Aanwijzingsbesluit gebiedsontzeggingen Vlissingen

Geldend van 26-03-2019 t/m heden

Intitulé

Aanwijzingsbesluit gebiedsontzeggingen Vlissingen

De burgemeester van Vlissingen:

gehoord de beraadslaging in de lokale driehoek van 27 oktober 2014;

overwegende:

  • -

    dat de burgemeester op grond van artikel 2:2, vierde lid van de Algemene plaatselijke verordening Vlissingen 2013 kan besluiten tot het aanwijzen van gebieden waar een gebiedsontzegging kan worden opgelegd in het kader van de handhaving van de openbare orde;

  • -

    dat de belangen van openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en van strafbare feiten en de bescherming van de gezondheid in het onderhavige geval zwaarder wegen dan het individuele belang van de burgers (inperken van bewegingsvrijheid);

  • -

    dat overige maatregelen die in de bewuste gebieden zijn getroffen om inbreuk op de openbare orde en verslechtering van het woon- en leefklimaat te voorkomen onvoldoende effect sorteren;

  • -

    dat het uitoefenen van voornoemde bevoegdheden in de bewuste gebieden een onderdeel is van een breder handhavingsbeleid ter vergroting van leefbaarheid en veiligheid in de aangewezen gebieden;

  • -

    dat de gebiedsontzegging een middel is om overlast in bepaalde gebieden effectief terug te dringen;

  • -

    dat in de ‘beleidsregel gebiedsontzeggingen Vlissingen 2013’ beschreven is op welke wijze de diverse betrokken partijen omgaan met het instrument gebiedsontzegging;

 

gelet op het bepaalde in artikel 2:2, vierde lid van de Algemene plaatselijke verordening Vlissingen 2013;

 

B E S L U I T :

Artikel 1 .

Als wegen en plaatsen waar een gebiedsontzegging kan worden opgelegd, worden aangewezen (voor exacte begrenzing zie bijgevoegd kaartmateriaal):

  • -

    Gebied 1: de Binnenstad / Scheldekwartier gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Willem Ruysstraat, Jan Weugkade, Hellingbaan, Peperdijk, Dok van Perry, Steenen Beer, Hendrikstraat, Emmastraat, Zeilmarkt, Ballastkade, De Ruijterplein, Nieuwendijk, Boulevard de Ruyter inclusief glooiing en steigers, Coosje Buskensstraat en Aagje Dekenstraat.

  • -

    Gebied 2: Middengebied West gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): President Rooseveltlaan, Koudekerkseweg, Hogeweg, Nieuwe Bonedijkelaan, Arbeidstraat en Schuitvaartgracht.

  • -

    Gebied 3: Middengebied Midden gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): President Rooseveltlaan, Rembrandtlaan, Jeroen Boschweg, Anjelierenlaan en Bloemenlaan.

  • -

    Gebied 4: Middengebied Oost gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): President Rooseveltlaan, Bloemenlaan, Anjelierenlaan en Irislaan.

  • -

    Gebied 5: Paauwenburg “Theo Thijssenschool”  gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Troelstraweg, Vlissingse Kleiweg, Paauwenburgpad en Martin Luther Kingstraat.

  • -

    Gebied 6: Bossenburg gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Nieuwe Zuidbeekseweg, Bossenburg, Sloeweg en Bossenburghweg.

  • -

    Gebied 7: Weyevliet West gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Sloeweg, de watergang achter Bossenburg en Zuilenburg en het Weyevlietplein.

  • -

    Gebied 8: Westerzicht “De Vlieger” gebied direct rond basisschool -e Vlieger” (voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart,) kindercentrum Zandkasteel, het basketbalplein en de groenstrook tussen het basketbalplein en “Happy Fitness”.

  • -

    Gebied 9: Karolingische Burg gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Karolingenbaan

  • -

    Gebied 10: ’t Schip gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): het Oranjeplein ter hoogte van de Doornluststraat.

  • -

    Gebied 11: Het Kroonjuweel gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Torenweg, Kroonjuweel en Karel de Grote

  • -

    Gebied 12: Station Vlissingen – Souburg gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Spoorstraat, Burgemeester Stemerdinglaan tot aan de sportvelden, Bermweg vanaf kruising met het Westelijke Bermweg tot aan de kruising met de Dijkstraat, Westelijke Bermweg tot aan de kruising met de Energieweg.

  • -

    Gebied 13: Tuinstraat gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Tuinstraat, Dwarsstraat, Aldegondestraat, Ceresstraat en de weilanden tussen Tuinstraat en Vrijburgstraat.

 

  • -

    Gebied 14: Scheldebuurt

Gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Badhuisstraat tot en met het stadhuisplein (exclusief het stadhuis), Paul Krugerstraat tot de Van dishoeckstraat.

Gebied 14 wordt voorts begrensd door de Willem Ruysstraat en Aagje Dekenstraat. Deze twee straten vormen geen onderdeel van gebied 14, maar vallen binnen gebied 1, zoals weergegeven op de kaart.

 

  • -

    Gebied 15 Hendrick de Keijserstraat e.o.

gebied begrensd door en inclusief de volgende wegen (met trottoir en eventuele groenstroken, voor exacte begrenzing zie bijgevoegde kaart): Hendrick de Keijserstraat, Schuitvaartstraat en President Rooseveltlaan van af Hendrick de Keijserstraat tot Schuitvaartstraat.

Artikel 2 .

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking van dit besluit in het huis-aan-huis blad de Blauwgeruite Kiel.

Artikel 3 .

Dit besluit wordt aangehaald als ‘Aanwijzingsbesluit gebiedsontzeggingen Vlissingen 2013’.

Aldus vastgesteld op 29 oktober 2014

De burgemeester van Vlissingen,

A.M. Demmers – Van der Geest

Bezwaar

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de verzending daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester van Vlissingen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van bezwaar.

Voorts kan de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Zeeland – West Brabant, locatie Breda, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, indien u bezwaar hebt gemaakt, op uw verzoek een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U moet dan een afschrift van uw bezwaarschrift bij het verzoekschrift om een voorlopige voorziening overleggen. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.