Regeling vervallen per 04-05-2012

Beeldschermbril, regeling aanschaf

Geldend van 22-03-2012 t/m 03-05-2012

Beeldschermbril, regeling aanschaf

Artikel 1 Begripsbepaling

  • a

    Medewerker:de ambtenaar in de zin van artikel 1:1, lid 1 sub a van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Venray

  • b

    Beeldschermbril:de varianten monofocale brillen, biofocale brillen en multifocale dataconform brillen, eventuele kleurcoating en een standaard montuur.

Artikel 2 Werkwijze

Een medewerker, die meer dan twee uur per dag beeldschermwerk verricht en van mening is dat hij in verband met beeldschermwerk genoodzaakt is een bril aan te schaffen, kan een aanvraag doen voor een beeldschermbril bij de afdelingsmanager.

De afdelingsmanager vraagt in eerste instantie een werkplekonderzoek aan met als doel vast te stellen of het beeldscherm op een ergonomisch juiste wijze is ingesteld. Is dit niet het geval dan dient de werkplek alsnog aangepast te worden.

Indien aanpassing van de werkplek niet leidt tot verbetering van de klachten, dan neemt de medewerker, met instemming van de afdelingsmanager, contact op met de bedrijfsarts.

De bedrijfsarts voert een onderzoek uit aan de hand waarvan bepaald wordt of de aanschaf van een beeldschermbril noodzakelijk is.

De medewerker vraagt tezamen met het advies van de bedrijfsarts aan de afdelingsmanager om een vergoeding voor de aanschaf van een beeldschermbril.

De afdelingsmanager, geadviseerd over de noodzaak tot de aanschaf van een beeldschermbril door de bedrijfsarts, beslist of de medeweker in redelijkheid in aanmerking komt voor vergoeding.

Artikel 3 Vergoeding

Beeldschermbrillen (inclusief glazen, montuur en BTW) worden (conform artikel 44 van de Arbowet) vergoed tot een maximum als onderstaand aangegeven:

  • -

    Een monofocale bril: € 150,--

  • -

    Een bifocale bril: € 200,--

  • -

    Een multifocale (data)bril: € 250,--

Vergoeding vindt één maal per drie jaar plaats. Als er sprake is van tussentijdse wijziging van de sterkte van de glazen op medisch advies, dan kan ook binnen de periode van drie jaar een aangepaste bril worden verstrekt.

De verstrekte bril behoort in principe tot de faciliteiten op de werkplek en vormt geen vervanging voor een eventuele leesbril die voor andere dagelijkse werkzaamheden of handelingen zonder beeldscherm nodig is. Als gevolg hiervan dient de bril bewaard te worden op de werkplek.

De kosten van de tegemoetkoming komen ten laste van het lumpsumbudget van de afdeling tot welke de medewerker organisatorisch behoort.

Indien de medewerker een ander montuur wenst dan het standaardmontuur, komen de meerkosten voor rekening van de medewerker.

Ondertekening