverwantschap

Er zijn twee soorten verwanten:

  • ·

    Bloedverwanten: bloedverwanten zijn alle personen die één of meer dezelfde voorouders hebben als u.

  • ·

    Aanverwanten: aanverwanten zijn alle personen die getrouwd zijn met een bloedverwant van u en alle personen die een bloedverwant zijn van uw man of vrouw. (Personen die getrouwd zijn met een bloedverwant van uw man of vrouw zijn geen aanverwant van u. Concreet: de man van de zus van uw man of vrouw is niet aan u verwant!)

Bloedverwanten zijn er in verschillende graden. De graad van verwantschap is te vinden door de stappen te tellen die u in een stamboom moet doorlopen om van de ene bloedverwant bij de andere te komen. Zie onderstaand schema.

Graden van bloed- en aanverwantschapschematisch

Grootouders

= 2e graad

Ouders

(ook schoonouders en pleegouders)

= 1e graad

Broer en zus

= 2e graad

ik

Zwager en schoonzus

= 2e graad

Kinderen

(ook stief- en pleegkinderen)

= 1e graad

Kleinkinderen

= 2e graad