Regeling vervallen per 25-03-2015

Griffie, regeling rechtspositie

Geldend van 28-05-2005 t/m 24-03-2015

Intitulé

Griffie, regeling rechtspositie

Griffie, regeling rechtspositie

Artikel 1 Begripsbepaling

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

  • a

    Ambtenaar:hij die door of vanwege de gemeenteraad is aangesteld om in openbare dienst werkzaam te zijn bij de griffie alsmede hij met wie een arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht is aangegaan ten behoeve van het vervullen van werkzaamheden binnen de griffie;

  • b

    Werkgever:de gemeenteraad is werkgever van de griffie(r) en in de feitelijke uitvoering van werkgeverstaken treedt het seniorenconvent (of een vertegenwoordiging) als zodanig namens de raad op.

Artikel 2 CAR-UWO

De Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Venray is voor wat betreft de bepalingen van de CAR-UWO (en lokale regelingen) onverkort van toepassing op de medewerkers van de griffie zoals benoemd in artikel 1.

Artikel 3 Lokale verordeningen

Diverse verordeningen van de lokale arbeidsvoorwaarden van de gemeentelijke organisatie zijn eveneens van toepassing op de medewerkers van de griffie zoals benoemd in artikel 1.

Artikel 4 Operationeel leidinggevende

Voor wat betreft de bepalingen van de rechtspositie van artikel 2 en 3 wordt aanvullend bepaald dat de griffier als operationeel leidinggevende voor de griffiemedewerkers optreedt en (een vertegenwoordiging van het) seniorenconvent als operationeel leidinggevende voor de griffier.

Daar waar in de regelingen als bedoeld in artikel 2 en 3 wordt gesproken over de bevoegdheden van het college dient in het kader van deze rechtspositie het college vervangen te worden door de gemeenteraad.

Artikel 5 Functieniveau griffier

In afwijking van de artikelen van de lokale regelgeving zoals benoemd in artikel 3 sub a en c wordt het functieniveau van de griffier met ingang van 1 januari 2004 niet zoals voorgeschreven methodisch bepaald maar aangewezen op twee niveaus onder het functieniveau van de gemeentesecretaris.

Artikel 6 Mutaties in rechtspositie

In de rechtspositie als bedoeld in artikel 2 en 3 kunnen mutaties optreden als gevolg van landelijke of lokale ontwikkelingen. Deze besluitvorming werkt door in de rechtspositie van de griffie tenzij hieromtrent beargumenteerd wordt afgeweken. In het laatste geval is besluitvorming door het seniorenconvent vooraf vereist, in alle andere gevallen vindt melding van de mutaties in de regelgeving plaats aan het seniorenconvent.

Artikel 7 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2003 in werking tenzij door de terugwerkende kracht materieel verslechteringen optreden voor de medewerkers van de griffie die ten tijde van besluitvorming in dienst zijn.

Artikel 8 Citeertitel

Deze regeling is vastgesteld per 28 juni 2005 en kan worden aangehaald als “regeling rechtspositie griffie gemeente Venray”.