Regels voor grafbedekkingen op de gemeentelijke begraafplaatsen 2012

Geldend van 01-01-2012 t/m heden

Intitulé

Regels voor grafbedekkingen op de gemeentelijke begraafplaatsen 2012

Het college van de gemeente Valkenswaard d.d. 13 maart 2011;

registratienummer; 11b&w00065;

gelet op artikel 20, 3e lid van de Beheersverordening begraafplaatsen Valkenswaard 2012;

b e s l u i t e n;

vast te stellen de:

Regels voor grafbedekkingen op de gemeentelijke begraafplaatsen 2012

Artikel 1

Artikel 1. Begripsbepalingen Deze nadere regels verstaan onder:1. grafbedekking: gedenkteken en grafbeplanting op een graf en urnenhouder, gedenkplaats of verstrooiingsplaats;2. gedenkteken: steen, zerk of ander monument, daaronder begrepen kettingen en hekwerken;3. grafbeplanting: winterharde beplanting;4. urnenhouder: voorziening voor urnen op een graf.

 

Artikel 2. Aanvraag vergunning1. Bij de schriftelijke aanvraag voor vergunning tot het hebben van een gedenkteken behoort een werktekening te worden ingediend.2. Op deze werktekening dienen ten minste voor te komen:a. een boven-, voor- en zijaanzicht met alle hoogte-, breedte-, dikte- en lengtematen;b. de soort, kleur en bewerking van het te gebruiken materiaal;c. de wijze van bevestiging van het gedenkteken op de fundering.

 

Artikel 3. BeslissingDe beslissing op de aanvraag wordt door burgemeester en wethouders schriftelijk medegedeeld.

 

Artikel 4. GedenktekenOp de begraafplaatsen mogen enkel de bij dit besluit nader aangeduide gedenktekens en urnenhouders, in de daarbij aangegeven steensoorten en overeenkomstig de daarbij aangegeven afmetingen worden geplaatst.

 

Artikel 5. Losse bloemen en plantenOp een graf kunnen potplanten en bloemen in vazen worden geplaatst. Het is toegestaan op een graf losse bloemen te leggen. Op een graf mogen eenjarige gewassen worden geplant.

 

Artikel 6. Winterharde gewassen1. De winterharde gewassen die op de graven worden geplant mogen bij volle wasdom de voor het graf beschikbare oppervlakte niet overschrijden of moeten door snoeien binnen de oppervlakte kunnen worden gehouden;2. De rechthebbende op een particulier graf mag heesters en coniferen niet verder laten uitgroeien dan 0,8 meter breed en 1,5 meter hoog;3. De rechthebbende op een particulier urnengraf mag heesters en coniferen niet verder laten uitgroeien dan 0,5 meter breed en 0,75 meter hoog.

 

Artikel 7. Slotbepalingen1. Deze nadere regels treden in werking op 1 januari 2012.2. Deze nadere regels kunnen worden aangehaald als: Regels voor grafbedekkingen op de gemeentelijke begraafplaatsen 2012.

 

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van burgemeester en wethouders van 15 maart 2011;
De secretaris, De burgemeester,
 
 
 
drs. R.F.W. van Eijck. drs. A.B.A.M. Ederveen.