Ouderschapsverlof (betaald)

Geldend van 15-03-2014 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2014

Intitulé

Ouderschapsverlof (betaald)

Ouderschapsverlof (betaald)

Regeling betaald ouderschapsverlof

  • Artikel 1 Begripsomschrijving

  • Artikel 2 Werkingssfeer

  • Artikel 3 Onvoorziene gevallen

  • Artikel 4 Intrekking oude regelingen

  • Artikel 5 Inwerkingtreding

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

  • a

    Medewerker: De ambtenaar in de zin van artikel 1:1 lid 1 sub a van de CAR.

  • b

    Betaald ouderschapsverlof: Betaald ouderschapsverlof heeft betrekking op de medewerker die op grond van de Wet Arbeid en Zorg (Waz) recht heeft op ouderschapsverlof conform artikel 6:5 of 6:5a CAR.

Deze regeling biedt de grondslag voor bepalingen die afwijken van of een aanvulling zijn op de Waz. Deze bepalingen zijn te vinden in artikel 6:5 en 6:5a CAR (hoogte van de aanspraak op doorbetaling van de bezoldiging van de medewerker tijdens het ouderschapsverlof) en de artikelen 6:5:1 t/m 6:5:7 en 6:5a:1 Uitwerkingsovereenkomst (UWO) (o.m. terugbetalingsverplichting).

In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet, kan het college een bijzondere voorziening treffen.

De geldende regels m.b.t. betaald ouderschapsverlof in de gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten en bij de I.G.S.D.-Oldambt en I.B.O.-Oldambt worden per 1 januari 2010 ingetrokken.

Deze regeling kan worden aangehaald als “Regeling betaald ouderschapsverlof gemeente Oldambt”.

Deze regeling treedt – na behoorlijk te zijn bekendgemaakt - in werking met ingang van 1 januari 2010.

Ondertekening

Bij besluit van het dagelijks bestuur d.d. 10-1-2014 is vastgesteld dat de 'Regeling betaald ouderschapsverlof gemeente Oldambt' zoals door deze gemeente is vastgesteld en daar per 1-1-2010 in werking is getreden, gevolgd wordt totdat er een eigen regeling terzake door de Veiligheidsregio Groningen is vastgesteld.